Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23196
De la 07 Ianuarie 2003
122908845

Viceprimarul din Videle, retinut de DNA pentru luare de mita.

  • Primarul Nicolae Badanoiu, plasat sub control judiciar
  • 29 January 2016, 23:00
Viceprimarul orasului Videle, Marius Florin Nedelcu, a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita, iar primarul localitatii, Nicolae Badanoiu, a fost plasat sub controlul judiciar timp de 60 de zile, pentru complicitate la luare de mita, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.
De ce ii acuza DNA pe cei doi:
Procurorii DNA il acuza pe viceprimarul Marius Florin Nedelcu ca, la inceputul lunii iunie 2015, a pretins initial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denuntator in cauza), caruia i-a propus sa il sprijine in atribuirea unui contract finantat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice in orasul Videle.
Desi omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul ca pretul de executie, in conditiile legale de respectare a normativelor tehnice, depasea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu Florin Marius, sub pretextul ca lucrarile de executare a proiectului trebuiau efectuate formal si in mod superficial, i-a transmis denuntatorului ca bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus si ca acest plafon nu poate fi depasit sub nici o forma.
Totodata, inculpatul Nedelcu Florin Marius l-a convins pe omul de afaceri ca verificarea modului de executare a lucrarilor este tot atributul primariei in calitate de beneficiar si ca nu vor fi probleme cu platile, arata procuroii DNA.
In schimb, denuntatorul urma sa ii dea inculpatului suma de 45.000 de lei, parte din platile pe care primaria Videle trebuia sa le faca pentru executarea terenurilor de sport respective.
In acelasi context, Marius Florin Nedelcu a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive platita de primarie, in valoare de 10.000 lei, aferenta unor servicii de masa si cazare, desi firma denuntatorului nu avea un astfel de obiect de activitate. Din cei 10.000 lei, denuntatorul trebuia sa-i restituie inculpatului 8.000 lei, in considerarea ajutorului ce urma sa-i fie dat, suplimentar fata de suma de 45.000 lei, potrivit DNA.
La data de 17 iulie 2015, intre firma denuntatorului si primaria Videle a fost incheiat un contract de lucrari avand obiectul mentionat mai sus, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu Florin Marius, in calitate de reprezentant al Primariei Videle, conform intelegerii cu primarul Badanoiu Nicolae, care plecase in concediu de odihna.
In perioada imediat urmatoare, in vederea primirii sumelor de bani cu titlu de mita, inculpatul Nedelcu Florin Marius a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care a exercitat presiuni asupra denuntatorului, prin "obligarea" acestuia la respectarea conditiilor din caietul de sarcini, desi primarul orasului Videle cunostea ca acesta din urma nu le poate indeplini. Astfel, in conditiile de mai sus, denuntatorul a remis inculpatului Nedelcu Florin Marius suma de 23.000 lei, urmand ca ulterior sa-i dea si diferenta.
La data de 26 ianuarie 2016, inculpatul Nedelcu Florin Marius a mai primit suma de 15.000 lei, reprezentand o noua transa din mita, fiind surprins in flagrant de organele de urmarire penala.
Aceasta suma de bani urma a fi impartita in mod egal cu primarul Badanoiu Nicolae, in baza intelegerii initiale avuta cu inculpatul Nedelcu Florin Marius. Inculpatilor Nedelcu Florin Marius si Badanoiu Nicolae li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.
La data de 28 ianuarie 2016, fata de inculpatul Nedelcu Florin Marius, procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar pe cautiune pentru o perioada de 60 de zile.
Inculpatul va depune, in termen de 10 zile de la data emiterii ordonantei de dispunere a masurii preventive respective, o cautiune in valoare de 30.000 lei, ce va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei, la o unitate bancara, mai informeaza procurorii DNA.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Raţionament de poliţist
Reţeta zile: Supă de roşii cu pâine şi tarhon
Horoscopul zilei de 30.01.2016
Presa-n gura lu' Rotundu - Emidiunea din 29.01.2019
Presedintia SUA considera corecte afirmatiile ca Vladimir Putin este corupt
Zborul MH370: O nava chineza va participa la operatiunile de cautare a epavei avionului
Vicepremier rus: Statul nu va interveni pe piata petroliera
Dosarul Referendumul, amanat cu o luna
Prietenia dintre tigrul Amur si tapul Timur s-a terminat, dupa ce felina si-a atacat insotitorul
Un avion rusesc de vanatoare Su-27 a efectuat o interceptare periculoasa a unei aeronave americane
de recunoastere deasupra Marii Negre - oficial american
Dragnea: PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu vor doua tururi la
alegeri. Nu stiu daca premierul Ciolos se mai poate gandi la o ordonanta de urgenta
Fondator al trupei Parazitii, prins in timp ce primea 6.000 de euro pentru a-si folosi influenta
Banca centrala a Japoniei socheaza pietele financiare si introduce dobanda negativa
Dacian Ciolos: Nu folosesc politie in trafic;
prefer sa ma trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca sa ajung la birou, decat sa zapacesc lumea de cap
Seful ANAF: Persoane aflate intr-o situatie cel putin imorala incearca sa reglementeze, prin diverse presiuni, activitatea Fiscului
Botoşani: Invazie de mizerie, turmă de câini şi şobolani
Botoşani: „Jupânul” Marian Petrache vrea capul lui Flutur
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Ziua Unirii la Darabani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog