Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19617
De la 07 Ianuarie 2003
87493397

Valul falimentelor din retailul european se va propaga şi va lovi şi România

  • 29 December 2008, 23:00
Una dintre cele mai populare reţele de magazine din Marea Britanie, Woolworth, a intrat, sâmbătă, în ultima etapă a procedurii de lichidare: primele 200 de unităţi au fost închise definitiv. Sectorul comerţului de lux pare să se simtă mai bine: vestitul magazin londonez Harrods şi-a inaugurat sezonul reducerilor de iarnă cu tot fastul obişnuit.Cele 200 de magazine Woolworths - un sfert din întreaga reţea - şi-au închis porţile pentru totdeauna, după ce şi-au vândut toată marfa şi uneori chiar şi mobilierul. Restul unităţilor va avea aceeaşi soartă, dacă nu se va găsi, în ultima clipă, un salvator de la faliment, ceea ce pare a fi tot mai puţin probabil. Cei 27.000 de salariaţi s-au resemnat cu perspectiva şomajului.Primele magazine Woolworths din Marea Britanie s-au deschis acum aproape un secol, iar cumpărătorii sunt şocaţi de dispariţia firmei care făcea parte din viaţa lor. Unii s-au consolat, totuşi, cu reducerile uriaşe de preţuri de la lichidarea stocurilor.
Ramura britanică a firmei a supravieţuit, totuşi, societăţii-mamă din Statele Unite, care a tras obloanele încă de acum 11 ani. O atmosferă mult mai însufleţită a domnit la tradiţionala inaugurare a soldurilor de iarnă de la magazinul Harrods.Vedeta ceremoniei a fost, de această dată, soprana de operă Katherine Jenkins, întâmpinată de patronul magazinului, Mohamed al-Fayed. Clădirea a fost imediat invadată de cumpărători atraşi de reducerile mai mari ca de obicei, ca urmare a crizei economice care-i stimulează pe negustori să-şi lichideze stocurile cu orice preţ. Unii clienţi au venit chiar şi din sudul Spaniei sau din Slovenia, iar alţii au stat la coadă toată noaptea pentru a nu pierde marea ocazie.
Acest val de falimente din retailul european se va propaga in lant si va lovi in 2009 si Romania, intrucat deja acum ne dam seama ca o economie bazata exclusiv pe consum asa cum este cea romaneasca, este printre primele afectate de orice criza financiar de orice fel care loveste economiile din vestul Europei, acolo de unde provin majoritatea jucatorilor majori care opereaza si pe piata romaneasca ! Falimentele genereaza intotdeauna somaj, adica se propaga si in randul cetatenilor, astfel incat repet sfatul meu : trebuie sa fim extrem de cumpatati si trebuie sa strangem cureaua cheltuielilor cat se poate de mult , daca vrem sa suportam efectele crizei cat mai usor posibil

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi precocitatea
Declaraţia ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea
la videoconferinţa cu prefecţii
Sărutul lui Boc pe....
Palma moldovenească pe obrazul României
Revelionul, indiferent de situaţia economică, moment de interes maxim pentru români
Despre miniştri şi minunatelor lor făptuiri
Şi-a pierdut virginitatea
Secretara cea isteaţă
Avocatul materialist
Nunta de fier
Intervenţia Primului-ministru Emil Boc la Videoconferinţa cu prefecţii
24 decembrie 2008
După ce i-au tăiat piciorul, medicii l-au declarat om întreg
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă