Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8216
De la 07 Ianuarie 2003
122868283
Victor Ponta:

Proiectul de buget va suferi modificări în funcţie de ce vom discuta cu FMI

  • 21 December 2012, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca perioada sarbatorilor este una aglomerata pentru Guvern avand in vedere ca trebuie finalizat proiectul bugetului de stat pe anul 2013. Ponta a precizat ca proiectul de buget va suferi modificari in urma negocierilor cu delegatia FMI, astfel ca ar putea ajunge in Parlament dupa data de 15 ianuarie, informeaza Agerpres.
"Guvernul nu intra in nici o vacanta.Si in seara asta, inca sub coordonarea domnului Dusa, iar de maine, in coordonarea domnilor Dragnea, Oprea, Stroe si Dusa, ne ocupam in primul rand de problemele de infrastructura, de deszapezire. Nu sunt doar probleme cu zapada. Sunt probleme, in fiecare an, de sarbatori, cu sanatatea. Domnul Arafat si domnul Nicolaescu vor trebui sa organizeze spitalele si centrele de urgenta in aceasta perioada.
Deci Guvernul nu intra in vacanta, plus ca avem de pregatit bugetul, care sper sa fie transmis Parlamentului cat mai curand, decidem maine, insa, clar va suferi modificari si in functie de ce vom discuta cu FMI-ul. In Parlament nu va intra pana pe 15 ianuarie, pana nu avem forma finala a bugetului ca sa nu se lucreze pe ceva ce apoi va fi modificat in functie de negocierile noastre cu creditorii nostri internationali", a explicat Victor Ponta dupa intrevederea cu Crin Antonescu.
Premierul a adaugat ca subiectul proiectului de buget si a calendarului discutiilor pe baza acestuia vor fi discutate in cadrul primei sedinte a noului Guvern care va avea loc sambata.
Ponta a mai precizat ca isi doreste incheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar International (FMI), insa considera ca trebuie evitata accesarea fondurilor care vor fi puse la dispozitia Romaniei.
"In ianuarie facem in primul rand review-ul, analiza actualului acord cu FMI si pregatim acordul pentru primavara. Eu am mai spus foarte clar ca vreau sa avem un nou acord cu FMI, dar nu vreau sa luam bani decat, Doamne fereste, intr-o situatie de criza. Am inteles ca nu am fost clar si ca am spus ca nu vreau sa facem acord decat intr-o situatie de criza.
Nu, acordul e preventiv, ca si cel actual si vreau sa il facem. Ca si cel actual, vreau sa nu tragem bani, ca acum nu am tras. Avem acord preventiv si nu am luat nici un euro sau dolar de la FMI si la fel vreau sa fie si in continuare. Vreau sa avem acord preventiv cu FMI, CE si Banca Mondiala in continuare, dar nu vreau sa accesam banii care sunt pusi acolo pentru noi fiindca asta ar insemna ca nu putem sa ne finantam de pe pietele private, ori, in acest moment, ne-am finantat si ne finantam in continuare cu o dobanda nu foarte mica, dar cea mai mica din istoria Romaniei, undeva in jur de 5%", a declarat Ponta citat de Agerpres.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Zâmbet perfid
Gastronomie: Ciorbă de potroace
Victor Ponta cere demisia lui Ion Stan din Parlament şi din PSD
dacă nu îşi dă demisia, va fi exclus din partid
Camera Deputaţilor a respins încuviinţarea arestării preventive în cazul lui Ion Stan
Şef nou la Protecţia Consumatorilor
Meniuri speciale sunt pregătite în spitale pentru Crăciun
Botoşani: CJ se pregăteşte de angajat un masiv credit
Farmaciile de gardă în perioada sărbătorilor
Portariuc ia cu asalt deszăpezirea străzilor secundare
Parchetul a tras gratiile la celula Conţacilor
Autoturism în flăcări
Riscă 15 ani de puşcărie
„Mutul” rămâne în funcţie, a decretat ministrul Duşa
Festivalul „Din străbuni, din oameni buni”
Jandarmii scoşi la confiscări de brazi
Primarul Portariuc a scos funcţionarii la deszăpezire
Botoşani: 29 de localităţi sunt încă izolate
Patru intervenţii ale pompierilor în zonele afectate de căderile de zăpadă
Salvată de pompieri în ultima clipă
Incendii provocate din neglijenţă
PROGRAMUL CASIERIILOR S.C. NOVA APASERV S.A.
pentru perioada 24 decembrie 2012 – 02 ianuarie 2012
ANUNȚ - Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog