Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11523
De la 07 Ianuarie 2003
122871590

Vicepremierul Vasile Dincu, despre reducerea pedepselor pentru "scriitorii din penitenciar"

  • Ar trebui sa ne gandim cum sa aducem si alte tipuri de creatie in puscarie. Am putea descoperi acolo pictori, sculptori
  • 8 February 2016, 23:00
Vicepremierul Vasile Dincu sustine mentinerea posibilitatii de diminuare a pedepsei pentru detinutii care scriu lucrari stiintifice, aratand ca ar trebui sa fie luate in considerare modalitati de a aduce si "alte tipuri de creatie in puscarie, pentru ca vorbim aici de opera de arta.
Am putea decoperi acolo pictori, sculptori". Vasile Dincu se numara printre cei care s-au opus in sedinta de Guvern de miercuri propunerii ministrului Justitiei de scoatere a prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care publica lucrari stiintifice. In opinia sa, abuzul legat de exercitarea "unui drept uman" al detinutilor, venit din norme prost facute, a declansat furia publica si o reactie disproportionata a autoritatilor.
Invitat vineri seara la Realitatea TV, vicepremierul a precizat ca actuala lege care prevede reducerea pedepselor pentru detinutii care scriu carti are inadvertente, permitand abuzurile, insa asta nu inseamna ca este necesara scoaterea acestui "drept", dupa cum sustine Dincu, ci eliminarea abuzului.
"Cred ca dezbaterea e in alta parte, insa la noi poate s-au accelerat lucrurile pornind de la un abuz legat de exercitarea unui drept uman. Eu cred ca daca e vorba de exercitarea abuziva a unui drept, asta nu inseamna ca trebuie sa scoti dreptul, ci sa elimini abuzul care a venit (...)
Daca un om macar citeste o carte in puscarie e un prim semn ca nu ar mai putea sa ajunga acolo. Din pacate, legea are niste inadvertente si cred ca ministrul Justitiei incearca, acum, sa le corecteze. Inclusiv in sedinta de guvern, de saptamana asta, s-a vorbit despre suspendarea acestei prevederi pana in 1 septembrie pana se va gasi o formulare in lege care sa nu elimine acest drept. Cei mai multi din colegi au fost pentru a corecta aceasta norma", a declarat Vasile Dancu.
"Eu cred ca trebuie sa ne gandim mai departe si la modalitatea in care aducem si alte tipuri de creatie in puscarie, pentru ca vorbim aici de opera de arta. Am putea decoperi acolo pictori, sculptori. Artistii, in general, au si o capacitate emotionala de a intra in bucluc si o lipsa de previziune si un talent care ii poate face sa nu fie usor de gestionat (...) Nu cred ca reducerea acestui drept e solutia. Guvernul asta a hotarat si la asta se va ajunge", a adaugat vicepremierul.
Guvernul a decis miercuri sa suspende pana la 1 septembrie anul acesta aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care publica lucrari stiintifice, a declarat la acea data purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.
Dan Suciu a precizat ca s-a decis suspendarea articolului, si nu abrogarea lui, asa cum anuntase ministrul Justitiei, deoarece in urma discutiilor din Guvern s-a decis sa se tina seama si de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a fost de acord cu abrogarea.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Tocăniţă de urzici
Bancul zilei: Uimitoarea ştiinţă a lui Ion
Horoscopul zilei de 9.02.2016
Doi romani coordoneaza, incepand din acest an, activitatea Philips in cele 11 tari din sud-estul Europei
Mai multi ministri europeni ai Economiei acuza dumpingul practicat de China in industria siderurgica
si cer Bruxellesului sa ia masuri
Un leopard a muscat sase persoane dupa ce a patruns intr-o scoala din India
Prognoza meteo pe doua saptamani
Dacian Ciolos: Partidele care doresc revenirea la alegeri in doua tururi sa isi asume dezbaterea,
nu sa culpabilizeze guvernul
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un aflux de 50.000 de azilanti anual daca paraseste UE
Alpinistul Alex Gavan va fi consilier personal al ministrului Mediului
Ucraina: Troiţă în memoriam holocaustului românesc de la Lunca
Dorinţa liberalilor dezvăluie neputinţa
Ioan Rotundu
Doamne, cât sunt de proşti!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog