Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2384
De la 07 Ianuarie 2003
122888033

Validări de consilieri cu scandal în judeţ

  • 2 July 2012, 23:00
77 din cele 78 de consilii locale din judeţul Botoşani au fost constituite. Conform datelor centralizate la nivelul prefecturii, 76 de primari aleşi în urma votului de pe 10 iunie 2012 au depus jurământul de credinţă faţă de unităţile administrativ-teritoriale pe care le vor conduce în următorii 4 ani.
Doi edili şefi nu au putut fi învestiţi, primarul ales din Pomârla având probleme de sănătate, iar cel din Roma neavând consiliu local constituit.
Numărul viceprimarilor aleşi de consiliile locale constituite este tot 77. Aceasta pentru că în comuna Roma, deşi consilierii aleşi au fost convocaţi de două ori până acum, legislativul comunal nu a putut fi constituit, cinci dintre consilieri lipsind de fiecare dată.
Prefectul judeţului a emis un nou ordin pentru cea de a treia convocare, programată pentru miercuri, 4 iulie. În cazul în care se constată din nou lipsa de cvorum, se va trece la validarea supleanţilor de pe lista organizaţiei politice în cauză.
Dacă nici aceştia nu se vor prezenta, locuitorii din Roma riscă să reia alegerile pentru consiliul local. Conform datelor transmise telefonic, 60 de viceprimari din judeţ sunt de la USL, 14 de la Mişcarea pentru Botoşani, în timp ce UNPR, PP DD şi PRM au câte un viceprimar.
Din cei 1010 consilieri locali aleşi nu au fost învestiţi 16, 13 dintre ei fiind aleşii locali din Roma. La Cristeşi şi Durneşti au rămas fără validare 3 consilieri, aceştia neobţinând numărul de voturi necesar din partea colegilor din consiliul local.
„Îi felicit pe toţi cei aleşi pentru votul de încredere al semenilor lor. Le solicit multă responsabilitate în hotărârile pe care le iau, activitatea lor să fie guvernată de respectarea legii şi să nu-i dezamăgească pe cei care i-au votat”, a urat noilor aleşi locali de prefectul Adrian Constantinescu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Au pus bâta în mâna cui trebuia!
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Gura soţului păcătos
Starea de lehamite
Ioan Rotundu
Au călcat-o hoţii
Botoşani: Nebunia primarului de Roma s-a transferat şi asupra CL
Botoşani: Scandalul diplomelor şi a titularizărilor
IŞJ: Grabă mare în numirea de noi inspectori
Peste 200 de contestaţii au adus note mai mari
Numărul cazurilor de meningită virală creşte de la o zi la alta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog