Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18778
De la 07 Ianuarie 2003
122878845
Victor Ponta, articol de opinie in Washington Post:

Exemplul României pentru abordarea problemelor fiscale

  • 7 December 2012, 23:00
Cotidianul american Washington Post publica, vineri, un articol de opinie semnat de primul ministru al Romaniei, intitulat "Exemplul Romaniei pentru abordarea problemelor fiscale". Victor Ponta scrie despre programul de austeritate din Romania adoptat de Guvernul Boc, considerand ca acesta a fost "prost gandit" si a avut "un impact economic si social devastator".
Premierul roman subliniaza ca, din luna mai, de cand Guvernul pe care il conduce se afla la putere, USL "a prioritizat imediat un plan de actiune sustenabil, bazat pe crestere inteligenta, cu un echilibru corect intre disciplina bugetara si recuperarea economica, cresterea si dezvoltarea sociala".
"Pe 6 noiembrie, alegatorii americani le-au transmis liderilor SUA mesajul lor privind viitoarea directie economica a tarii. Europa traverseaza un proces similar, tara cu tara. In Romania, alegerile legislative vor avea loc duminica", scrie Victor Ponta in deschiderea articolului din Washington Post.
"Realegerea presedintelui Obama, luna trecuta, a reprezentat o victorie a principiilor consolidarii fiscale si cresterii economice inteligente. Tot mai multi europeni isi exprima optiunea pentru astfel de politici", continua Ponta. "Romania a fost una dintre tarile cel mai puternic lovite de criza economica in Europa. Programul de austeritate adoptat la acea vreme a fost prost gandit, un raspuns cu impact social si economic devastator. Profesorii si doctorii au ajuns sa aiba salarii mai scazute decat muncitorii necalificati, iar Romania s-a confruntat cu fenomenul de emigrare masiva a clasei de mijloc".
"Uniunea noastra Social-Liberala - o coalitie de centru-stanga si de centru-dreapta - a venit la putere in luna mai si a prioritizat imediat un plan de actiune sustenabil, bazat pe crestere inteligenta, cu un echilibru corect intre disciplina bugetara si recuperarea economica, cresterea si dezvoltarea sociala", mai scrie primul ministru.
"Guvernul nostru ramane angajat in mod ferm in echilibrarea bugetului si realizarea consolidarii bugetare. Datoria publica a Romaniei a scazut incepand din luna mai si am redus deficitul bugetar de la 4,1% in 2011 la 2,2% din PIB in 2012. Ambii indicatori au primit feedback pozitiv din partea Fondului Monetar International."
"In acelasi timp, am adoptat masuri de sustinere a companiilor si de creare de locuri de munca. Am reformat sistemul de rambursare a taxelor pentru a sprijini micile afaceri, am redus evaziunea fiscala si am inceput sa abordam unele dintre mai vechi si mai intunecate aranjamente financiare din tara. Am pastrat nivelul taxelor scazut, si, parte a unui pachet de reforme economice, am planificat noi scutiri de taxe pentru companii, cu scopul de a sustine investitiile si crearea de locuri de munca. Toate aceste lucruri au fost adoptate in pofida unui climat economic ce se inrautateste in Europa."
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru… neatârnare
Gastronomie: Cârnaţi tradiţionali domneşti din Maramureş
Rusia, scoasă din joc
Nicolae Negru
România aleasă
Botoşani: Diversiune ARD împotriva primarului de Ungureni
Dacă Băsescu refuză să îl nominalizeze pe Ponta premier, va fi suspendat din funcţie în 24 de ore
Vicepremierul Zsolt Semjen este acuzat de plagiat
Medicii desemnaţi pentru depistarea cancerului de col uterin şi-au început activitatea
IŞJ Botoşani a primit vizita unor elevi şi profesori din Macedonia
ITM încheie anul fără şef adjunct în schemă
Luptă pe sfârşite pentru un loc în CA la Nova Apaserv
Suliţa: Şoferul care a provocat accidentul mortal a fost arestat
Patron botoşănean implicat în rambursări ilegale de TVAQ
paguba este de aproximativ două milioane de euro
Botoşani: Consilierii locali PP-DD voteaz㠄pe încredere”
Afacerea cu tichetele de călătorie de la ASPC rămâne în ceaţă
„Şcoală după şcoal㔠pentru elevii din Parcul Tineretului
Medicii desemnaţi pentru depistarea cancerului de col uterin şi-au început activitatea
Pamflete electorale filmate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog