Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8688
De la 07 Ianuarie 2003
122894337
VAtacul terorist din Londra:

Cum şi-a riscat viata o femeie pentru a convinge unul dintre suspecţi să renunţe la arme

  • si să nu mai rănească pe altcineva
  • 23 May 2013, 23:00
O cercetasa-sefa i-a confruntat pe barbatii care au ucis, prin lovituri de cutit, un militar, la Londra, incercand sa ii acorde primul ajutor victimei si cerandu-i unuia dintre barbati sa renunte la arme, relateaza Daily Telegraph. "Acum sunteti voi impotriva multor oameni, veti pierde", le-a spus ea. Ingrid Loyau-Kennett, o mama a doi copii, in varsta de 48 de ani, si-a riscat viata si i-a confruntat pe unul dintre agresori, care tinea in mana un cutit plin de sange. Acestia i-au spus: "Vrem sa incepem un razboi astazi".
"Fiind cercetasa sefa am mereu kitul de prim ajutor, asa ca atunci cand l-am vazut zacand am crezut ca este un accident si apoi am vazut ca este mort si ca nu are puls. M-am dus la barbatul negru care avea un revolver si un cutit de bucatarie, si niste unelte de macelar si o toporisca, pentru a taia oasele, si doua cutite mari, si mi-a spus 'da-te la o parte de pe cadavru'. M-am gandit ' OK, nu stiu ce se intampla aici'. M-am gandit sa incep sa vorbesc cu el inainte de a ataca pe altcineva.
Mi-am spus ca oamenii astia au de obicei un mesaj asa ca am intrebat 'ce vreti?'. L-am intrebat daca el a facut crima si a spus ca da si l-am intrebat de ce? Mi-a raspuns: 'Pentru ca a ucis musulmani in tari musulmane si m-am saturat de cei care ucid musulmani in Afganistan'," a povestit femeia. Cu cateva clipe inainte, atacatorii il hacuisera pe soldat "ca pe o bucata de carne", iar cand femeia a ajuns la fata locului se agitau pe strada asteptand politia, pentru a avea o confruntare directa cu ei.
"Am inceput sa vorbesc cu el si am observat ca are mai multe arme si ca barbatul din spatele lui avea si mai mult. Oamenii incepusera sa se adune in jur. Asa ca m-am gandit sa il tin de vorba pana sa observe ce se intampla in jur. Nu era drogat sau beat, era agitat. I-am spus 'acum esti doar tu versus atatia oameni, vei pierde, cei vrei sa faci?' si mi-a raspuns ca vrea sa ramana si sa se lupte".
Barbatul, care avea o palarie neagra, a plecat de langa ea apoi, iar femeia a incercat sa discute cu celalalt. "Celalat era mai timid si i-am spus 'si tu ce vrei? Vrei sa imi dai ce tii in mana?' Nu am vrut sa rostesc cuvantul arme, insa m-am gandit ca mai bine isi indreapta armele inspre o singura persoana decat mai multe, erau copii care plecau de la scoala".
La fata locului au fost si alte femei care au protejat cadavrul in timp ce agresorii erau acolo.
Potrivit unei surse din cadrul securitatii, intarzierea de 20 de minute a politiei este "suprinzatoare" pentru ca exista forte ale politiei inarmate la tribunlul Woolwich Crown, aflat la 4 km distanta.
Premierul David Cameron a denuntat actul ca fiind o "crima socanta" si a convocat Comisia guvernamentala pentru Situatii de urgenta Cobra. "Politia a deschis focul spre doi barbati care pareau ca au arme. Acestia au fost spitalizati in doua spitale separate din Londra", a afirmat Simon Letchford, un oficial al Scotland Yard.
Martorii, citati de mai multe surse media, au declarat ca au auzit atacatorii strigand "Allah e mare". Alti martori au declarat ca victima a fost decapitata. "Trebuie sa luptam cu ei asa cum se lupta ei cu noi, ochi pentru ochi,dintre pentru dinte", a strigat unul dintre cei doi agresori, potrivit unei inregistrari obtinute de postul de televiziune ITV.
"Juram pe Allah ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra[...] Imi pare rau ca femeile au fost martore la ceea ce s-a intamplat astazi, dar in tara noastra femeile vad acelasi gen de lucruri", a adaugat barbatul. Ceea ce s-a intamplat astazi este un "act barbar, un atac oribil ce s-a intamplat la marginea Londrei[...] Este, in mod clar, un incident de natura terorista", a afirmat David Cameron in cadrul unei conferinte de presa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Încredere sexuală
Temă pentru acasă parlamentarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Summitul Uniunii Europene, intre ambiţii şi interese naţionale contradictorii
Când legea se aplică după haina purtată
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Cine sunt trişorii din Parlament?
Am fost excluşi tâlhăreşte. Încă o dovadă că PNL s-a transformat într-o structură de tip stalinist
Nordul Italiei se află pe marginea prăpăstiei economice
Scandalul cărnii de cal: Şeful unei companii din Olanda a fost arestat
Un grup de 24 de cetăţeni a iniţiat modificarea Constituţiei
ei vor naţionalizarea resurselor naturale, naţionalizarea presei şi votul obligatoriu
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Botoşani: În direct cu primarul Ovidiu Portariuc la Tele’M
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog