Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
824
De la 07 Ianuarie 2003
81925588

Viaţa de nabab a contrabandistului de ţigări Chihaia

  • Ioan Rotundu
  • 16 October 2020, 12:04
Nu intenţionam încă să public acum aceste informaţii dar cum evenimentele s-au precipitat după publicarea articolului intitulat „Săracii bogaţi poliţişti de Frontieră de la Rădăuţi Prut - Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani” am decis să continui dezvăluirile despre contrabanda cu ţigări care este organizată în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Rădăuţi Prut, contrabandă la care participă traficanţi de ţigări şi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră Botoşani.
Joi seară, la ora 18,10 am fost sunat de la telefonul mobil cu numărul 0754.492.219 de către o persoană care s-a recomandat a fi Cosmin Adascălui. Cu o voce ameninţătoare, tipul mi-a cerut socoteală de ce mi-am permis să-i public numele în reportajul amintit, pentru că el nu face contrabandă cu ţigări.
Este vorba de Adascălui care s-a căsătorit cu nepoata contrabandistului de ţigări Cristian Chihaia care locuieşte în satul Crasnaleuca, comuna Coţuşca. Adascălui este cununat de către ofiterul de poliţie de Frontieră Geani Adăscăliţei despre care în zonă se ştie că face parte din echipa de contrabandişti a lui Cristian Chihaia alături de agentul de poliţie Vasilică Atănăsoaie,cumatru cu Chihaia, şi alţi traficanţi mai mărunţi.
Despre Cosmin Adascălui în Crasnaleuca se ştie că locuieşte împreună cu alţi membri din familie, vreo cinci la umăr, într-o casă cu trei camere şi că niciunul dintre ei nu lucrează. Firesc, apare întrebarea din ce trăiesc cu toţii? Se mai ştie în Crasnaleuca despre Adascălui că o vreme a lucrat prin Germania, la un abator, şi că a cumpărat un autoturism în leasing cu credit de la o bancă germană. Pentru că n-a mai plătit ratele, banca i-a ridicat autoturismul dar el le-a spus sătenilor că i-a crăpat motorul şi a restituit autoturismul firmei de la care l-a cumpărat.
Revin la familia Cristian Chihaia, boss-ul cel mare al contrabandei cu ţigări, pentru că am cules în deplasarea mea prin comuna Coţuşca o serie de informaţii extrem de interesante. Chihaia are 3 copii iar unul dintre ei a fost declarat cu handicap fizic, cică are o problemă de acuitate vizuală cu ochii, aşa că mama a devenit însoţitorul copilului şi încasează leafă de însoţitor beneficiind şi de vechime în muncă.
La nivelul Inspectoratului pentru Persoanele cu Handicap Botoşani se cunoaşte cazul şi se mai ştie că boala copilului nu este de gravitatea la care a fost încadrat dar pentru că medicul de specialitate a stabilit gradul de invaliditate ce permite însoţitor, ei nu pot face nimic.
Cu banii strânşi din contrabanda cu ţigări şi din leafa de însoţitor a propriului copil, familia Chihaia duce o viaţă de nababi şi îşi petrec o parte din timp prin ţările exotice, cu preferinţă cele arabe. Dispun de un set de fotografii ale lor executate prin ţările arabe pe unde au ajuns şi din care se poate vedea cum Cristian stă la umbra unor arbori exotici, vânează subacvatic, se dă cu parapanta sau face plimbări prin deşert călare pe cămile, gesticulând în stil arab.
Aceste fotografii n-au fost postate de către Chihaia pe Facebook pentru că partenerii de contrabandă cu ţigări de peste Prut, adică din Republica Moldova, i-au cerut să nu se afişeze ostentativ în public că este bogat pentru a nu atrage asupra lui atenţia autorităţilor române. Numai că Chihaia, în fudulia lui de om bogat, nu s-a putut abţine să nu se laude cu fotografiile şi în faţa altora care, din invidie faţă de prosperitatea lui, sau din nemulţumire de cum s-a împărţit câştigul din contrabanda cu ţigări, m-au abordat şi mi-au pus la dispoziţie fotografiile.
În ce-l priveşte pe Cosmin Adascălui, îl informez că discuţia cu mine a fost înregistrată şi, dacă voi considera necesar, o voi face publică. Cât priveşte familia de contrabandişti Chihaia, dezvăluirile sunt abia pe la început. Mai am a trece prin Crasnaleuca!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii . Defect matrimonial
Horoscopul săptămânii 12 – 18.10.2020
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 9.]0.2020
Dosarul zilei: Este socialismul o doctrină politică criminală?
Preotul betivan şi curvar
Darul vieţii tr4ebuie apărat, nu jertfit întru prosperitatea preoţilor
Ioan Rotundu
Mediul va verifica investiţiile derulate de ex-primarul Ciubotariu
Ioan Rotundu
Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani
Ioan Rotundu
Muntele de piatră s-a micşorat,Localnicii, noaptea, au tot furat!
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Prorocirile lui Conţac
Nevolnicilor, nu tulburaţi tihna morţilor!
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din16.10.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă