Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5659
De la 07 Ianuarie 2003
92800566

Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (3)

  • - convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
  • 14 June 2017, 23:00
În ziua de miercuri 22 aprilie 2015, medicul de familie Carmen Văculişteanu, disperată că a fost evacuată din casa părintească împreună cu cei doi copii ai săi, într-un mod inuman, de către stareţul arhimandrit Ioan Harpa de la Mănăstirea Popăuţi, a încercat un dialog cu acesta pentru a clarifica situaţia. Discuţia a avut loc în biserica din interiorul mănăstirii iar stareţul, cu vocea sa sfătoasă şi plină de falsă bunăvoinţă, pe tot parcursul discuţiei dovedeşte o viclenie şi un fariseism popesc greu de imaginat din partea unui slujitor al Domnului.
Stareţul încearcă să manifeste înţelegere faţă de durerea şi drama prin care trece Carmen Văculişteanu, dar când vine vorba despre modul fraudulos prin care a intrat în posesia vilei familiei sau de a restitui bunul acaparat cu japca, poziţia sa se schimbă radical, bunăvoinţa dispare, iar suav şi cu aceeaşi ipocrită blândeţe o ameninţă pe Carmen să nu se adreseze presei sau justiţiei pentru că îşi va agrava situaţia.
Discuţia atestă fără putinţă de tăgadă curentul actual lansat din interiorul Bisericii Ortodoxe Române ca preoţii şi slujitorii Bisericii să folosească orice mijloace pentru a aduce venituri financiare şi materiale instituţiei.
Atitudinea stareţului demonstrează că clerul bisericesc foloseşte cu multă abilitate religia ortodoxă ca mijloc de înavuţire, credinţa în Domnul fiind doar paravanul din spatele căruia se pun la punct strategii şi mijloace de atragere în cursă a credincioşilor cu un nivel educativ scăzut sau care au dus o viaţă de desfrâu şi caută iertarea prin spovedanii la preoţi, în realitate devenind victime sigure ale acestora.
După difuzarea reportajului privind drama consumată în familia Văculişteanu, am primit un telefon prin care mi s-a adus la cunoştinţă existenţa unei alte victime a stareţului. Joşca Boicu a fost instrumentist la Filarmonica Botoşani, acum fiind pensionar. Omul s-a trezit cu poprire pe pensie cum că ar avea rate restante la bancă. Cum ştia că n-a luat niciun credit, şi-a chestionat soţia aflată în suita de credincioase a stareţului. Aşa a aflat că aceasta a luat un credit din banca şi a dus banii la mănăstire pentru că aşa i-a cerut stareţul Harpa. Acum omul plăteşte un credit de care n-a beneficiat.
Convorbirea are durata de 64 de minute dar a fost împărţită în patru episoade tocmai pentru a nu se elimina din ea nici un cuvânt. Singura operaţiune a fost aceea de normalizare a sunetului pentru a face convorbirea cât de cât inteligibilă. Astăzi difuzăm a treia parte iar mâine ultima parte.
Între timp am reluat ancheta începută asupra modului în care Biserica vrea să intre în posesia imobilelor Taberei de elevi „Luceafărul” de la Agafton. În cel mult două zile voi finaliza şi această anchetă începută în urmă cu aproape jumătate de an.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sindicalistii din educatie si asociatiile de parinti vor o intalnire cu presedintele Romaniei
pentru a discuta despre formarea cadrelor didactice, siguranta in scoala si salariile profesorilor
Cartel Alfa solicita presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea salarizarii sa o returneze la Parlament
Grindeanu are programata azi o intalnire cu un partener strategic pe securitatea nationala:
ministrul britanic al Apararii
Consumul lactatelor cu un continut redus de grasime si riscul dezvoltarii bolii Parkinson
Catalin Drula, deputat USR si presedintele Comisiei IT: ANCOM, o institutie de profesionisti, este distrusa in acest moment
L-am convocat pe Adrian Dita, presedintele ANCOM pentru a fi audiat pe aceasta tema
DNA cere pedeapsa maxima - 10 ani de inchisoare cu executare - pentru fostul primar Neculai Ontanu,
judecat pentru luare de mita
Horoscopul zilei de 15..66.2017
Bancul zilei: Între medici
Tariceanu: ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu
Cum lauda Liviu Dragnea guvernarea Grindeanu, pana de curand,
si cum isi asuma intreaga raspunderea pentru echipa guvernamentala
Grindeanu i-ar fi cerut lui Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD
PSD a votat excluderea din partid a oricarui membru de partid care accepta sa intre intr-un viitor guvern Grindeanu
Cele patru oferte facute de Dragnea lui Grindeanu ca sa demisioneze:
Doi penalişti duc România spre dezastru lăudând-o
Ioan Rotundu
Neputinţele Lilianei Mincă şi Mirel Rogalschi în faţa Telekomului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă