Restaurantul condus de Benoit Violier a fost clasat la jumatatea lunii decembrie pe locul 1 in "La Liste", clasamentul celor mai bune bucatarii din intreaga lume.
"La sfarsitul dupa-amiezii, politia a intervenit la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul sau, cadavrul lui Benoit Violier, in varsta de 44 de ani. Acesta si-ar fi pus capat zilelor cu ajutorul unei arme de foc", a anuntat duminica politia elvetiana.
O ancheta a fost deschisa pentru a stabili circumstantele exacte ale decesului. In trecut, si alti mari maestri ai gastronomiei si-au pus capat zilelor.
In 25 februarie 2003, Bernard Loiseau, care conducea La Cote d'Or in Saulieu, Franta, s-a sinucis la varsta de 52 de ani. In acelasi an, in 3 decembrie, un masterchef mai putin celebru, Pierre Jaubert, patronul l'Hotel de Bordeaux din Pons, in Franta, s-a sinucis.
Restaurantul l'Hotel de Ville din Crissier, pe care Benoit Violier il conducea alaturi de sotia sa, a fost clasat pe primul loc in "La Liste", un clasament realizat la initiativa Frantei pentru a contracara controversatul clasament britanic "50 Best".
Acest restaurant de trei stele, situat in apropiere de Lausanne, a devansat new-yorkezul Per Se condus de Thomas Keller, un alt restaurant trei stele in ghidul Michelin.
Benoit Violier era pasionat de vanatoare si specialist in prepararea vanatului. Restaurantul pe care il conducea propunea meniuri de la 195 la 395 de franci elvetieni (intre 180 si 365 de euro).
Agentia de stiri HotNews