Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14906
De la 07 Ianuarie 2003
106029366

Vicele Ghiorghiţă îşi va vedea visul împlinit

  • 28 November 2008, 23:00
Patru firme din Botoşani sunt dornice să asigure serviciul de ridicare a maşinilor parcate alandala pe domeniul public al municipiului. Nu doar astea sunt ofertele pe care executivul le-a primit, după cum spune viceprimarul Florin Ghiorghiţă şi alte societăţi manifestându-şi disponibilitatea în acest sens.
„Deja sunt firme multe interesate de achiziţionarea serviciului. Am informaţii că deja firme din Botoşani şi-au achiziţionat maşini pentru blocarea şi deblocarea roţilor şi ridicarea maşinilor parcate aiurea. Una dintre ele o vom proba săptămâna următoare, când vom ridica maşinile parcate pe domeniul public şi mă refer în special la cele de la Casa Cărţii, de pe trotuare, spaţii verzi. Le vom ridica în baza unui contract de închiriere a utilajului între Primărie şi persoana respectivă. Utilajul a ajuns ieri în Botoşani. Voi merge şi eu să văd cum funcţionează şi bineînţeles că îi vom face şi proba de rigoare”, spune Florin Ghiorghiţă.
Nu se poate apela la oricine, trebuie o unitate specializată care să aibă anumite asigurări fiindcă dacă îi ridici omului maşina şi o loveşti sau o zgârii eşti bun de plată. Dacă firma are asigurare cu o societate de asigurări serioasă, atunci nu văd de ce ar exista probleme. Chiar dacă s-ar întâmpla ceva ar plăti societatea de asigurare. S-au oferit firme şi din Piatra Neamţ, Sibiu, Bistriţa, dar condiţiile care se cer prin caietul de sarcini va mai limita numărul ofertanţilor. „Trebuie să aibă o anumită dotare. Ca participare nu cred că vor fi atât de mulţi. E destul de greu să obţii un teren proprietate în oraş. Noi am prefera ca terenul să nu fie departe de oraş că asta ar însemna ca oamenii să fie purtaţi pe drumuri. Trebuie să aibă nişte birouri unde să se poată duce omul să plătească amenda, un dispecerat, prin care să se poată anunţa maşinile parcate aiurea. Va trebui de asemenea o pază foarte serioasă”, a mai adăugat Florin Ghiorghiţă.
Regulamentul de blocare, deblocare şi ridicare a maşinilor este în fază de licitaţie, ce va fi organizată probabil în cursul lunii decembrie. Începând cu 1 ianuarie va fi pus în aplicare. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Programul Guvernului “Un calculator pentru fiecare elev”
Asigurări de sănătate pentru călugării care nu realizează venituri
Cuantumul plăţilor directe unice pentru agricultori, stabilit de Guvern
30 milioane lei - despăgubiri pentru culturile agricole afectate de inundaţii
Agenţiile de voiaj CFR vor avea program de lucru normal
Venin de vipera
Horoscop
Doar un anelist vrea să-şi cumpere locuinţa de la stat
Arunci cu apă în Constantinescu şi se scuză Vasilescu
A fost desemnat managerul Primăriei Botoşani
Se mai găsesc şi bani la Consiliul Judeţean Botoşani
Ambulatoriul Spitalului de Recuperare va fi modernizat
Însuşi vicepreşedintele ANPC a luat ţeapă
9 deţinuţi vor pune ştampila pe buletinul de vot
Comercianţii de centrale termice au fost controlaţi
L-a născut şi l-a abandonat
Refuz masiv al vaccinului preventiv de cancer uterin
Despăgubiri pentru cei cu culturi calamitate
Probleme cu bolile transmisibile
Românul şi duioşia electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă