Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3191
De la 07 Ianuarie 2003
118354723

Unităţile şcolare din Dorohoi au din nou apă

  • 19 March 2008, 23:00
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Ciuştea consideră inoportună intervenţia Instituţiei Prefectului în problema sistării furnizării apei la o serie de unităţi de învăţământ din municipiul Dorohoi. După ce societatea Apa Grup Botoşani a sistat furnizarea apei la cele 12 şcoli şi grădiniţe din municipiul Dorohoi, prefectul Gheorghe Sorescu şi subprefectul au intervenit la conducerea societăţii pentru a nu lăsa elevii fără apă. „La intervenţia prefectului şi a subprefectului Elvădeanu am decis reluarea furnizării apei. Le-am cerut un grafic de eşalonare a datoriilor, dar deocamdată nu s-au decis. Mai aşteptăm câteva zile şi dacă nu primim nici un semn din partea lor vom sista din nou furnizarea apei”, a declarat directorul general al societăţii Apa Grup, Florin Nicolau.
Legat de aceste aspecte, vicepreşedintele CJ, Dorin Ciuştea critică faptul că Instituţia Prefectului contestă unele hotărâri sau acorduri între societatea de furnizare a apei şi Consiliul Judeţean, fără a cere în prealabil şi părerea CJ. ,,Prefectura trece peste ceea ce s-a hotărât la nivelul Executivului CJ, intervenind pentru furnizarea apei la şcolile din Dorohoi. Sunt de acord că şcoala din Dorohoi nu poate fi lăsată fără apă, dar totuşi datoriile astea trebuie plătite. Cred că cel mai corect ar fi o discuţie între prefect şi preşedintele CJ ca să se găsească soluţii. Mi se pare normal să se sisteze apa pentru anumiţi beneficiari, în special agenţi economici care nu înţeleg că totuşi această apă trebuie achitată”, a declarat vicepreşedintele Dorin Ciuştea.
Prefectul Gheorghe Sorescu consideră că intervenţia sa la conducerea Apa Grup vine în interesul elevilor, pentru că datoria sa este de a se asigura că cetăţenii beneficiază de utilităţile necesare. ,,Nu am să accept ca 500 de preşcolari să rămână fără apă. Am convenit cu Finanţele şi Apa Grup să găsim soluţii pentru asigurarea utilităţilor. Cred că şi Consiliul Judeţean să se implice mai mult. Mie mi se pare că ei sunt foarte insensibili că elevii rămân fără apă. Domnul Ciuştea să aloce bani Primăriei Dorohoi pentru a putea plăti apa”, a punctat prefectul judeţului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rusu explică implicarea ÎŞJ în sistarea apei din şcolile dorohoiene
Conducerea IŞI se întâlneşte cu directorii educativi din şcoli
Cârcoteli în PSD
Ioan Rotundu
Ziua Francofoniei sărbătorită la Dorohoi
Încă o promisiune pentru Sala Polivalentă
Comentariul comentariilor (LXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Muzeul de Etnografie rămâne la instituţia mamă
Penegiştii îşi mazilesc liderii
Prefectul zice „Da”, iar ADS-ul „Ba”
De ziua lor, lucrătorii de la Serviciul de Paşapoarte au donat sânge
Durul Michael Madsen s-a săturat de violenţă
Dragostea învinge durerea exilului
Fran Drescher face campanie electorală la sinagogă
Cum l-au furat şi pe Puya în Romania
Ciustea a ajuns la vorba lui Rotundu
Guralic arată cu degetul spre protopopul Leonte
Musulmanul şi porcul
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 martie
Caută partener pentru relaţii inverse
Anunţ umanitar
Anunţ umanitar
Vulpi turbate iau cu asalt localităţile judeţului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă