Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10736
De la 07 Ianuarie 2003
122870803

Victor Ponta: Cei din PNL-PDL scot oamenii in strada, le voi face plangere penala la procurorul general

  • vedem atunci daca le mai place sa faca politica din justitie
  • 8 June 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta i-a avertizat luni, in sedinta Comitetului Executiv al PSD, pe cei din PNL ca va depune o plangere penala la procurorul general al Romaniei, intrucat cei din opozitie ar fi instigat oamenii sa iasa in strada.
"Vreau sa va rog sa facem un apel foarte hotarat la responsabilitate catre cei din PNL-PDL. Cred ca intr-o democratie lucrurile nu se transeaza in strada, prin forta. Si nu vreau sa fim pusi in aceasta situatie. Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000. Daca ei pot sa aduca 10.000, noi putem aduce 100.000, dar cred ca este cea mai mare greseala pe care poate sa o faca Romania in acest moment.
Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper ca il mai au dl Blaga si dna Gorghiu, sa inteleaga ca nu poti sa dai foc unei tari si ca ne vom adresa procurorului general al Romaniei cu sesizare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 397 alin. (2) din Codul penal. Si procurorul general, conform procedurii, ca si la mine, ii declara suspecti si ii cerceteaza. Si vedem atunci daca le mai place sa faca politica din justitie. Putem sa facem acest lucru, sper sa nu fie cazul", a spus Ponta in debutul sedintei Comitetului Executiv National extraordinar al PSD.
Ce prevede articolul din Codul Penal invocat de Ponta:
ART. 397 din Codul Penal (2) "Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".
Declaratiile lui Victor Ponta:
Va supun atentiei trei lucruri importante: Daca exista in continuare foarte clar, si eu cred ca exista, dorinta de a continua o guvernare buna, sa vrem sa traim intr-o tara in care guvernele se schimba prin alegeri democratice, constitutionale, nu prin actiunea unui procuror, nu prin alte metode, ca ar fi lovitura de stat. Daca exista sprijin pentru asa ceva, sunt gata sa ma bat pana la capat, sa continui guvernarea. Vineri e motiunea de cenzura
Al doilea lucru pe care vreau sa vi-l propun este legat de faptul ca noi avem obligatia sa sprijinim o justitie independenta si sa indreptam lucrurile acolo unde sunt abuzuri. Vorbesc de cetateni simpli, nu de noi
Al treilea lucru, vreau sa va rog sa facem un apel foarte hotarat la responsabilitate catre cei din PNL-PDL. Cred ca intr-o democratie lucrurile nu se transeaza in strada, prin forta. Si nu vreau sa fim pusi in aceasta situatie. Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000. Daca ei pot sa aduca 10.000, noi putem aduce 100.000, dar cred ca este cea mai mare greseala pe care poate sa o faca Romania in acest moment.
Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper ca il mai au dl Blaga si dna Gorghiu, sa inteleaga ca nu poti sa dai foc unei tari si ca ne vom adresa procurorului general al Romaniei cu sesizare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 397 alin. (2) din Codul penal. Si procurorul general, conform procedurii, ca si la mine, ii declara suspecti si ii cerceteaza. Si vedem atunci daca le mai place sa faca politica din justitie. Putem sa facem acest lucru, sper sa nu fie cazul
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Doliul nevestei
Reţeta zilei: Frigărui de porc
Horoscopul zilei
Tragi-comedia creată de Ponta la Botoşani
Ioan Rotundu
Femeie din Turcia, condamnata la plata unei amenzi pentru ca sotul s-a ranit in timp ce o batea
Povestea scandalului Transalpina, spusa de un director de la Drumuri
"Daca lumea ar sti cum se cheltuiesc banii, ne-ar impusca ca pe caini"
Premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de liceu
Alina Gorghiu, dupa ce Victor Ponta a amenintat cu plangeri penale impotriva opozitiei
Atat stie sa faca partidul lui Iliescu, Nastase si Ponta / Nu ne poate inchide pe toti Victor Ponta pentru a ramane prim-ministru
Marti, presedintele Iohannis se va intalni cu premierul Ponta la sedinta CSAT
Pe ordinea de zi - defrisarile ilegale si Strategia nationala de aparare
Cum a inceput lupta personala a premierului Victor Ponta cu justitia
Pericolul Ponta. De ce trebuie oprit
Victor Ponta catre colegii juristi: "Doar azi va rog sa dati un vot politic, nu juridic"
Ce pregateste Tariceanu in Parlament:
o comise speciala pentru "evaluarea democratiei", pentru restaurarea increderii cetatenilor in justitie
Botoşani: Cine s-a îmbogăţit de pe urma şcolii de la Codreni – Mileanca
Ioan Rotundu
Sfârşitul i-ar putea veni din stradă
Ioan Rotundu
Atentie! A inceput a doua revolutie a borfasilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog