Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
47143
De la 07 Ianuarie 2003
92359083
Urmând practica socialiştilor

Liberalii vor să-şi elimine şeful devenit nefolositor

  • Ioan Rotundu
  • 19 January 2021, 18:01
În august 2005, după ce Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidenţiale, social-democraţii s-au întrunit la Hotel Confort din Otopeni să-l judece. Rămasă în istoria politicii postdecembriste drept „noaptea cuţitelor lungi”, după o noapte de dezbateri socialiştii l-au părăsit pe liderul Adrian Năstase pentru a-şi alege un nou lider în persoana „prostănacului”, cum l-a numit Ion Iliescu pe Mircea Geoană.
Lui Năstase i-a urmat, tot dup㠄o „noapte a cuţitelor lungi” mazilirea lui Geoană în favoarea lui Victor Ponta care la rându-i a fost devorat de Liviu Dragnea.
Iată că, urmând tactica socialiştilor de a-şi mazili şeful, liberalii se pregătesc să-l mazilească pe Ludovic Orban care a devenit un preşedinte fără puterea de a mai împărţi privilegii. Se ştie că în PNL există două tabere. Prima tabără este formată din liberalii istorici, în marea lor majoritate tributari ideologiei socialiste şi prieteni de nădejde pentru PSD iar a doua tabără formată din democrat - liberalii lui Băsescu înregimentaţi în PDL şi care sunt un fel de duşmani ai socialiştilor.
Intrarea în PNL a jurnalistului Rareş Bogdan a (foto) schimbat raportul de putere în partid în favoarea democrat - liberalilor iar mulţi dintre liberalii socialişti abonaţi la privilegiile puterii au fost nevoiţi să facă un pas în spate, aşteptând încrâncenaţi momentul când să-şi recupereze poziţiile în partid.
Pierderea alegerilor parlamentare de către PNL i-a pus în dificultate pe Ludovic Orban şi liberalii socialişti care şi-au văzut spulberat visul de a reveni în fruntea partidului. În schimb, democrat-liberalii strânşi în jurul lui Rareş Bogdan au simţit că este momentul să pună mâna pe conducerea partidului, ceea ce ar fi de dorit nu numai de către liberalii oneşti dar şi de către restul românilor care îşi doresc să apară un partid credibil şi hotărât să ducă ţara într-o direcţie europeană şi prosperă, fără corupţie şi fără un aparat bugetar supradimensionat şi care aspiră întreg bugetul ţării prin salarii şi fel de fel de sporuri.
Încercarea grupării lui Rareş Bogdan de a-l susţine pe Emil Boc la preşedinţia partidului a eşuat, Boc declarând că nu vrea funcţie în partid. Orădeanul Bolojan ar fi omul potrivit dar până şi democrat-liberalii se tem de el pentru că este de o fermitate în decizie care îi înspăimântă, deşi pentru ca PNL să fie curăţat de balastul uman compromis, Bolojan ar fi omul potrivit.
Rareş Bogdan nu-şi doreşte preşedinţia partidului. El, în condiţiile refuzului lui Boc, l-ar vedea preşedinte pe premierul Florin Câţu, Rareş are socoteala sa. Câţu va fi premier până în toamna anului 2024 când vor fi din nou alegeri parlamentare. Ori, în vara lui 2024 vor fi alegeri prezidenţiale. Cum Klaus Iohannis nu mai poate candida, Rareş se vede candidatul PNL la Preşedinţia României. S-ar putea ca planul său să fie unul viabil, actualul statut de europarlamentar fiindu-i de folos.
Să aruncăm o ocheadă şi ce s-ar putea întâmpla în PNL Botoşani dacă Ludovic Orban va pierde preşedinţia partidului. Este limpede că actualul deputat Costel Şoptică, cu o imagine publică total compromisă, va fi trimis la plimbare. Eu aş zice că n-ar fi suficientă numai debarcarea sa din fruntea partidului ci ar trebui să răspundă penal pentru faptele de corupţie în care se ştie că a fost implicat.
Cine ar putea fi preşedintele PNL Botoşani? Cel mai potrivit., fiind corect, cu experienţă în lupta sindicală, cu experienţă în administraţia publică, neatins de ciuma roşie pentru că este tânăr, neimplicat în afaceri dubioase şi cu o imagine publică curată ar fi Marius Oroşanu. Numai că el nu are susţinere în partid. Oroşanu, neprovenind din PDL şi nici din istoricul PNL pentru a a intrat în partid după fuziunea PNL – PDL, ar fi un factor de echilibru între liberalii istorici şi cei democrat-liberali şi ar pune capăt duşmăniei dintre cele două tabere
Un alt liberal cu şanse pe muchie de cuţit de a fi ales preşedinte ar fi actualul senator Cristian Achiţei. Numai că el nu s-ar bucura de susţinerea liberalilor istorici decât într-o mică măsură. Achiţei, dacă se va decide să candideze pentru funcţia de preşedinte, va trebui să cutreiere judeţul, să discute cu primarii liberali, cu liderii comunali de opinie şi să le dea garanţia că îi va sprijini în activitate fără a le impune vreo condiţie, mai ales de ordin financiar.
Lucrurile se vor clarifica pe măsură ce ne vom apropia de data alegerilor în filialele judeţene şi organizarea Congresului., Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Pompierii şi morga
Horoscopul săptămânii 11 – 18.- 24.01.2021
240 2 Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Dinamica economiei Legumicultorul Volentiru
Preacinstitul Tăriceanu calcă pe urmele lui Dragnea
Ioan Rotundu
Constantin din Prahova şi cretinismul antivaccinării
Ioan Rotundu
Cârdăşia politică Hunc㠖 Şoptică dezorganizează învăţământul botoşănean
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Masoneria şi Mica Unire
Scandal cu protest public între membrii familiei de ţigani Borcoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă