Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2240
De la 07 Ianuarie 2003
80807685

Urători trataţi cu spatele de anumiţi consilieri judeţeni

  • 22 December 2010, 23:00
Ieri, aleşii judeţeni au primit colindători, în debutul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean din acest an. Mai întâi, un grup de elevi extrem de talentaţi de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, înarmaţi cu chitară, instrumente de percuţie, vioară şi glasuri excepţionale, au încercat să-i introducă pe cei care ţin frâiele acestui judeţ în taina Sărbătorii Naşterii lui Hristos, prin colinde antrenante.
Spiritul Crăciunului nu a reuşit însă să pătrundă în sufletele tuturor celor prezenţi. Încântaţi de moment s-au arătat a fi preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, vicepreşedintele Cristian Achiţei şi o mână de consilieri.
Restul au ignorat total momentul, găsind iute subiect de discuţie între ei, unii râzând cu poftă, alţii studiind mapa de parcă ar fi fost prima dată. Copiii însă au continuat urarea convinşi fiind că aleşii judeţeni sunt cei mai în măsură să aprobe sau să invalideze anumite proiecte care vizează bunăstarea şcolilor unde învaţă.
Dacă copiii au trecut aproape neobservaţi, nu a scăpat de lipsa de respect a unei părţi a consilierilor nici Ansamblul „Vatra” de la Sindicatul Pensionarilor din Botoşani. Oamenii au venit îmbrăcaţi în veritabile costume naţionale, vestind Naşterea Domnului cu Steaua frumos împodobită.
Nu a fost suficient să-i convingă pe consilierii Dumitru Codreanu şi Eugen Niţură, dar şi pe alţii, că Sărbătoarea Crăciunului e aproape. Au sporovăit cu foc, s-au scărpinat în urechi, şi-au făcut freza, orice doar să treacă timpul... În permanenţă, pe perioada colajului de colinde şi urături au stat cu spatele la cei care au venit să facă o urare din suflet.
Şi de data aceasta, preşedintele CJ a fost la înălţime, murmurând pe alocuri versurile colindelor autentice care ne-au legănat copilăria. La final, oaspeţii au primit bani, fiecare dăruind după generozitatea sa, în lipsa colacilor tradiţionali. Mai „tupeişti” s-au dovedit membrii Ansamblului „Vatra” care au cules banii de la consilieri cu ... „buhaiul”. Preşedintele Mihai Ţâbuleac a dat un milion, însă unii consilieri au considerat că e bună şi o sută de mii lei vechi, că doar pic cu pic se face lac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Obsesie sexuală
„În prag de sărbători suntem alături de o familie nevoiaşă”
Un nou consilier judeţean a depus ieri jurământul
Sfârşitul anului îl prinde pe Gheorghe Dănilă în fruntea Camerei Agricole
Raport de control cu „cântec”
Canceu de secol XIX din Transilvania
Anunţ Tv SOMAX
Spitalele vor oferi meniuri adaptate
DSP Botoşani are din nou conducere interimară
Proiect pentru dezvoltarea capacităţii administrative la Primăria Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă