Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6683
De la 07 Ianuarie 2003
123658669

Valeriu Iftimie să nu se creadă as fi ceea ce nu este încă

  • Ioan Rotundu
  • 11 June 2024, 21:29
Fragilul câştig în faţa candidatului PSD Lucian Trufin care i-a adus recent liberalului Valeriu Iftimie funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pare să fi produs o schimbare de atitudine publică şi comportament politic prematură faţă de cea de până acuma.
Imediat ce s-a văzut cu sacii în căruţă la preşedinţia CJ a declarat public că modul ruşinos în care Cătălin Flutur a pierdut alegerile la funcţia de primar al Botoşaniului, acesta ar trebuii să-şi prezinte demisia.
Apoi, Iftimie, cu o nonşalanţă de profan ce nu pare interesat să înveţe ce înseamnă buna cuviinţă şi respectul pentru intelectualii dispuşi să-şi asume responsabilităţi politice, a declarat public că politica trebuie făcută de către cei cu bani, adică de el, chiar dacă banii câştigaţi onest sau oneros nu le legitimează şi priceperea în a iniţia politici publice.
Îl întreb pe Iftimie, dacă Gheorghe Flutur, vărul lui Cătălin Flutur şi prim-vicepreşedinte PNL la Bucureşti, n-ar fi pierdut alegerile la preşedinţia CJ Suceava, îi mai cerea lui Cătălin Flutur demisia?
Cătălin Flutur este liberal de la începuturile democraţiei postdecembriste, a fost primar vreme de 3 mandate şi a reuşit să schimbe faţa municipiului Botoşani luptându-se cu opoziţia înverşunată a celor din PSD, în tot acest timp Iftimie îmbogăţindu-se pe seama contractelor pe banii publici, inclusiv de la Primăria Botoşani.
Iftimie a intrat în PNL prin uşa din spate şi este prea proaspăt liberal ca statutul său actual să-i permită să-i judece pe cei care au pus bazele liberalismului botoşănean.
Incontestabil, PNL Botoşani este plin de „Şopticari”, oamenii PSD-ului trimişi la PNL în frunte cu Costel Şoptică. Mai întâi să curăţe partidul de aceşti „Şopticari”, să aleagă meiul de neghină, şi abia după ce va demonstra pricepere în a face politică, să treacă la a analiza munca celorlalţi.
Cu privire la afirmaţia că politica este apanajul celor cu bani, profanul politic Iftimie nu cred că a urmărit să-i jignească pe intelectualii care au intrat în politică pentru a contribui cu priceperea lor la îmbunătăţirea vieţii noastre.
Cred că mai degrabă a fost propria victimă a unui puseu de infatuare că aparţine tagmei bogaţilor. Şi Gigi Becali are bani, este bogat, dar în acelaşi timp s-a dovedit a fi în politică un biet analfabet funcţional.
Într-o societate educată, cei cu bani nu fac politică, ei îi susţin pe politicieni cu sponsorizări pentru a le promova interesele. î Iftimie, care atunci când vorbeşte vrea săpară că o face cu adâncime intelectuală, că este un izvor de cultură generală, trebuie să înţeleagă că de pe noua poziţie de om politic discursul său ajunge la adevăraţii intelectuali care pot realiza cu uşurinţă când vorbeşte din propria ştiinţă şi când vrea să pară ceea ce nu este. Una este să vorbeşti cu Becali despre fotbal şi cu totul alta să discuţi doctrine politice cu istoricul prof.dr. Daniel Botezatu.
Cred că recomandat pentru Iftimie ar fi faptul ca o perioadă să se familiarizeze cu activitatea de om politic, de şef de partid, după care să încapă cu declaraţiile publice. Altfel, va afla cum un şef de partid este uzurpat de chiar colaboratorii săi şi cum un prestigiu profesional câştigat în ani de muncă într-un anumit domeniu poate fi repede demolat prin schimbarea domeniului de activitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: - Asemănări doctrinare -
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 10 – 16 iunie 2024
Bancul săptămânii: Divergenţă de opinie
Numai şampania la PNL, caviarul a rămas la PSD
Ioan Rotundu
De ce Valeriu Iftimie nu poate fi un Ilie Bolojan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog