Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7874
De la 07 Ianuarie 2003
122867941

Victor Ponta este nemulţumit de cumj lucrează Justitia

  • 5 September 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta si-a exprimat nemultumirea, vineri, fata de activitatea justitiei care, in opinia sa, o sa traga la raspundere persoane vinovate "peste 100 de ani", seful Executivului dand ca exemplu in acest sens cazul fostului presedinte al CNAS Lucian Duta, acuzat de coruptie, transmite Mediafax.
Aceste afirmatii au fost facute de seful Executivului, vineri, la Palatul Victoria, cu ocazia semnarii unui acord-cadru intre Compania Nationala Posta Romana si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) privind distribuirea cardurilor de sanatate la nivel national.
"A fost o poveste destul de lunga si extrem de dificila. Vreau sa stiti ca am pierdut peste un an de zile in implementarea acestui proiect extrem de important, din cauza unor fapte grave de coruptie, comise de catre fosta conducere a Casei, de catre domnul Duta. Sigur, justitia lucreaza in ritmul sau cunoscut si o sa traga la raspundere peste 100 de ani pe cei care au gresit. Important este ca am pierdut un an, pe care l-am recuperat", a spus Ponta.
Guvernul a sesizat in urma cu un an Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte CNAS Lucian Duta.
Neregulile au fost sesizate de catre inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, intr-un raport redactat in urma cu aproape o luna.
Controlul a fost efectuat la Ministerul Sanatatii, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) si Imprimeria Nationala privind respectarea cadrului organizatoric si functional pentru introducerea cardului national de asigurari sociale de sanatate. In perioada supusa controlului, functia de presedinte CNAS a fost ocupata de Lucian Duta (10 decembrie 2009 - 8 mai 2012), Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) si Doru Badescu (25 mai 2012 - 13 iunie 2013).
In document se arata ca introducerea cardului a fost aprobata, in sedinta de guvern, la inceputul lunii septembrie 2010, prin memorandum aprobat de premierul Emil Boc, initiat de ministrul Sanatatii Attila Cseke si seful CNAS, Lucian Duta, fiind stabilita producerea cardurilor incepand cu ianuarie 2011 intr-un ritm de un milion carduri lunar, astfel incat toti cei 18,5 milioane de asigurati, la care se face referire in memorandum, sa fie acoperiti in 18-19 luni.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replica colegului tocilar
Horoscopul zilei
Gyorgy Frunda vrea scaderea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne in institutii
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a cerut bancilor sa-l pasuiasca pentru o datorie de 1,5 milioane euro
Ce contine proiectul de autonomie. Propuneri care vor arunca in aer scena politica
Un militar roman a murit si alti patru au fost raniti in timpul unui exercitiu multinational in Germania
12,5 milioane de asigurati vor primi carduri de sanatate
Toate serviciile medicale ar urma sa fie validate si decontate doar prin acest card de la 1 ianuarie 2015
Cumetrie social-democrată între Curtea de Conturi şi baronul primar de Văculeşti
Fără principii, fără moravuri
Macaleţ acuzat de racolări politice
Preesa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 6.09.2014
Invitaţie la sfinţire de troiţă la Maici
Lumea lu' Rotundu: Baronul de Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog