Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
5890
De la 07 Ianuarie 2003
68393826

Victor Ponta a demis luni trei demnitari liberali

  • 24 February 2014, 23:00
Victor Ponta i-a demis luni pe secretarul de stat Stefania Duminica de la Ministerulo Educatiei, acuzata de plagiat, si pe secretarul de stat Ovidiu Putura de la Ministerul Justitiei, potrivit unor decizii publicate in Monitorul Oficial nr. 133 de luni, 24 ianuarie. Tot luni, premierul l-a demis pe Bogdan Cristian Nica din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, inlocuindu-l interimar cu vicepresedintele Marius Alexandru Dunca. Toti cei trei demnitari demisi sint membri PNL sau sustinuti de PNL.
Cine este Stefania Duminica
Stefania Duminica (PNL) a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei. O ancheta jurnalistica realizata de Robert Turcescu a aratat ca ea si-a lucrarea de disertatie la masterat. Verdictul oficial de plagiat a fost stabilit de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti la 21 februarie.
Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este "un plagiat integral", "o fotocopie" dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, informeaza Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care cere rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat, anunta Mediafax.
Conducerea Universitatii din Bucuresti a cerut Consiliului National de Etica retragerea titulului de master al secretarului de stat Stefania Duminica.
Cine este Ovidiu Putura
Ovidiu Putura a fost numit secretar de stat in Ministerul Justitiei cu sustinerea PNL, iar in ianuarie 2014 a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratiei al CFR. La acel moment, HotNews.ro a scris ca numirea sa in CA al CFR a fost considerata ilegala, deoarece acesta are calitatea de judecator pe durata detasarii la Ministerul Justitiei, iar legea 303 le interzice, intre altele, magistratilor sa fie membri in organele de conducere a unor societati nationale.
Imediat dupa numirea lui Putura ca membru in CA al CFR, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si a inceput verificari prealabile pentru a vedea daca exista indiciile incalcarii vreunei dintre interdictiile impuse judecatorilor si procurorilor, a declarat la acel moment pentru HotNews.ro Tamara Manea, purtatorul de cuvint al Inspectiei Judiciare.
Putura a fost detasat din functia de judecator la ministerul justitiei pe pozitia de secretar de stat la MJ, de unde a fost numit in CA la CFR. Legea arata ca, in perioada detasarii, judecatorii si procurorii isi pastreaza calitatea de
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Untelugentul!!!
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Chiftele ucrainene
MFP: Declaratia de impozit pe profit poate fi depusa fara sa fie certificata
Obligaţii suplimentare de plată pentru fondul de mediu
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Ponta: Mariana Câmpeanu a suferit un accident vascular
dar continuă activitatea la minister
Victor Ponta: Daca PNL se retrage de la guvernare, am mandat pentru a negocia o alta majoritate parlamentară
Scânteia din cenuşa creştinismului daco-roman
La volan, fără permis de conducere
Salvată din foc de poliţiştii de frontieră
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Botoșănenii își doresc KFC la Uvertura Mall
Are tupeu baba!
Ioan Rotundu
Ticăloşi în libertate
Ioan Rotundu
Botoşani: Laşitatea primarului Portariuc nu este susţinută de lege
Ioan Rotundu
Victor Ponta insista ca UDMR sa intre la guvernare
Percheziţii DNA la două notariate, în dosarul privind retrocedările satului Nadal
anchetatorii pun sechestru pe toate terenurile retrocedate familiei Colteu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă