Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17048
De la 07 Ianuarie 2003
101965003

Victor Ponta se va intalni cu premierul si cu presedintele Chinei

  • 1 September 2014, 23:00
Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, va efectua, in perioada 30 august-3 septembrie 2014, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia Premierului Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang. Vizita are loc ca raspuns la cea intreprinsa in Romania de omologul chinez, in luna noiembrie 2013, informeaza Guvernul. Prim-ministrul Victor Ponta va avea convorbiri oficiale cu Premierul chinez Li Keqiang si va fi primit de catre Presedintele R.P. Chineza Xi Jinping. De asemenea, va avea o intrevedere cu Zhang Dejiang, Presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare.
Pe agenda de discutii figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si de Est - China, in implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucuresti din 2013. Totodata, vor fi trecute in revista si evolutiile recente in plan regional si international.
In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale dintre Romania si Republica Populara Chineza, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti, in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc.
O atentie speciala va fi acordata consolidarii unor proiecte in domeniul educatiei si culturii, dar si intensificarii cooperarii in alte domenii de interes.
In marja vizitei va fi organizata o reuniune economica cu participarea reprezentatiilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania. De asemenea, Primul ministru se va deplasa cu trenul de mare vizita la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic si va avea o intalnire cu reprezentanti ai firmelor care deruleaza activitati in parc in domeniile IT, componente auto, produse bio, constructii masini etc.
Cu aceasta ocazie vor fi semnate si o serie de documente bilaterale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dezamăgirea soţiei
Horoscopul zilei
Deputatul Ioan Munteanu (PSD): Legea privind votul obligatoriu, prioritate in actuala sesiune parlamentara
Iohannis, despre propunerea Elenei Udrea privind sustinerea candidaturii ei
Alte bancuri, daca stiti, sa mi le scrieti
Ucraina: Mai multi intelectuali polonezi fac apel la europeni sa evite repetarea scenariului din 1939
Dan Voiculescu va executa pedeapsa in regim inchis
Victor Ponta invita oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in agricultura, energia si infrastructura din Romania
Amnistia fiscală, ordinară infracţiune penală
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor
Amanetarea viitorului
Ioan Rotundu
Botoşani/Ungureni: Ruina şcolară ale lui Tăriceanu de la Epureni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă