Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9298
De la 07 Ianuarie 2003
122869365
Urmând sintagma lui Zaharia Stan7ca din Desculţ „Să nu uiţi Darie…”

Cuc a venit la Botoşani pentru a ne aminti de spusele sale de acum doi ani

  • Ioan Rotundu
  • 7 March 2019, 17:46
Încadrat între prefectul Dan Şlincu şi nevasta şoferului Doina Federovici, specialista în prepararea cafelei, abilitate ce i-a adus înalte privilegii politice, ministrul Răzvan Cuc a bravat prin vorbe, aşa cum stă bine unui giurgiuvean familiarizat cu minciuna şi manipularea vorbelor în faţa unei audienţe lipsită de educaţie, cum s-a dovedit a fi cea din care provine.
Dialogul ministrului cu botoşănenii a fost de fapt un monolog. Cu un ton hotărât , ,ministrul a repetat cam aceleaşi fraze de acum doi ani când a fost adus la Botoşani tot de Doina Federovici pentru a calma revoltele cetăţenilor pentru că drumurile judeţului au ajuns într-o stare atât de jalnică încât nici cu faetonul numai pot fi parcurse. S-a lăudat Cuc că va fi mereu prezent pe şantiere, că în acest an sunt atât de mulţi bani la ministerul Transporturilor încât va pune capăt tuturor criticilor aduse Guvernului PSD pe partea de infrastructură. Aşa a declarat şi la prima sa numire de ministru, după care a avut alte preocupări încât până şi cei care l-au făcut ministru au trebuit să-l demită pentru incompetenţă.
Cu privire la modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani, a declarat că se află în faza de licitaţie pe SEAP, dar că în acest an vor începe lucrările. Pe SEAP mai sunt scoase câteva investiţii majore de mai bine de doi nani, fără a se încheia licitaţia. Astă toamnă, printr-un comunicat al PSD Botoşani, ni s-a spus că licitaţia a fost realizată şi se va trece la executarea lucrării. Iată că ministrul Cuc, cu sau fără bună ştiinţă, a scos minciuna la lumină.
În încheierea discursului format din promisiuni lipsite de vreo garanţie că se vor realiza, ministrul s-a dezlănţuit împotriva preşedintelui României care, în închipuirea sa de giurgiuvean lăudăros, ar fi blocat intenţionat bugetul ca să nu poată copii beneficia de alocaţia majorată iar PSD-ul să guverneze. Mare tupeu la acest Cuc, când o ţară întreagă ştie că bugetul este unul plăsmuit şi nu real, că ţara riscă să intre în colaps economic cu acest buget lipsit de sustenabilitate.
S-a mai răţoit ministrul şi la cei doi parlamentari ai PNL Botoşani care n-au votat bugetul, deci nu vor dezvoltarea judeţului aşa cum o vrea PSD. Să ne ferească Dumnezeu de dezvoltarea pe care ne-o promite Cuc şi PSD-ul. A trecut doar ceva mai bine de-o săptămână când consilierii municipali PSD au votat împotriva aderării municipiului Botoşani la Asociaţia Intercomunitară „Moldova se Dezvoltă”. Cei doi parlamentari liberali n-au votat bugetul pentru că nu s-au alocat bani pentru drumul naţional Tg. Frumos – Botoşani şi Autostrada Tg. Mureş – Iaşi. Dar despre această autostradă ministrul n-a pomenit nimic. S-a ferit ca dracul de tămâie să aducă vorbă despre aşa ceva.
Cuc a venit şi a plecat,m lăsând în urma sa doar promisiuni, aşa cum a făcut şi acum doi ani. De venit la Botoşani nu se ştie dacă va mai veni vreodată., pentru că nici liderii PSD nu i-au garantat că-şi va duce la capăt mandatul de ministru. Nu v-a percuta la nevoile lui Dragnea, va pleca acasă aşa cum a mai plecat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


BVancul săptămânii: Răzbunare perversă
Horoscopul săptămânii 4 - 10.03.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Lumea lu Rotunu: Salba de sate
Botoşănenii au fost din nou batjocoriţi de consilierii PSD
Ioan Rotundu
MFP continuă si în luna martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie
Britanicii încep să se trezească la realitate.
Fără niciun pic de milă, Statele Unite le arată cum va fi viața lor după Brexit
Ultimatum pentru PSD. Dacă nu abrogă contrareforma din justiție,
va fi exclus din familia europeană
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Mesajul directorului Sanatoriului Podriga: Corupţia poate fi învinsă!
Ioan Rotundu
Ministrul Cuc vine la Botoşani pentru a ne oferi noi cucuri
Ioan Rotundu
Cadrele didactice de la Şcoala Hudeşti tac spăşite. Generalul Hârtie, o hârtie vopsită roşu
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Felicitare de 8 Martie din partea CLM şi Primăria Botoşami
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Președintele Parlamentului European îi scrie ministrului Ciamba:
Kovesi este candidatul PE pentru șefia Parchetului European. Are toate calitățile pentru a face o treabă excelentă
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog