Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40117
De la 07 Ianuarie 2003
95145341

Valeriu Tabără înhăitat cu impostorul plagiator Ionică Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 3 September 2017, 23:00
În cele două luni de vacanţă s-au consumat multe evenimente care ne-au influenţat pozitiv sau negativ viaţa de comunitate judeţeană. Din păcate, presa aflată în activitate nu a fost interesată de evenimentele care ne-au influenţat negativ mersul activităţii şi care au continuat să distrugă patrimoniul cultural şi ştiinţific al judeţului. Motivele pentru care n-au făcut-o sunt diverse. Unele motive ţin de capacitatea profesională a reporterilor de a înţelege impactul negativ al evenimentului consumat, altele ţin de partea financiară.
Voi aduce în actualitate unele dintre aceste evenimente pentru că ele trebuie cunoscute de cât mai mulţi dintre noi şi trebuie judecate în raport de gravitatea lor. Am să încep cu cel mai recent eveniment.
Săptămâna ce tocmai a trecut a fost pentru Staţiunea Popăuţi una nefericită. Impostorul plagiator Ionică Nechifor, aflat în prezent pe postul de director interimar, pus în condiţii absolut ilegale de către preşedintele condamnat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof.univ.dr. Gheorghe SIN s-a bucurat de vizita prietenească a prof.univ.dr. Valeriu Tabără, vicepreşedinte al SAS. Vizita sa a fost una discretă dar extrem de favorabilă lui Ionică Nechifor în realizarea planului său de devalizare a patrimoniului Staţiunii şi scoaterii acestei unităţi, fostă de elită în cercetarea zootehnică românească, de sub autoritatea SAS pentru a putea deveni stăpânul patrimoniului acesteia, miza cea mare fiind cele peste 1.000 ha teren arabil şi păşune.
Reamintesc celor care n-au aflat sau au uitat cum Ionică Nechifor s-a lăudat public că în anul 2010, când Valeriu Tabăra a devenit pentru a doua oară ministrul Agriculturii în Guvernul Boc, prima oară a fost între anii 1994 – 1996 în Guvernul Văcăroiu, i-a pus acestuia în cap o şapcă confecţionată din două pielicele brumării, cu ocazia vizitei acestuia la Botoşani, de atunci făcându-şi-l prieten..
Ionică Nechifor se bucură în cadrul ASAS de sprijinul direct al preşedintelui Gheorghe SIN şi de cel al şefului Secţiei Zootehnie, prof.univ.dr Dumitru Simionescu. Pentru că Simionescu s-a retras din activitate, având vârsta de peste 80 ani, Nechifor l-a reactivat pe Valeriu Tabără.
Cum spuneam, săptămâna trecută Tabără a fost invitatul lui Nechifor la Staţiunea Popăuţi. Tabără este specialist în agronomie pe partea fitotehnică dar şi în cultura de cânepă şi grâu. Nechifor n-a ratat prilejul de a se lăuda presei pe care o plăteşte cu bani din Asociaţia Moldoovis a cărei preşedinte este, că el va redresa activitatea Staţiunii prin a crea noi soiuri de cereale. Iată, dar, cum peste noapte Nechifor a schimbat cercetarea asupra rasei de ovine karakul în crearea de soiuri cerealiere numai pentru că a fost Tabără la Botoşani. O afirmaţie lipsită de suport ştiinţific pentru că un soi cerealier se creează în cicluri de producţie măsurate în ani şi nu peste noapte. Ori, staţiunea este plină de datorii create chiar de Nechifor. Stau mărturie actele de control încheiate de trimişii SAS din care rezultă cum Nechifor a devalizat patrimoniul Staţiunii.
A mai afirmat Nechifor că el va redresa financiar Staţiunea având întocmit în acest scop un plan de reabilitare iar ministrul Agriculturii, Petre Daia, îi va radia datoriile istorice ale unităţii. Minciună sfruntată! Staţiunea are are datorii create de Nechifor iar ministrul Daia nu le poate şterge. Eventual poate propune Guvernului să emită o HG, dar pentru aşa ceva este nevoie de o notă de fundamentare pentru legalitate, ceea ce nu cred că vreun funcţionar guvernamental şi-ar pune pielea la saramură din dragoste pentru Nechifor şi potlogăriile sale.
Cu ocazia vizitei lui Tabără la Botoşani s-a aflat că acestuia îi plac preparatele din carene de vânat, iar Nechifor, care nu ratează niciun prilej de a se lăuda cum şi-a făcut el prieteni în rândul celor cu funcţii înalte, s-a lăudat că i-a dus acestuia pachete cu astfel de preparate, Tabără declarându-se extrem de încântat.
Nici preparatele din carne de por domestic nu-i displac lui Tabără, mai ales dacă au trecut prin mâna lui Nechifor, cu condiţia ca aceste preparate să fie din carne de porc crescut în sistem gospodăresc şi nu la fermă. N-are gusturi rele fostul ministru al Agriculturii!
Aminteam de lauda lui Nechifor că a conceput un plan de relansare economico-financiară a Staţiunii. Probabil că în planul său a început redresarea tăind liziera de nuci de pe terenul Staţiunii, din jos de sediul acesteia.
Din informaţiile primite nu rezultă că pentru tăierea nucilor s-ar fi obţinut autorizaţia legală de la Agenţia de Mediu Botoşani, aşa cum prevede legea. Cultura nucului din categoria pomi răzleţi (adică situaţi la distanţă unii de alţii) este reglementată în mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, tăierea nucilor răzleţi, indiferent de proprietar, se face în baza unei autorizaţii. Poate că se va găsit la Garda de Mediu botoşani un comisar neînregimentat politic care să verifice legalitatea tăierii acestor nuci, aparent fără nicio logică.
Dar evenimentele consumate pe seama Staţiunii Popăuţi nu se opresc la vizita interesată, unii spun că ar fi fost plătită cu 10 mii de euro, bani pe care Nechifor i-ar fi luat de la Asociaţia Moldoovis pe care o patronează, a vicepreşedintelui ASAS Bucureşti , profesorul Valeriu Tabără.
Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Hrincă a cerut în luna iulie o audienţă la prefectul Dan Şlincu pentru a-i aduce la cunoştinţă starea dezastruoasă în care a ajuns Staţiunea şi cum este devalizată de Ionică Nechifor. Iar prefectul, pe vremuri un foarte bun distribuitor prin Dorohoi de sucuri al firmei European Drinks, s-a comportat ciudat cu omul de ştiinţă. Gheorghe hrincă se numără printre puţinii cercetători ştiinţifici din România care se poate lăuda că posedă premiul Academiei Române, un fel de Premiu Nobel pentru români.
Prefectul Dan Şlincu l-a tratat pe Hrincă cu sictir şi i-a dat de înţeles că a-i părăsi biroul ar fi în avantajul său, altfel îl va da afară. Aşadar, impostorul plagiator Ionică Nechifor l-a atras de partea sa şi pe acest prefect Dan Şlincu, un produs politic al PSD-ului care nu se pricepe decât să execute ordinele primite de la partid.
Oare cât timp le-ar mai fi trebui celor de la DNA Suceava să finalizeze dosarul de cercetare penală în care Ionică Nechifor are un rol special? Nu de alta, dar Nechifor pare a fi mult mai operativ decât procurorii DNA-ului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: "Descalecatul"
Coreea de Sud cere masuri ONU care sa "izoleze complet" Coreea de Nord
Bancul zilei: Indignare justificată
Horoscopul zilei de 4.09.2017
Fiul fostului ministru Mariana Campeanu, condamnat la 5 ani de inchisoare
deoarece a cumparat pentru RAR un teren la care nici expertul instantei nu a putut ajunge din cauza gropilor
Cum a reactionat Trump la testul nuclear:
Actiunile Coreii de Nord continua sa fie foarte periculoase pentru SUA / Este o amenintare si o rusine pentru China
Coreea de Nord a realizat inca un test nuclear, provocand un cutremur de 6,3
Phenianul anuntase cu cateva ore inainte ca a dezvoltat o bomba cu hidrogen cu "mare putere distructiva" / Oficial sud-coreean: Explozia a avut probabil 100 de kilotone
rtuna perfecta. Ce ascunde referendumul pentru familia traditionala anuntat de Dragnea
Catrenul săptămânii
Ponta, despre Dragnea:
Un fel de Pablo Escobar, de Hugo Chavez; imi pot da doctoratul in cei cu mustata cand mint
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă