Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
984
De la 07 Ianuarie 2003
95410722

Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore

  • 21 June 2006, 23:00
Două persoane şi-au pierdut viaţa, despre alte două sunt informaţii neconfirmate în acelaşi sens, peste 500 de oameni evacuaţi din calea apelor şi 53 de localităţi din opt judeţe ale ţării au fost afectate de ploile căzute în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Victor-Paul Dobre, într-o conferinţă de presă. El a precizat că cele mai mari pagube s-au înregistrat în judeţul Bistriţa-Năsăud, în localităţile Spermezeu şi Târlişua, unde şi-au găsit sfârşitul cele două persoane. La nivelul celor opt judeţe, a spus Victor-Paul Dobre, miercuri, la ora 8.00, se înregistrau 1.130 de locuinţe avariate, alte 84 în pericol de prăbuşire şi 25 distruse. Totodată, au fost inundate sute de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe, Drumul Naţional 26, precum şi unele drumuri comunale. Au fost distruse 19 poduri şi mai multe podeţe, iar 21 de localităţi au rămas fără curent electric. „Datele sunt aproximative, întrucât situaţia exactă în Bistriţa-Năsăud încă nu o putem avea”, a afirmat secretarul de stat. Victor-Paul Dobre a precizat că în zonă s-au deplasat, cu greu, din cauza blocării drumurilor, prefectul judeţului şi ceilalţi factori de răspundere, precum şi efective ale andarmeriei şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pe de altă parte, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a spus că în această săptămână precipitaţiile vor continua să cadă, se vor înregistra intensificări de vânt şi fenomenul de grindină. El i-a sfătuit pe cei care locuiesc în case apropiate de pârâuri ce seacă pe timpul verii să-şi ia măsuri de precauţie în momentul în care vin ploile, întrucât sunt în pericol. „În momentul de faţă nu avem de-a face cu inundaţii de tipul celor de anul trecut, ci cu precipitaţii pe zone foarte restrânse într-un timp foarte scurt, care se manifestă în maximum trei ore, timp în care nu te poţi ocupa de intervenţie”, a precizat Ion Sandu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă