Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2459
De la 07 Ianuarie 2003
87342519

Va fi 26 octombrie zi fatidică pentru comisarul şef Şerbănoiu?

  • Ioan Rotundu
  • 9 October 2019, 21:50
După ce am publicat în această săptămână articolul intitulat ?„De ce Şerbănoiu îl ţine ascuns pe „degradatul” comisar şef Aioanei”, un val numeroşi comentatori, majoritatea poliţişti, au prins curaj şi l-au somat pe comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani să se spovedească public de toate păcatele comise.
Sugestia a fost făcută după ce am publicat numeroase acte de corupţie comise de comisarul şef Dumitru Aioanei, de îndeletnicirile sale, Şerbănoiu nefiind străin. Ba mai mult, dacă este să dau crezare comentatorilor, inclusiv Şerbănoiu ar fi beneficiat de nişte avantaje financiare din partea unor patroni, avantaje nu tocmai potrivite cu etica profesională a unui poliţist aflat în funcţia supremă din instituţie.
Comentatorul „Conştiinţa civică” pare a fi un bun cunoscător asupra stării de fapt din IJP şi cât de puternică este corupţia care s-a instalat în instituţie: „În clădirea IPJ e un viespar. Grup infracţional organizat. Comisarul Cucoranu nu a apucat să facă curăţenie. L-au îngenuncheat. Dar nu l-au înfrânt. Mă întreb dacă mai poate fi făcută ordine în rândul celor care trebuie să asigure ordinea socială. Încă nu am auzit de vreun tratament pentru ,, morală,,. Păcat de poliţiştii oneşti ce sunt involuntar băgaţi în cloşca corupţilor. Când vom vorbi de probitate morală?”
Comentatorul „Ofiţer” aduce în spaţiul public noi acte de corupţie comise de comisarul şef Aioanei: „Aioanei de ce te-ai băgat pentru Miron? Ti-e frică ca nu mai ai unde sa-ti faci zilele de naştere pe gratis? Aioanei, Aioanei...Dacă tot eşti aşa şmecher... poate ne zici şi cum ai dat clasare în dosarul cu Victor Construct. Dacă nu ne spui tu....va spune persoana din apropierea acestuia pe care o ameninţai la audieri. Deja ţi s-a făcut frică!!! Auzi tinere...ca tot îţi place sa foloseşti acest cuvânt...recunoaşte cum leşinai pe la DNA Suceava, cum turnai ca un novice şi credeai că ajungi mare şef la Bucureşti. Să nu spui ca nu ţi-ai dorit! Dar Şerbănoiu te-a aflat şi nu prea i-a convenit”!
Speriat de dezvăluirile care se fac despre activitatea sa, Dumitru Aioanei a înaintat raport prin care a cerut pensionarea imediată, lucru cu care comisarul şef Şerbănoiu a fost de acord, răsuflând uşurat că a scăpat de o mare dandana.
Publicând al doilea articol intitulat „Aioanei i-a dat şah lui Şerbănoiu. Pe când şi matul”, un nou val de comentarii au fost postate de către cunoscătorii situaţiei din IJP Botoşani. Majoritatea l-au somat pe Şerbănoiu să se pensioneze, fiind compromis ca şef al instituţiei.
Iată şi o somaţie pentru Şerbănoiu venită din partea celui ce se semnează „Ofiţer” şi care nu pare dispus să-i ierte lui Şerbănoiu modul în care se comportă şi conduce instituţia: „Şerbănoiu, Nu mai suna foştii colegii sa intervină pentru tine la cei ce vor ca adevărul să iasă la suprafaţă, că-i transformi în martori denunţători împotriva ta. Dacă ai curaj ieşi în presă şi spune cât ai furat de la Botoşani. Oamenii s-au săturat de ameninţări.”
Iată şi un îndemn semnat de „Poliţist”, sau poate o sugestie pentru viitor: „Şerbănoiule fii bărbat, nu mai cere clemenţă pe la trusturile de presă! Ţine capul sus şi pregăteşte-te, doar nu-l laşi pe Aioanei singur în celulă să se plictisească.”
Nu cred că Viorel Şerbănoiu are a se speria de aceste comentarii. Spaima lui, una extrem de mare, vine de la funcţia şef deţinută. El nu a fost titularizat pe funcţie prin examen, fiind doar şef interimar. Interimatul i se expiră în 26 octombrie iar de la Ministerul de Interne nu i-a venit nicio aprobare că i se prelungeşte interimatul şi nici nu are şanse de a fi titularizat.
După ziua de 26 octombrie, dacă nu se întâmplă vreo minune, el dispare din evidenţele Ministrului de Interne că este şef la IJP Botoşani. Soluţia ar fi să se pensioneze, sugestie venită din partea mai multor poliţişti. Se va pensiona?! Este greu de spus, dar nici prin IJP n-ar mai trebui să stea pentru că ura împotriva sa este prea mare iar cei curajoşi îl vor acuza pentru fapte de care, crede Şerbănoiu, numai el ştie.
Şi comisarul şef Dumitru Aioanei, când s-a văzut încolţit, s-a pensionat imediat. Cred că Viorel Şerbănoiu îi va urma exemplul, în speranţa că va scăpa numai cu atât, adică cu furtuna abătută asupra sa până acum. De va proceda altfel, riscă să stârnească un uragan de gradul V, cu consecinţe dezastroase.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România s-a eliberat din prizonieratul socialiştilor
Mai trebuie eradicat microbul ciumei roşii
PSD a ferecat candidatura lui Nazare la Primăria Darabani
Ioan Rotundu
Aioanei i-a dat şah lui Şerbănoiu. Pe când şi matul
MFP continuă și în luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populație
Fata de sub gardul bisericii
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 7 -13.10.2019
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Discriminare didactică pe stil nou
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu 4 octombrie 2019
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Primăria Mihai Eminescu - Anunţ important pentru cetăţenii comunei
De ce Şerbănoiu îl ţine ascuns pe „degradatul” comisar şef Aioanei
Ionică Nechifor, omul care sfidează legea cu ajutorul corupţilor
Ioan Rotundu
România, cele mai multe fraude cu fonduri europene în domeniul agriculturii, în 2018.
Este pe primul loc la capitolul "documente false"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă