Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18243
De la 07 Ianuarie 2003
106347322

Universitatea Spiru Haret a suspendat reluarea examenului de licenţă

  • 9 September 2010, 23:00
Universitatea Spiru Haret(USH) a suspendat reluarea examenului de licenta programat intre 15-30 septembrie, pentru absolventii cu diploma, care terminasera programe de studii neautorizate prin HG de catre Guvernul Romaniei. La solutia aceasta de compromis s-a ajuns dupa solicitarea adresata de USH ministrului Daniel Funeriu. Relicentierea ar fi trebuit sa se desfasoare in conditiile dictate de Ministerul Educatiei, pentru ca USH se afla oricum intr-un program de monitorizare realizat de minister.
Refuzul inspectoratelor scoalare de a primi la examenul de titularizare absolventi ai unor programe de studii neautorizate din cadrul USH a turnat gaz pe foc, multi candidati adresandu-se justitiei. In lipsa unei decizii judecatoresti de anulare, aceste diplome sunt valabile.
Cu aceasta decizie a ministrului n-a fost de acord insusi seful oficiului juridic din minister, Gabriel Ispas, care declara presei ca asa ceva nu este posibil, pentru ca nu exista in legislatia noastra conceptul de relicentiere, ca ar fi trebuit mai intai anulate diplomele initiale, lucru posibil doar prin hotarare judecatoreasca. In adevar, in cadrul mai multor articole, am aratat ca o astfel de abordare (relicentierea), nu este legala.
Ceea ce a dezarmat insa definitiv intentiile pacifiste ale USH au fost conditiile draconice impuse de minister, inclusiv datorita neasteptatei atentii publice focalizate pe eveniment.
Anume, partial comisii straine, examene scrise si sustinerea tezei de licenta in fata comisiei, nu in fata calculatorului, prezenta presei in salile de examene si altele.
Scuza invocata de purtatorul de cuvant al USH, Corneliu Toader, confrm careia “decizia de suspendare a examenului până când o să apară un act normativ din partea Ministerului Educaţiei, un document juridic ferm, din care să rezulte condiţiile clare de desfăşurare a examenului", este ridicola, deparece conditiile au fost deja specificate in adresa Ministerului Educatiei, ce poate fi cititita in atasament.
Stiind ca nu fac fata unor astfel de cerinte, atat USH cat si absolventii au renuntat la aceasta iesire dintr-o situatie de care se fac vinovati in egala masura conducerea universitatii dar si absolventii care n-au verificat cu mare grija in ce programe de studii au intrat.
Este posibil ca o parte mare dintre absolvemtii prejudiciati si care nu-si pot folosi diplomele in piata muncii, sa se adreseze in justitie cu cereri de despagubiri, impotriva USH. Aceasta e teama majora a conducerii universitatii, care s-ar putea trezi in situatia de a plati sume uriase la zeci de mii de absolventi pe care i-a amagit cu iluzorii petice de hartie, care acum nu valoreaza mai mult decat pretul cartonului pe care au fost tiparite.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Molia din dulap
Program Tv SOMAX, vineri, 10 septembrie
Andrei Gheorghe va face emisiune la TV Prime din Republica Moldova
Nu se pune problema ca Franţa să suspende repatrierea ţiganilor
Scrisoarea de intenţie către FMI: nu ne îmbunătăţeşte viaţa
Preşedintele indonezian a aprobat în 25 august extrădarea lui Nicolae Popa
Basarabenii vor alege între România şi UE, pe de o parte, şi Rusia, de cealaltă parte
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Cine este Octavian Turcan, omul de afaceri moldovean reţinut alături de Vântu
Ce spun păgubiţii FNI despre reţinerea lui Vântu
şi aducereaîin ţară a lui Nicolae Popa
Drame trăite la Secţia UPU de la Spitalul de Pediatrie Botoşani
Grupul E.ON continuă campania de ajutorare a Dorohoiului
Accident în faţa Spitalului „Mavromati”
A mai fost prins un hoţ la Botoşani
O afacere profitabilă a fraţilor Daniel ;i Florian Moruzi
Liber la angajare de medici. Dar de unde?
Pichetarea de ieri a sanitarilor nu le-a fost de folos
Haos total în formarea consiliilor de administrare din şcoli
Şpăgile din sănătate vor fi aduse în dezbatere publică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă