Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22698
De la 07 Ianuarie 2003
122882765

Victor Ponta a văzut în protestul de la Câmpeni doar grupuri extremiste

  • 20 October 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a afirmat sambata ca autoritatile vor lua masuri pentru a nu lasa manifestarile "extremiste si violente" de la Campeni sa se extinda, adaugand ca acolo "un grup extremist" incearca sa creeze "violenta si provocare", transmite Agerpres.
"Eu cred ca fiecare are dreptul sa-si apere punctul de vedere. Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Cimpeni, in apropierea celor de la Rosia Montana. Vom avea grija ca sa nu lasam manifestarile extremiste si violente sa se intinda si vom lua masuri imediat", a declarat Ponta dupa congresul TSD, intrebat cum comenteaza faptul ca minerii de la Rosia Montana au anuntat ca vor cobori din nou in subteran, in semn de protest.
Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat in septembrie, timp de mai multe zile, in galeria Catalina Monulesti vor reintra sambata in subteran, pentru cateva ore. Tot sambata, la Campeni, oras situat la cativa kilometri distanta, este anuntata o mare adunare populara de protest impotriva proiectului minier.
Potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul Sindicatului "Viitorul Mineritului", cei 33 de mineri reintra in subteran pentru locuri de munca si impotriva violentei. "Gestul lor vine in sprijinul locurilor de munca si arata ca sustinatorii mineritului manifesta pasnic, spre deosebire de ONG-urile anti-minerit care au recurs la violenta", se sublinia in comunicatul semnat de liderul sindicatului, Cristian Albu.
Sindicalistii RMGC condamna "actiunile anti-sociale si anti-romanesti ale ONG-urilor protestatare impotriva locurilor de munca in minerit" si cer "acestor ONG-uri sa inceteze cu provocarile si violenta".
"Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra acestor ONG-uri care ne invrajbesc pe unii impotriva altora la noi acasa. De exemplu, ce cauta ONG-urile acestea sa fabrice proteste la Campeni?", se arata in comunicatul Sindicatului "Viitorul Mineritului". Sambata, in orasul Campeni, considerat capitala "Tarii Motilor", va avea loc o adunare populara de protest organizata de Asociatia Pro Muntii Apuseni sub genericul "Uniti salvam Rosia Montana! Uniti salvam Muntii Apuseni!".
Acestia solicita respingerea de catre Parlament a proiectului de lege privind masurile aferente exploatarii minereurilor auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana, interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania, includerea Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO, asumarea de catre Guvern a expertizei si a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier exprimate de Academia Romana, Asociatia Ad Astra, Institutul Geologic Roman, Ordinul Arhitectilor din Romania, Casa Regala, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica, precum si a celorlalte biserici crestine din Romania si a expertilor independenti.
De asemenea, cei care se opun proiectului de la Rosia Montana solicita refacerea si dezvoltarea infrastructurii rutiere din arealul Muntilor Apuseni si acordarea unor facilitati fiscale si de alta natura pentru dezvoltarea activitatilor economice in domeniile turism, prelucrarea lemnului si refacerea fondului forestier, cresterea animalelor si prelucrarea produselor de origine animala si alte activitati.
In Campeni, cea mai importanta localitate din Apuseni din judetul Alba, au avut loc saptamanal in ultima perioada actiuni de protest impotriva acestui proiect, la care au participat de fiecare data sute de persoane, care se tem ca materializarea acestuia ar alunga turistii si ar afecta alte domenii din economie.
In septembrie, 33 de angajati ai RMGC s-au blocat timp de mai multe zile in subteran, acestia iesind la suprafata dupa o discutie cu premierul Victor Ponta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Pepeni marinaţi pentru iarnă
Dinamica economiei: Secretarul Primăriei Ştefăneşti se disculpă
Lumea lu' Rotundu: Reformă în Sănătate
2.000 de oameni au demonstrat împotriva proiectului de la Roşia Montana
Liviu Dragnea: Am trei miniştri pe care i-aş remania
Silvio Berlusconi a primit interdicţie de a mai candida, timp de doi ani
Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
OTV a început să emită oficial vineri noaptea în România, pe licenţa DD TV, însă în mod ilegal
Vaslui: Peste 700 de protestatari împotriva gazelor de şist la Pungeşti
peste 1.000 de persoane protestează şi la Bârlad
Liviu Dragnea, despre dosarul "Frauda lă referendum"
a pornit pe baza reclamaţiei unui mort
PDL nu aprobă degenerarea manifestaţiilor în acte de violenţă
Botoşani: Circ electoral creştin ortodox la biserica din Smârdan
Pleacă taur şi s-ar putea întoarce bou
Ioan Rotundu
Unirea, un vis aproape imposibil acum
Ioan Rotundu
Loto România: Rezultatele tragerii din 20.10.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog