Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23072
De la 07 Ianuarie 2003
122883139

Victor Ponta s-a intalnit cu reprezentantii ExxonMobil si OMV Petrom pentru a discuta despre gazele din Marea Neagra

  • 2 September 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta a primit astazi la Palatul Victoria o delegatie a consortiului format din ExxonMobil si OMV Petrom pentru a discuta despre evolutia proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagra. Primirea a avut loc in contextul vizitei in Romania a Vicepresedintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins si a Vicepresedintelui pentru operatiunile din Europa, Tristan Aspray, informeaza Guvernul.
Potrivit acestuia, reprezentantii consortiului au prezentat progresele obtinute in ultimele luni in operatiunile din zona adanca a perimetrului Neptun si au reconfirmat interesul pentru continuarea investitiilor in conformitate cu programul de lucrari asumat. Primul Ministru s-a interesat de stadiul cooperarii dintre consortiu si compania Transgaz pentru realizarea investitiilor si asigurarea preluarii, in perspectiva, in sistemul national de transport din Romania, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate in perimetrele din Marea Neagra.
De asemenea, reprezentantii consortiului s-au interesat de evolutiile in privinta cadrului de reglementare din sectorul petrol si gaze si au apreciat preocuparea Guvernului Romaniei pentru incurajarea investitiilor sustenabile in acest sector strategic, mai sustine Guvernul.
Reamintim ca transportatorul national de gaze-Transgaz- a semnat, in 2014, cu Exxon si OMV Petrom, un acord complex de colaborare prin care compania si-a asumat proiectarea si dezvoltarea unui program de investitii de aproximativ 1,5 miliarde de euro in mai putin de patru ani. Practic, este un acord prin care gazele din Marea Neagra care ar urma sa fie exploatate de consortiul format din Exxon si OMV Petrom ar urma sa intre in sistemul de transport romanesc. In acest moment, reprezentantii Transgaz asteapta angajarea contractuala din partea producatorilor din Marea Neagra, dar si confirmarea unor finantari europene, se arata in raportul administratorilor pe 2014..
Potrivit raportului administratorilor, realizarea acestor investitii ar fi cu atat mai importante cu cat "aceste dezvoltari concurau in paralel cu concepte extrem de periculoase stretegic pentru Romania, cum era proiectul South Stream"
"Confirmarea capacitatii companiei de a proiecta si finanta acest complex program de dezvoltare a fost si va fi esential pentru a asigura increderea investitorilor straini in perimetrele din Marea Neagra, investitori care vor aduce peste 5 miliarde de dolari in capital pentru aceste dezvoltari. Indeplinirea acestor cerinte a fost cu atat mai importanta cu cat aceste dezvoltari concurau in paralel cu concepte extrem de periculoase stretegic pentru Romania, cum era proiectul South Stream. Din fericire, compania si-a indeplinit cu succes toate cerintele si nu a deschis o bresa in stabilitatea strategiei de dezvoltare energetica a tarii", se arata in raportul administratorilor.
Administratorii precizeaza ca proiectele de investitii prin care gazele din Marea Neagra ar urma sa fie transportate pe teritoriul Romaniei sunt in stadiile finale de proiectare. "In acest moment, compania a dovedit ca isi va putea indeplini toate obligatiile asumate fata de partenerii straini si asteapta confirmarea resurselor pentru a putea demara proiectele de dezvoltare. Aceste proiecte sunt in stadii finale de proiectare si cererile pentru fonduri europene au fost inaintate in anticiparea deschiderii primului call in iunie 2015", se arata in raport.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Copii lui Ion
Horoscopul zilei de 3.09.2015
Reţeta zilei: Ghiveci de legume la borcan
Botoşani: Preotul Ioniţă i-a întors pe iacobineni în Evul Mediu
Ioan Rotundu
Să-i fie într-un ceas bun şi cu mult noroc, părinte protopop!
Ioan Rotundu
Naveta profesorilor - decontata de Ministerul Educatiei, nu de autoritatile
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Victor Ponta sustine ca unele prevederi din Codul Fiscal care au fost amanate ar putea fi puse in practica mai devreme de 2017
Vanghelie a primit doua zile libere pentru a asista la nasterea copilului sau
Deputatul Bogdan Diaconu l-a avertizat pe Nicolae Banicioiu, despre ilegalitatile comise de Octavian Bitu
finul ministrului sanatatii si director al Salii Polivalente - referat DNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog