Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11700
De la 07 Ianuarie 2003
122583639

Victor Ponta: Ministerul de Interne este coloana vertebrala a statului român

  • 24 January 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat vineri dimineaţă, într-o şedinţă la Ministerul Afacerilor Interne, cu ocazia preluarii interimatului de catre vicepremierul Gabriel Oprea, ca acest minister este "coloana vertebrala a statului roman" si ca, in cazul accidentului aviatic de luni, vina nu apartine "in niciun caz structurilor MAI, ci altor structuri si institutii ale statului, care de altfel si-au si asumat aceasta vina". "S-au asumat raspunderi, chiar daca uneori nu era vorba de vinovatii, raspunderea nu e acelasi lucru cu vinovatia, cred ca seful ISU si-a facut datoria si oamenii din teren de acolo, de la locul accidentului, daca li s-ar fi spus unde sa caute in mod corect", a mai spus Ponta.
Declaratiile lui Victor Ponta la MAI:
Intr-adevar este Ziua Unirii si e o sarbatoare pe care nu trebuie in niciun caz sa o uitam, indiferent de evenimente. In mod normal ar fi trebuit sa fiu la Iasi, insa am vrut sa vin astazi aici pentru a va spune dvs si celor care sunt si in teritoriu cateva lucruri foarte importante.
In primul rand, Ministerul de Interne este intr-adevar coloana vertebrala a statului roman si, in ceea ce ma priveste, am incredere totala in capacitatea dvs de actiune, am tot respectul pentru ceea ce faceti in fiecare zi si in fiecare ora. Astazi este sarbatoare, maine este weekend, cei mai multi dintre romani se odihnesc, dvs si reprezentantii MAI, indiferent ca este vorba de politisiti, jandarmi, pompieri, tot pe strada sau in actiune sunt, la accidente, la momente dificile, la tot ceea ce e de facut in fiecare minut si in fiecare zi.
Asa incat, indiferent de ceea ce se spune sau nu se spune la televizor, repet, in ceea ce ma priveste aveti tot sprijinul si increderea mea cu totii si am venit sa va cer sa va faceti in continuare datoria.
Daca au existat - si exista in mod sigur in activitatea oricare structuri - lucruri care nu merg foarte bine, trebuie doar sa le indreptam. Responsabilitati, inclusiv politice, exista intotdeauna. Evident, ministrii vin si pleaca, eu am lucrat foarte bine cu ministrul Stroe, insa oamenii politici au responsabilitatile lor, insa dvs trebuie sa va faceti in continuare datoria si o sa va apar cu toate fortele si impotriva oricui va veni sa generalizeze lucruri care n-au functionat Chiar daca vorbim de accidentul de luni, in niciun caz vina nu apartine structurilor MAI, ci altor structuri si institutii ale statului care de altfel si-au si asumat aceasta vina.
Deci eu am venit sa va spun foarte clar sa va vedeti de misiuni in continuare, aveti toata increderea si sprijinul meu, aveti la conducere in acest moment un ministru interimar, dl Oprea, care stie foarte bine cum functioneaza ministerul, stie foarte bine, chiar mai bine decat mine, si care sunt mecanismele de autoritate, fiind militar ca cei mai multi dintre dvs. Vreau sa va continuati activitatea, chiar daca au fost lucruri care n-au functionat foarte bine, impreuna cu dl vicepremier Oprea, cu dl Arafat, cu reprezentantii dvs.
Chiar de astazi ne apucam sa imbunatatim acele proceduri care trebuie sa functioneze mai bine. Insa oamenii din teren si cei pe care ii conduceti dvs si-au facut intotdeauna datoria si vreau sa le dati un mesaj foarte clar de incredere. N-o sa accept de la nimeni sa vorbeasca despre reprezentantii MAI altfel decat asa cum merita, adica in termeni laudativi pentru efortul si curajul pe care il aveti de fiecare data.
Deci, avem comanda, la treaba, uitati-va mai putin la televizor, asta-i treaba oamenilor politici, sa se uite si sa raspunda daca ceva nu merge bine, insa dvs aveti treaba de salvat vieti si de facut ca societatea sa mearga in continuare in mod obisnuit.
In rest, vom lucra chiar de astazi la proceduri, vedem ce a functionat, ce n-a functionat, imbunatatim.
S-au asumat raspunderi, chiar daca uneori nu era vorba de vinovatii, raspunderea nu e acelasi lucru cu vinovatia, cred ca seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si-a facut datoria si oamenii din teren de acolo, de la locul accidentului, daca li s-ar fi spus unde sa caute in mod corect, probabil ca lucrurile aratau altfel. Dar, repet, responsabilitatea uneori nu e acelasi lucru cu vinovatia. Inteleg acest lucru, va rog sa-l intelegi si dvs si sa va faceti treaba in continuare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul tomân şi maşina englezească
Horoscopul zilei
Consiliul Investitorilor Români a solicitat FMI si CE renunţarea sau amânarea cu un an a impozitului de 1,5% pe construcţiile speciale
Primăvara arabă se ucrainizează iarna?
Dosarul I.C.A. - Dan Voiculescu: Curtea de Apel Bucureşti judecă apelul pe 7 martie
De ce a pierdut Mircea Badea procesul in primă instanţă cu Horia Georgescu
Victor Ponta confirmă că va solicita convocarea CSAT pentru demiterea
În ultimii doi ani, băncile au pierdut peste 7.100 de angajaţi
Sentinţele definitive in dosarul Poşta Română
Profesionalismul şi eficienţa lui Tudor Chiuariu în fruntea Comisiei juridice a Senatului nu au fost niciodată contestate
„Făcătura cu camionul”, încercare de discreditare a primarului de Copălău?
Botoşani: Fruntaşi şi codaşi în achitarea taxelor şi impozitelor locale
Obuz găsit la Stânceşti, Mihai Eminescu
Incendii provocate din neglijenţă
Partydul Kiss FM la Uvertura Mall
Presa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 24.01.2014
Tudor Chiuariu: Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre fără probe. Voi face plângere la CEDO
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog