Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21267
De la 07 Ianuarie 2003
122906916
Vicepreşedintele Senatului,

Doina Federovici orchestrează grave ilegalităţi şi abuzuri la ANCPI

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2019, 18:31
În ianuarie 2017, Angel Ghiorghiu (foto), viceprimar al oraşului Bucecea, a fost promovat subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Proaspăt promovat, omul a simţit nevoia să mulţumească protectorilor săi, respectiv Organizaţiei judeţene PSD Botoşani şi în mod special preşedintelui acesteia, senatorul Doina Federovici, cea care în momentul de faţă deţine funcţia de vicepreşedinte al Senatului României.
Ajuns înalt funcţionar de stat, Ghiorghiu mai avea o problemă de rezolvat. Să găsească un loc de muncă şi pentru soţia sa Manuela care toca timpul prin Bucecea, chipurile activând în cadrul nunei asociaţii numită ATOR.
Problema sa de familie avea să fie rezolvată tot cu sprijinul Doinei Federovici. Aceasta a interveni la Mihai Bâlbă, pus director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani tot de PSD, pentru a o angaja pe Manuela Ghiorghiu în această instituţie. Numai că postul pe care Ghiorghiu a fost angajată, fiind unul operativ şi nu de şef, nu cadra cu statutul soţului, aşa că i-a cerut soţului şi protectoarei sale Federovici s-o promoveze pe un post de conducere.
OCPI Botoşani avea vacant postul de şef Birou - Biroul Juridic. Resurse Umane. Secretariat si Petiţii. Bâlbă s-a pus pe treabă, adică a scos postul la concurs. Dar şi el avea o obligaţie faţă de o angajată a instituţiei, adusă de la firma s-a proprie. Este vorba de Irina Frunzeti.
Mare bătaie de cap pentru Bâlbă care a trebuit să organizeze concursul prin a stabili drept condiţii de studii, pe lângă cele juridice şi economice cu specializare în marketing, finanţe, contabilitate cum aveau cele două. Detalii asupra concursului găsiţi pe site-ul Jurnalului, acum doar rezum.
Examenul s-a dat la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti. Irina Frunzeti a venit de la Bucureşti cum s-a dus, ea fiind respinsă la proba scrisă. Ghiorghiu, mai piloasă, a rămas în concurs. De la OCPI Botoşani, jurista Mihaela Constantinescu a contestat legalitatea concursului în contenciosul administrativ iar Curtea de Apel Suceava a anulat rezultatele concursului, Ghiorghiu rămânând tot pe postul operativ, dar nu şi cu speranţa pierdută că va ajunge într-o zi şi şefă.
La începutul acestui an Mihai Bâlbă a organizat un nou concurs, stabilit condiţii de studiu tot de natură economică, deşi activitatea biroului este pur juridică. În urma contestaţiilor depuse, situaţie descrisă iarăşi pe larg în Jurnalul, ANCPI Bucureşti a anulat concursul.
Să nu credeţi că anularea concursului a fost o decizie luată de la nivelul ANCPI Bucureşti în spiritul respectării legislaţiei în domeniu. Departe de ei aşa ceva. Strategia anulării ascundea de fapt o nouă strategie, mult mai abil pusă la punct. Cum am arătat, soţul Manuelei, Angel Ghiorghiu este subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. ANCPI Bucureşti este subordonată acestui minister. Acum pricepeţi şmecheria? Soţul, subsecretar se stat în acest minister, sprijinit din umbră de Doina Federovici, , le-a cerut celor de la ANCPI să organizeze un astfel de concurs la un alt OCPI din ţară.
Aşa s-a ajuns ca prin Rezoluţia nr. 5580 din 4 februarie a.c. pe site-ul ANCPI să apară anunţul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de 9ef Birou - Biroul din Juridic. Resurse Umane. Secretariat si Petiţii la OCPI Neamţ. Contrar prevederilor din Legea consilierului juridic nr.514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic care prevede c㠄Apărarea drepturilor si intereselor legitimi ale instituţiei/persoanei juridice trebuie realizata de consilierul juridic", prin anunţul în cauză s-au stabilit condiţii de studii cu pregătire manager, economic, finanţe, contabilitate, adică taman pe nevoile Manuelei Ghiorghiu.
La concurs s-au înscris dpi candidaţi., respectiv Mihai Ghiorghiţanu şi Manuela Ghiorghiu. Ghiorghiţanu a fost respins pentru că nu a avut studii postuniversitare aşa cum avea Ghiorghiu. Pe 26 februarie a.c. va avea loc concursul la nivel de ANCPI Bucureşti, Manuela Ghiorghiu urmând a concura cu ea însăşi, supraveghează atent din umbră de soţul său ca nu cumva să încurce notiţele de pe care va copia. Sunt voci care susţin că nici nu va avea nevoie să copie pentru că lucrarea scrisă este deja realizată, Manuela urmând doar s-o semneze.
Nu reuşita la examen a Manuelei Ghiorghiu pe fondul unui concurs organizat cu încălcarea flagrantă a legii este partea cea culminantă. Ghiorghiu nu va sta niciun minut pa scaunul de şef la OCPI Neamţ pentru că imediat ce va fi declarată reuşită ,va fi transferată pe postul de şef birou la Biroul Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii la OCPI Botoşani.
Aşadar, minţi luminate de la nivelul Ministerului Dezvoltării ca for tutelar al ANCPI, combinate cu ledurile celor de la ANCPI au găsit soluţia ca Manuela Ghiorghiu, nevasta subsecretarului de stat din Ministerul Dezvoltării, Angel Ghiorghiu şi protejata vicepreşedintelui Senatului României Doina Federovici, să ajungă şefă de birou. Cât despre încălcarea flagrantă a legilor, despre abuzurile comise de înalţi funcţionari în stat, vinovaţii n-au a se teme. DNA-ul a ajuns o babă ştirbă iar ANI mai funcţionează doar pe hârtie, şi aceasta din mila lui Liviu Dragnea de a nu-i lăsa fără leafă de bugetar.
Nici cei de la OCPI Neamţ nu vor depune vreo contestaţie, la Neamţ PSD-ul este mai bine ă înfipt în structurile puterii locale şi toţi au „ciocul mic”, mic de tot.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 25.02 – 3.03.2019
Bancul s[ptâm\nii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
LLumea lu' Rotundu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Anchetatorii furtului de la Lişna orbecăi neputincioşi
Ioan Rotundu
Kovesi în Parlamentul European.
Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român
Candidatul german pentru șefia Parchetului European: „E o onoare că sunt pe aceeași listă cu dna Kovesi”
S-a încheiat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului european
26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul francez/ Urmează negocieri cu Consiliul UE
Codruţa Koveşi, o Ana Ipătescu a României moderne
Ioan Rotundu
Parlamentul l-a destituit pe directorul AEP care a inițiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor publici
Financial Times despre Kovesi: Femeia potrivită pentru postul de procuror-șef al Europei
Felicitare de 1 Martie - Primăria Municipiului Botoşani
Dragnea vede Justiția ca pe moșia proprie!
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
LLumea lu' Rotundu: Salba de sate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog