Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
230
De la 07 Ianuarie 2003
122885879

Viata la tara. Aventuri birocratice in cautarea curentului electric

  • 19 September 2014, 23:00
In aceasta vara am cumparat o casa in comuna Sohatu. Nu va imaginati ca este vreo mare vila. Este o casa batraneasca, pe care am dat 5.000 de euro. Eu locuiesc in Bucuresti, la bloc, si mi-am dorit foarte mult sa am o casa cu gradina, verdeata si liniste. Nu ma asteptam ca linistea sa insemne lipsa curentului electric.
Cei de la care am cumparat­-o au spus ca avem energie, dar este intrerupta de 8 ani pentru ca nu mai locuiau acolo. Cand am semnat actul de vanzare­-cumparare i-am rugat sa imi aduca de la Enel o hartie din care sa reiasa ca nu au datorii, sa nu fie probleme cand ma duc sa fac noul contract. Cam la trei saptamani dupa ce am cumparat casa, la inceputul lunii iulie, m­-am dus la Enel cu hartia din care reiesea ca nu sunt datorii, cu contractul de vanzare-­cumparare al casei si buletinul sa deschid curentul crezand ca este foarte usor, ca se face un contract pe loc si dupa vine cineva sa imi schimbe contorul si se rezolva.
Am ajuns la Oltenita, casa fiind in comuna Sohatu, judetul Calarasi, si apartinand de Oltenita. Am stat la coada vreo doua ore si cand sa imi vina randul, doamna de la ghiseu a strigat ca au inchis. Evident ca am intrebat de ce nu ne­-au spus de la inceput ca poti lua atatia oameni cati sunt la coada, ca sa nu ne mai pierdem timpul. Atunci mi-­a spus ca fiindca este ea draguta, sa vin sa se uite pe acte, sa vada daca am toate actele. Evident, mi­-a spus ca nu sunt in regula si sa vin si cu planul zonei unde este casa, ca sa localizeze vecinii. Am plecat.
A doua zi m-am dus la Primaria Sohatu sa iau schita si m-am dus la Enel pentru a rezolva problema. Ma pun din nou la coada, iar dupa ce astept cam o ora, ajung la ghiseu. Doamna de acolo imi spune din nou ca nu este bine si ca nu gaseste casa mea pe planuri, iar ca sa fie mai simplu ar fi bine sa merg sa iau de la vecini cate o factura de la Enel, poate cumva este cuprins fostul proprietar intre. M­-am dus fuga inapoi la Sohatu, am luat doua facturi, m­-am intors iar la Oletnita. Imi zice ca inchide. Am rugat-o sa se uite macar pe hartii.
Ea zice ca nu are voie sa stea peste program, ca au camere de luat de vederi si o vad sefii. S­-a uitat insa pe hartii si mi-a spus iar ca nu este bine. "Trebuie sa mai imi aduceti d­voastra de acolo o schita sa vedem vecinii ca nu se vede bine". A treia zi m­-am dus iar la primarie. Am luat alta schita si m­-am dus a patra oara la Oltenita. La ghiseu mi se spune ca nu reiese de nicaieri ca fostul proprietar a figurat ca si client. Eu spun ca am o hartie din care reiese ca nu mai este client.
Ea zice ca nu a vazut hartia si de ce nu i­am dat­-o eu de la inceput. Dar eu i-am pus­-o in dosar. In sfarsit, a facut dosarul. Trebuia sa tragem la xerox niste acte. Mi-­a raspuns ca nu se poate ca manaca "baietii". Intreb daca este ora de pauza. Ea spune ca nu este, dar mananca baietii fiindca a auzit ca au tras scaunele si cand ea aude ca au tras scaunele, inseamna ca mananca si nu ii poate deranja",
Dupa acest episod au trecut inca doua luni. Apoi am primit o factura de 52 de lei, o taxa de racordare, la trei saptamani dupa ce fusese trimisa. Au venit, au masurat si m-au informat ca trebuie sa mai platesc o taxa de 180 lei si ca mi se trimite factura prin posta. Asta insemna inca trei saptamani de asteptare. Intre timp trebuie sa fac si o schita a casei, cu instalatiile electrice. Dar aceasta nu este casa noua, nu inteleg de ce nu mai au schita de la fostul proprietar. Aici exista contor, exista tot. Doar trebuie sa vina sa dea drumul la curent. Am trei becuri si doua prize.
In sfarsit, ca sa nu mai astept inca trei saptamani, sun la ei sa vad cand ajunge factura, daca pot sa o iau mai repede. Mi-­au spus ca s­-a emis si ca pot sa o ridic de la orice centru Enel. M­-am dus la centrul din Piata Muncii, Bucuresti. De la intrare mi s­-a spus "mergeti la domnisoara". Am stat la domnisoara. Cand sa ajung la ghiseu aflu ca nu are factura. Ii explic ca asa mi-­au zis colegii ei cand am sunat. Imi spune sa merg la alt birou. Acolo erau in fata mea cam 20 de persoane. Doamna de la ghiseu ma intreaba de ce am venit. Cand aude Oltenita, ma trimite la alt birou. Acolo primesc acelasi raspuns: "Nu intelegeti ca eu nu am factura. Mergeti la ei sau asteptati acasa", imi spune din nou. Am plecat umilita.
Daca aveam copii si ma mutam la Sohatu, ce faceam? Incepeau copiii scoala si invatau la lumanare?"
Dupa aproape trei luni de asteptare si 5 drumuri la Oltenita (700 de km parcursi), am primit factura de 180 de lei pe care am platit-o pe loc si am mers la Enel Calarasi pentru a semna contractul. Am contractul in mana, dar tot fara curent electric e casa. Sper sa se rezolve cat mai rapid. :)
Autor: Mihaela

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Obiceiul nevestei
Horoscopul zilei
Prognoza meteo in weekend: Vremea se va raci
Rusia ar vrea sa se "decupleze" de restul internet-ului, in caz de razboi
Efectul ordonantei privind migratia primarilor
In Buzau 72 din 87 de edili sunt din PSD
Victor Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit
Daca as fi fost trebuia sa va spun tot nu
Arhiepiscopia Bucurestilor vrea sa construiasca o biserica pe Platoul Bucegi, arie naturala protejata
Victor Ponta: Strict personal, am o mare dezamagire fata de Stelian Tanase
I-am cerut lui Corneliu Calota sa isi dea demisia din CA al TVR
Victor Ponta, despre o a treia sesiune de Bacalaureat
Daca va fi cazul, da
Țurcanu acuzat că dă bani la primării pe ochi frumoși
Copălău: Veteran cu 100 de ani şi 40 de strănepoţi sărbătorit de autorităţi
Pocăitul Marius Buliga declarat trădător fariseic
Portariuc dă jos „Dictatura Ţurcanu” s-o pună pe-a sa
Botoşani: Cum îşi bate joc E.ON de abonaţi
Ioan Rotundu
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Anunţ Urban Serv
Informare meteorologica de ploi abundente, duminica si luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog