Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25268
De la 07 Ianuarie 2003
122885335

Văculeşti: Doi baroni PSD pun la cale o afacere de 400 mii lei

  • Ioan Rotundu
  • 25 June 2017, 23:00
La Primăria Văculeşti se pune la cale o afacere de 400 mii lei. Afaceriştii sunt doi primari PSD, cu titlul de baroni locali: Sorin Gânga – primarul comunei Văculeşti şi Costel Nazare – primarul comune Conceşti (foto). Afacerea este una extrem de bănoasă iar miza este pe măsură.
Terenul pe care se află sediul vechi al Primăriei Văculeşti şi zona împrejmuitoare a aparţinut academicianului naturalist Petre Suşter. Dealtfel, sediul vechi al primăriei este chiar conacul care a aparţinut academicianului.
După 1990, fiica academicianului, Elena Suşter, profesor universitar pensionat, a revendicat proprietăţile tatălui. În urma obţinerii titlului de proprietate, sediul primăriei şi terenul împrejmuitor care era de fapt parcul conacului, câteva zeci hectare de pădure au întrat în posesia Elenei Suşter. În aceste condiţii primăria a continuat să funcţioneze plătind chirie noului proprietar.
Apoi, Elena Suşter l-a împuternicit să se ocupe de administrarea proprietăţii pe fiul ei Valentin Jjantea, fost reporter pe la mai multe publicaţii din Botoşani. Numai că Jantea începuse să vândă lemnul din pădure şi să trăiască precum un baron, cum el însuşi se intitulase #Baronul Vălucă”. În asemenea condiţii, Suşter i-a retras lui Jantea împuternicirea de administrator şi a început să vândă proprietăţile.
O suprafaţă din terenul pe care se afla sediul primăriei a cumpărat-o un cetăţean din Văculeşti, finul actualul primar PSD Sorin Gânga. Ulterior finul a revândut terenul naşului primar cu un preţ net superior celui cu care a cumpărat Dar cea mai mare suprafaţă de teren, în jurul a două hectare,, inclusiv cu sediul vechi al primăriei, a fost cumpărat de către primarul de la Conceşti, Costel Nazare, tranzacţie perfectată în cursul anului 2015
. Cum a ajuns Nazare, din nordul judeţului, să cumpere proprietăţi la Văculeşti este lesne de înţeles. S-a făcut un aranjament între primarul Gânga, perceput de săteni ca baron local, şi primarul Nazare, afacerist cu experienţă în domeniul tranzacţiilor imobiliare.
Nazare a cumpărat cele două hectare de teren şi conacul de la Elena Suşter cu suma de 50 mii lei. Pentru că între timp la Văculeşti s-au finalizat lucrările la sediul nou de primărie, întreaga activitate s-a mutat în acest spaţiu. Sediul vechi, ajuns în proprietatea lui Nazare, a fost pus la dispoziţia secretarului PSD, un anume Huian, care a deschis un magazin şi un bar. Se spune că în spatele acestei afaceri ar sta de fapt primarul Gânga
Cunoscătorii spun că Huian nu plăteşte chirie lui Nazare, ambii fiind oameni PSD-ului şi se ajută reciproc. Între timp, primarul Gânga a cerut consilierilor locali să aprobe angajarea unui evaluator imobiliar pentru cumpărarea sediului vechi al primăriei şi terenul aferent pentru a-l pune la dispoziţia şcoli drept teren de sport. Având aprobarea consilierilor locali, primarul Gânga a tocmit un expert evaluator care a evaluat totul la suma de 400 mii lei.
În documentaţia pusă la dispoziţia consilierilor locali s-a anexat şi copia contractului de vânzare-cumpărare dintre Suşter şi Nazare, numai că , primarul Gânga a acoperit cu un marker suma cu care Nazare a cumpărat totul de la Suşter, respectiv suma de 50 mii lei. Aşadar, primăria Văculeşti, care putea cumpăra ea de la Suşter toată proprietatea având drept de preemţiune, n-a cumpărat. În schimb a cumpărat Nazare. Iar acum Nazare revinde Primăriei Văculeşti cu un preţ de opt ori mai mare decât a cumpărat..
Ca preşedinte al comisiei de negociere cu Nazare a fost desemnat viceprimarul Constantin Diaconescu, supervizat de către administratorul public Constantin Hăisuc, ambii oamenii de încredere ai primarului.
Toţi cei care cunosc valoarea acestei proprietăţi susţin că expertul evaluator a umflat la greu valoarea tranzacţiei în favoarea lui Costel Nazare şi că preţul corect ar fi cel de 50 mii lei cu care a vândut Suşter. Dealtfel sediul vechi al primăriei, numit conac, este în prag de prăbuşire. Valoare are doar terenul, respectiv cele două hectare.
Între cei doi baroni locali ai PSD, Gânga şi Nazare, palma s-a bătut, Comisia de negociere este doar o îndeplinire formală a legii. Urmează plata şi apoi partea fiecăruia. Să tot fii baron local PSD!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 26..66.2017
Bancul zilei: Isteţimea ţăranului român
Andronescu: Alianta PSD-ALDE are in Parlament mai multe voturi decat sunt necesare ca sa trecem un Guvern
Firea: Sunt 4-5 propuneri de premier. Pe lista sunt si doamne
Traian Basescu, prezent la primul congres al Partidului Unitatii Nationale de la Chisinau.
El a fost desemnat presedintele de onoare al PUN/ Functia de lider al partidului ramane vacanta pana la restabilirea cetateniei moldovene a lui Basescu
USR ia in calcul initierea unei comisii de ancheta a votului de la motiunea de cenzura
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23.06.2017
Deputatul PSD Liviu Plesoianu: Nu voi vota noul Guvern
Ruptura intre Liviu Dragnea si doi puternici baroni,
aliatii sai loiali de pana acum: Paul Stanescu si Niculae Badalau
Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD de premier: L
ector la Academia SRI, are doctorat suspect de plagiat, demolat de raportul de evaluare al lui Darius Valcov
Mihai Tudose, prima declaratie dupa desemnarea ca premier:
Pana acum va deranjau majoritatile, acum aveti o problema abtinerile din PSD?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog