Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
801
De la 07 Ianuarie 2003
123124372
pnl

Universitatea din Bucuresti raspunde acuzatiilor lansate de Victor Ponta:

  • Remarci denigratoare, calomnioase, a caror falsitate poate fi dovedita
  • 4 March 2016, 23:00
Universitatea din Bucuresti ar fi avut o conducere 'securista' este calomnioasa. Falsitatea acestei afirmatii poate fi dovedita fie si numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii institutiei". Raspunsul apartine Universitatii din Bucuresti, care anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca "face aceste precizari pentru a evita creditarea, in spatiul public, a unor informatii false ce ar putea leza prestigiul institutiei".
Amintim ca Victor Ponta a atacat dur Universitatea din Bucuresti marti, 1 martie 2016, dupa ce institutia de invatamant superior a retrimis la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al lui Ponta si i-a cerut lui Adrian Curaj sa-i retraga titlul de doctor pe legea existenta.
Intr-o postare pe Facebook, fostul premier Victor Ponta a scris ca "In anii '50 comunistii veniti la conducerea Universitatii din Bucuresti dadeau afara oamenii pe criterii strict politice! In 2011 cativa securisti au fost impusi de Basescu la conducerea Universitatii si de atunci fac acelasi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupa DOAR de teza mea inceputa in 1999 si finalizata in 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internationala" pe care DOAR eu l-am tratat in acei ani. Au facut o Comisie DOAR pentru mine si cer retragerea unui titlu obtinut legal DOAR pentru mine)" (Detalii aici)
Universitatea din Bucuresti ii raspunde lui Victor Ponta vineri, 4 martie 2016, si anunta ca "in Consiliul de Administratie din data de 2 martie 2016 s-a discutat, intre altele, postarea pe pagina de Facebook a d-lui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universitatii din Bucuresti, preluate si difuzate in mass-media".
Comunicatul integral al Universitatii din Bucuresti:
In Consiliul de Administratie din data de 2 martie 2016 s-a discutat, intre altele, postarea pe pagina de Facebook a d-lui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universitatii din Bucuresti, preluate si difuzate in mass-media. Privitor la aceasta chestiune, Universitatea din Bucuresti face urmatoarele precizari:
Afirmatia d-lui Victor Ponta ca in mandatul 2012-2016, ca si ulterior, Universitatea din Bucuresti ar fi avut o conducere 'securista' este calomnioasa. Falsitatea acestei afirmatii poate fi dovedita fie si numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii institutiei.
La fel de nefondata este si afirmatia ca echipa manageriala a UB a fost impusa de catre Presedintele in exercitiu in 2012, dl. Traian Basescu.
Decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti referitoare plagiatul din teza de doctorat a d-lui Victor Ponta a fost transanta si lipsita de echivoc, bazata pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere si de anulare a titlului si a diplomei obtinute in mod fraudulos de catre dl. Victor Ponta este fireasca si se sprijina pe dovezi incontestabile. Rezultatele analizei efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti pot fi in continuare consultate pe site-ul institutiei, la adresa http://www.unibuc.ro/n/organizare/comisia-de-etica/Arhiva_cazuri.php.
Universitatea din Bucuresti face aceste precizari pentru a evita creditarea, in spatiul public, a unor informatii false ce ar putea leza prestigiul institutiei si isi reafirma hotararea de a consolida, in spiritul adevarului si al dreptatii, etica si integritatea academica in invatamantul romanesc, fara nicio partinire politica, indiferent cine sunt persoanele vizate.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Cartofi nature cu somon
Bancul zilei: Necrolog a la Balzac
Horoscopul zilei de 05.03.2016
Liderul nord-coreean: Armele noastre nucleare trebuie sa fie gata pentru a fi folosite
In urmatorii 2 ani, robotii vor inlocui forta de munca, iar 20% din continutul unui business va fi generat de masini - analiza
Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare, cu executare.
Iasi: Localnici trimisi in judecata pentru ca au asfaltat singuri un drum
De ce nu este bine sa stam picior peste picior?
Turcia: Un mare cotidian ostil presedintelui Erdogan a fost plasat sub administrare judiciara
Dacian Ciolos: Ministrul Agriculturii nu trebuia sa comunice, cat n-avea toate elementele, numele firmei suspectate de E Coli
Tara europeana cea mai asaltata de solicitantii de azil, dupa Germania
Seism politic in R. Moldova: Curtea Constitutionala a hotarat ca presedintele sa fie ales de cetateni, nu de Parlament
Mandatul lui Timofti expira luna aceasta / Usatii, lider in sondaje, e prea tanar pentru a candida
Botoşani: Scandalul de la Primăria Călăraşi pare a fi regizat în laboratorul PSD
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.03.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog