Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27526
De la 07 Ianuarie 2003
86898514

Va avea loc trierea beneficiarilor de ajutoare sociale

  • 20 January 2012, 23:00
Trierea beneficiarilor de ajutoare sociale, acţiune despre care au tot atenţionat autorităţile în ultimele săptămâni, este aproape de start. Persoanele care încasează ajutoare sociale sau indemnizaţie pentru creşterea copilului şi nu şi-au plătit taxele şi impozitele mai au puţine zile să îşi achite datoriile dacă vor să îşi păstreze ajutoarele.
Primăriile au început verificarea restanţelor la plata taxelor şi impozitelor locale pe care le-au avut de achitat beneficiarii de venit minim garantat, mamele care primesc indemnizaţia pentru creşterea copilului sau familiile care primesc alocaţia de sprijin familial. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a transmis primăriilor listele cu beneficiarii ajutoarelor sociale iar la acest nivel se face bifarea pe liste a rău platnicilor.
Cei ajutaţi de stat care nu îşi achită datoriile faţă de bugetul local până la data de 31 ianuarie vor constata în februarie că statul nu le mai plăteşte ajutorul social, indemnizaţia pentru creşterea copilului sau alocaţia de sprijin familial.
„Mai au aproximativ o săptămână. Dacă nu se achită de această obligaţie pentru anul 2011, primarul emite dispoziţie de suspendare a plăţii acestor prestaţii sociale. Suspendarea se face pe o perioadă de 5 luni, iar dacă în acest timp nu se plătesc restanţele încetează drepturile respective”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS.
Dacă în perioada în care îi este suspendat dreptul persoana îşi lichidează debitele la bugetul local, i se reia plata prestaţiei sociale. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială va avea în prima săptămână a lunii viitoare situaţia celor cărora va trebui să le suspende drepturile sociale. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Din Piaţa Universităţii
Reţeta zilei: Drojdii de pâne tare bune
Caricatura zilei
Concurs dedicat lui Eminescu pentru copii cu nevoi speciale
Pe 5 februarie debuteaz㠄Şezătorile iernii”
PNL şi PSD au monopolizat protestele
Deputatul Cătălin Buhăianu predă locuinţa ANL
Marcu şi-a vărsat pe Flutur veninul neputinţei
Botoşani: Marcu şi cu Macaleţi se răfuiesc cu prefectul Roman
dar Quod erat demonstrandum
Investiții botoșănene de peste 10 milioane de euro discutate la București
Tânăr lovit de un copac, salvat de paramedici
Locuinţe salvate de pompierii botoşăneni
Botoşănenii au la dispoziţie peste 900 locuri de muncă
Încă o sesiune de rezidenţiat pentru medicii tinjeri
Viclenie şi făţărnicie popească la Buhăceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă