Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9291
De la 07 Ianuarie 2003
83569629

Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august

  • Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
  • 18 August 2018, 23:00
Datele din Sistemul electronic de achiziții publice arată un val de achiziții directe făcute de Jandarmerie în lunile iunie și iulie din acest an pentru tot felul de spray-uri iritant lacrimogene și de reprimare a revoltelor. Astfel, luna trecută, Jandarmeria Română a cumpărat în regim de urgență 25 de veste antiglonț și 25 de căști antiglonț, în timp ce, în luna iunie, Directia Generală de Jandarmi a Municipiului București a cumpărat pulverizatoare de capacitate maximă cu soluție iritant lacrimogenă, mii de spray-uri iritant lacrimogene și peste o mie de cătușe textile de unică folosință. Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, pentru HotNews.ro: "Jandarmeria nu s-a pregătit în mod special pentru acest miting. Jandarmeria face achiziții pentru completarea stocurilor, atât pentru Jandarmeria Capitalei, cât și pentru inspectoratele județene și grupările mobile. În plus, în luna iunie a avut loc EUPST, un exercițiu tactic de ordine publică unde au fost invitați 190 de militari din structuri similare de aplicare a ordinii publice din zeci de țări din Europa, Africa și Asia, iar pe 22 august urmează să plece un contingent în Afganistan și se mai pregătesc și alte misiuni internaționale."
În plus, purtătorul de cuvant al Jandarmeriei a promis marți că va reveni cu precizări pe e-mail la solicitarea HotNews.ro de a arăta motivele exacte ale acestui val de achiziții făcute chiar înainte de protestul din 10 august și dacă produsele achiziționate au fost folosite la reprimarea acestui protest.
Jandarmeria Română a cumpărat chiar astăzi, 14 august, prin procedură de achiziție directă, 25 de măști contra gazelor în valoare de aproape 4.000 de euro de
la firma Stimpex, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICP).
Achiziția pare îndreptățită având în vedere ceea ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august.
Redăm în cele ce urmează achizițiile făcute de Jandarmerie cu puțin timp înainte de protestul din 10 august:
1. Achiziție în regim de urgență a Jandarmeriei: 25 de veste antiglonț si 25 de căști antiglont.
În data de 16 iulie 2018, Jandarmeria Română a cumpărat, prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitații, 25 de veste antiglonț si 25 de casti antiglonț. Contractul a fost atribuit in data de 16 iulie firmei Stimpex SA, valoarea acestuia fiind de 96.250 lei.
În motivarea alegerii acestei proceduri se precizează: "Extremă urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă".
2. Majoritatea achizițiilor au fost făcute însă de către Directia Generala de Jandarmi a Municipiului București. În cele ce urmează vă prezentăm mai multe astfel de achiziții directe:
5 pulverizatoare de capacitate mărită cu soluție iritant lacrimogenă
Achiziția a fost făcută în data de 14 iunie 2018, de la firma Stimpex, contract cu o valoare de 37.500 de lei (peste 8.000 euro).
Descrierea produsului: Descriere: Complet P.C.M. 2x, model STIMPEX, set de 2 buc. PCM - fabricat de STIMPEX SA, ambalate in lada de transport, capacitate nominala 10litri, capacitate solutie IL 7 litri, presiune 20 +/- 5bari, greutate 18 kg, manometru; greutate totala = 40 kg
900 de spray-uri iritant lacrimogene cu mânere tip pistol, 63ml
Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Rotman Industries. Contractul a avut valoarea de 25.884 lei (peste 5.500 de euro).
180 de spray-uri iritant lacrimogene cu mâner tip pistol, 400ml:
Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Rotman Industries. Contractul a avut valoarea de 24.013 lei (5.155 euro) 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene 1% CS 150ml
Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Neramo Distribution. Contractul a avut o valoare de 20.900 lei (peste 4.400 euro).
1150 de cătușe textile de unică folosință
Achiziția directă a fost făcută in data de 6 iunie 2018 de la firma Outdoor Gear SRL. Contractul a avut o valoare de 8625 lei (peste 1800 de euro).
Majoritatea acestor achiziții, identificate de HotNews.ro în SICAP (noul Sistem Electronic de Achiziții Publice), se regăsesc și pe site-ul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București într-un Centralizator cu achiziții directe cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, achiziții efectuate în trimestrul doi din 2018. Sumele din centralizator sunt cu TVA. (vezi documentul atașat).
Un alt Centralizator mai este cel din ultimul trimestru al anului 2017, unde apare un contract în valoare de 90.142 lei (cu TVA) atribuit către ROMARM pentru achiziția de grenade de mână IL (n.a iritant lacrimogene)
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan
Ioan Rotundu
Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate
Ioan Rotundu
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă