Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14643
De la 07 Ianuarie 2003
101962598

Victor Ponta invita oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in agricultura, energia si infrastructura din Romania

  • 1 September 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta s-a intalnit luni la Beijing cu mai multi oameni de afaceri chinezi. In cadrul discutiilor, Ponta i-a invitat sa investeasca in Romania in domenii precum agricultura, energia si infrastructura, informeaza Mediafax. In cadrul reuniunii, ministrul Economiei, Constantin Nita, a aratat ca firmele chineze se pot implica si in proiectele celor sase parcuri industriale pe care Guvernul si-a propus sa le construiasca, specializate pe domenii ca electronica, telecomunicatii si IT, industria alimentara, industria extractiva si miniera si prelucrarea lemnului, unul dintre ele, cu caracter logistic, urmand a fi stabilit in portul Constanta.
"Romania este tara din Europa care are toate tipurile de resurse energetice, energie nucleara, si dorim sa dezvoltam aceste capacitati prin colaborarea cu companii din China, energie hidro, care asigura un sfert din productia nationala, energie pe carbune, energie termo, unde e nevoie de investitii, avem resurse importante, dar avem nevoie de investitii in retehnologizare si protectia mediului, energie regenerabila, acolo unde companii din China sunt deja prezente prin investitii in domeniul energiei eoliene", a declarat Ponta.
Acesta a mai spus ca pentru Romania este esentiala si dezvoltarea retelei de infrastructura, iar proictele in domeniu cu companiile chineze trebuie dezvoltate, cu respectarea procedurilor existente la nivelul UE si a standardelor de calitate europene. Ponta s-a aratat insa convins de faptul ca deja companiile chineze au o capacitate dovedita de a respecta aceste standarde si de a dezvolta impreuna cu firmele romanesti proiecte de infrastructura.
Printre firmele prezenta la intalnirea cu premierul Ponta s-au numarat China Synohidro Group si China Gezhouba Group care, potrivit declaratiilor autoritatilor romane, sunt interesate de proiecte in infrastructura sau de cel de la Hidrocentrala Tarnita, China General Nuclear Power Group si China Huadian Group, ultima avind ca domenii de interes sectorul hidrocentralelor, eolian sau termocentrala Rovinari.
La intalnire au participat si companiile China Communications Construction Corporation, interesata de proiectele Pitesti-Craiova, Comarnic-Brasov, modernizarea podului Constanta sau podul de la Braila, precum si China Railway Corporation, care ar trebui sa asigure realizarea proiectului trenului de mare viteza Bucuresti-Constanta. Au fost prezenti de asmenea reprezentanti ai China National Electric Engineering Construction Corporation, care va moderniza termocentrala Mintia-Deva, si China Junlun Petroleum Co. Ltd., care potrivit autoritatilor romane, ar fi interesata de privatizarea combinatului din Ramnicu Valcea sau a Cuprumin.
De asemenea, dintre participanti, China State Grid Corporation si-a exprimat interesul pentru preluarea unor actiuni in sistemul de distributie de electricitate in Romania, China Overseas Oil Engineering Company pentru cooperarea in domeniul exploatarilor petroliere din Marea Neagra, iar China Coal Technology and Engineering Group Corporation ar fi interesata sa investeasca in Valea Jiului, in domeniul mineritului. La reuniune a mai luat parte si conducerea Beijing MingChangSenMu Medical Instruments/ Wonder Investment Management (Shenzen) care este interesata de privatizarea Sanevit S.A., precum si mai multe firme chineze sau mixte, romano-chineze, din sectorul zootehnic.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dezamăgirea soţiei
Horoscopul zilei
Victor Ponta se va intalni cu premierul si cu presedintele Chinei
Deputatul Ioan Munteanu (PSD): Legea privind votul obligatoriu, prioritate in actuala sesiune parlamentara
Iohannis, despre propunerea Elenei Udrea privind sustinerea candidaturii ei
Alte bancuri, daca stiti, sa mi le scrieti
Ucraina: Mai multi intelectuali polonezi fac apel la europeni sa evite repetarea scenariului din 1939
Dan Voiculescu va executa pedeapsa in regim inchis
Amnistia fiscală, ordinară infracţiune penală
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor
Amanetarea viitorului
Ioan Rotundu
Botoşani/Ungureni: Ruina şcolară ale lui Tăriceanu de la Epureni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă