Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12737
De la 07 Ianuarie 2003
122898386

Victor Ponta dă cu tifla la criticile Consiliului Investitorilor Străini

  • nu putem fi El Dorado pentru toată lumea
  • 11 November 2013, 23:00
Romania nu poate fi "El Dorado pentru toata lumea", fiind tara cu taxele cele mai mici din Europa, a declarat luni premierul Victor Ponta, dupa ce reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) au transmis ca masurile fiscale anuntate de Guvern determina o reconsiderare a pozitiei pe piata autohtona din partea investitorilor, scrie Agerpres.
Potrivit FIC, introducerea impozitului asupra constructiilor speciale, corelata cu cresterea accizelor la combustibili si cresterea cu 25% a redeventelor pentru resurse minerale, cu exceptia celor de petrol si gaze, va avea un impact major asupra anumitor sectoare economice direct productive.
"O sa ma vad cu dansii sa-i conving ca... (...) Asa-i in toata Europa, noi nu putem fi aici El Dorado pentru toata lumea. E vreo taxa care nu exista in Europa sau America? Avem cea mai mica taxare, cu exceptia Bulgariei. Totusi, noi avem o responsabilitate fata de cetatenii acestei tari, ce sa fac?
Sa le tai pensiile, salariile, sa inchid spitalele in continuare, cum s-a facut in 2010? Cred ca e gresit. Ne vom consulta in continuare, aceste masuri le-am negociat insa in primul si in primul rand cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International. Banuiesc ca tot CSI si AmCham au spus ca e bine sa avem acord cu CE si FMI. Deci, nu se poate cu basca si fara basca, e greu", a afirmat premierul Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL.
Consiliul Investitorilor Straini a acuzat luni lipsa procesului de consultare a mediului de afaceri in stabilirea noilor impozite si taxenegociate cu FMI si ameninta cu mutarea investitiilor in alte tari, in conditiile in care contribuabilii care "sustin deja bugetul" vor fi "sufocati" de noua povara fiscala.
"Nu este nici moral, nici corect ca lipsa rezultatelor in ceea ce priveste colectarea veniturilor la buget din diverse surse sa cada in responsabilitatea contribuabililor care sustin deja bugetul si care vor fi sufocati de impunerea suplimentara anuntata in media de catre autoritati", afirma Consiliul Investitorilor Straini (FIC), intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.
FIC, organizatie patronala care reuneste 119 companii multinationale ale caror investitii cumulate reprezinta aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate pana in prezent in Romania, sustine ca noul impozit asupra constructiilor speciale din sectoarele energie, telecomunicatii, utilitati, transport si infrastructura, dar si din restul sectoarelor care detin astfel de constructii speciale va avea un efect negativ, deoarece se va "rasfrange indirect, prin pret, si asupra consumatorului final".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Superioritatea ginecologului
Gastronomie: Salsa de legume pentru iarnă
Procuror din Caracal, reţinut pentru luare de mită, prins în flagrant primind 6000 de euro
Salariile bugetarilor rămân la nivelul din 2013
majorări de până la 10% doar la profesori debutanţi
Datele meteo indică mase de aer arctic, cu geruri anormale pentru perioada următoare
Meteorologii au realizat o estimare a vremii până pe 24 noiembrie
Consiliul Investitorilor Străini acuză dur guvernul şi ameninţă cu mutarea investiţiilor
Sorin Roşca Stănescu s-a dat învins. PNL a hotărât excluderea din parid
Cine sunt cei din spatele afacerii cu cuptoarele
Eldorado lui Ponta
Ioan Rotundu
Mincinosul Ponta prins cu ocaua mică
Ioan Rotundu
Botoşani/Drăguşeni : Copil în plasament bătut la şcoală de primar
directorul şcolii este chiar soţia primarului
Distribuția pe orizontal㠖 soluția pentru o factură scăzută la încălzire
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog