Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25133
De la 07 Ianuarie 2003
118376665

Vicepremierul Paul Stănescu: În această lună vom veni cu o lege a achizițiilor publice.

  • Robert Negoiță, președinte al Asociațiilor Municipiilor, ar vrea o unitate centralizată de achiziţii publice
  • 26 March 2018, 23:00
Vicepremierul Paul Stănescu a anunţat că, până la sfârşitul acestei luni, Guvernul va modifica Legea achiziţiilor publice, relatează Agerpres. De asemenea, primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, ar dori modelul austriac în această privinţă.
"Spun ce a spus şi doamna prim-ministru - în această lună, prin ordonanţă de urgenţă, vom veni cu o lege a achiziţiilor publice. (...) Nu intrăm în detalii pentru că aş spune lucruri pe care nu le ştiu", a declarat Paul Stănescu luni, la Parlament, înaintea şedinţei BPN al PSD.
Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, ar dori modelul austriac în această privinţă.
"De regulă, lucrurile trebuie să fie cât mai flexibile posibil şi cât mai puţin interpretabile şi cât mai transparent. Adică atunci când contractele de achiziţie publică sunt sută la sută transparente, asta înseamnă că nu există nicio achiziţie publică care să nu fie postată, să nu figureze pe site, să nu fie în cunoştinţa tuturor celor interesaţi. Evident că va fi o discuţie elaborată. (...)
Germania are mai multe landuri şi are mai multe sisteme de achiziţie, noi am dat modelul austriac. De pildă - o unitate centralizată de achiziţii publice. Există în Austria chestiunea asta. De ce de pildă la Sectorul 3 noi avem nevoie de HG dacă vrem să facem achiziţie centralizată, că eu am găsit acolo achiziţii se făceau de vreo 70 de entităţi, ceea ce este profund în neregulă, cu foarte multe directe, cu foarte multe diferenţe de preţ pe acelaşi tip de bunuri", a spus Negoiţă.
Potrivit acestuia, o unitate centrală ar trebui să dea tonul, de exemplu, pe zonele comune. "De ce unii cumpără acelaşi pix cu 2 lei şi alţii cu 5? Să fie o unitate centralizată, care să nu fie obligatorie, adică dacă cineva la centru face o prostie să nu mă oblige pe mine să respect chestia asta, dar dacă e în regulă ce e acolo să pot beneficia de acea procedură centralizată. Eu o văd la nivel naţional", a adăugat Negoiţă.
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a reafirmat că noua lege a achiziţiilor publice ar putea merge pe modelul german, acesta fiind cel agreat de el.
Agentia de s;tiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Declaraţia de Unire a Basarabiei cu România
de la 27 martie 1918
Muzeul Judeţean Botoşani în întâmpinarea Centenarului
Regimul fiscal al microîntreprinderilor sub semnul incertitudinii
Din 1 aprilie 2018, plafonul pentru scutirea de TVA va fi de 300.000 lei.
Vezi ce se schimbă în cazul cesiunilor de creanță vândute în pierdere dar și alte modificări fiscale recente
Schweighofer vinde pădurile pe care le deține în România către grupul suedez GreenGold
Transgaz- un nou record negativ în privința investițiilor:
Dragnea la învestirea lui Trump: cum descrie New York Times
o schemă prin care accesul la președintele SUA ar fi fost folosit ca ”premiu pentru potențialii clienți” ai unui om de afaceri
Probleme în lanț la Nuclearelectrica.
Dupa oprirea controlata a Unității 1 de la Cernavodă, și puterea Unității 2 a fost redusă la 55%
Dosarul Skripal, val de expulzări de diplomați rusi:
Un diplomat rus la București a fost declarat persona non-grata
Horoscopul zilei de 27.03.2018
Bancul zilei: Becaliană
100 de ani de puţine bucurii şi multă durere
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă