Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26172
De la 07 Ianuarie 2003
122911821

Vântul „şomeaz㔠la Bucecea

  • 4 May 2008, 23:00
Eoliana de la Bucecea, a treia centrală din ţară şi prima din Moldova are şanse să-şi pornească elicea până la finele lunii mai. Cel puţin aşa a spus primarul Andron Ţâmpău care speră că situaţia se va rezolva favorabil şi vântul va munci iar pentru moldoveni.
După ce eoliana a fost pusă în funcţiune în luna iulie a anului trecut, hoţii au găsit de cuviinţă să o viziteze, luând drept suvenir o bucată de cablu. Nu de valoare mare, dar important ca şi piesă dintr-un întreg. Cu toate că proprietarii, doi investitori din Suceava şi Bucecea, au procurat cablul din Germania şi l-au reansamblat, eoliana s-a defectat iar.
„Din păcate a fost furat un cablu, iar acum s-a defectat un transformator. Am vorbit cu investitorii de la Suceava şi aşteaptă să vină piesa din Germania. De astă toamnă nu mai funcţionează centrala. Dar sperăm să se rezolve problema. Proprietarii au promis că până la sfârşitul lunii mai se va învârti iar morişca”, a precizat primarul Ţâmpău.
Menţionăm că investiţia a costat peste 200.000 de Euro. Centrala eoliană furniza energie la sistemul naţional, fiind încheiat contract în acest sens cu E.ON Moldova. Amplasată imediat la ieşirea din Călineşti, centrala are o înălţime de aproape 40 de metri, paleta elicei are 11 metri, iar ansamblul din vârful turnului şapte tone. Totul este automatizat, activitatea fiind controlată doar de un calculator. În România mai exista câteva centrale eoliene la Ploieşti, Tulcea şi în Pasul Tihuţa. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat
o adunătură de refulaţi politici din alte partide
Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Comentariul comentariilor (CVII)
(Ioan Rotundu)
Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Festivalul Mieilor
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog