Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1377
De la 07 Ianuarie 2003
81980943

Vechimea în muncă poate fi reconstituită pe calea instanţei

  • 29 December 2010, 23:00
Persoanele care vor fi în situaţia de a-şi reface vechimea în muncă vor trebui, din 2011, să apeleze la instanţă. Angajatorii şi inspectoratele teritoriale de muncă vor restitui carnetele de muncă titularilor până la sfârşitul lunii iunie 2011, iar refacerea vechimii în muncă se va face numai in instanţă, după intrarea în vigoare a registrului de evidenţă a salariaţilor.
Carnetele de muncă vor dispărea iar evidenţa muncii se va realiza electronic. Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Muncii, angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011. Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă va trebui să elibereze angajatorilor carnetele de muncă până la aceeaşi dată.
Angajatorii vor fi înştiinţaţi de către Inspectoratul teritorial de Muncă, prin mijloace proprii, cu privire la activităţile ce urmează a se desfăşura în vederea predării carnetelor de muncă. Pentru a proba vechimea în muncă a persoanelor care au lucrat înainte de data de 1 aprilie 2001, datele înscrise în carnetele de muncă trebuie preluate, prin copiere şi scanare, la Casa Judeţeană de Pensii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zileri : Nedumerirea lui Bulă
„Panglicarii”
Catalogat de senatorul Câmpanu ca „născut mort”
Liviu Câmpanu: şi „Şmecheriada de la Darabani”
„Alături de tine!”
Medicii de familie pot vinde liste cu pacienţi
Noi reguli de acordare a medicamentelor compensate
Caricatura zilei: Lăcomie
Florin Ţurcanu, se joacă cu nervii PSD-iştilor dorohoieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă