Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45518
De la 07 Ianuarie 2003
97690946

Victor Ponta, despre complexele turistice trecute la SRI, MApN şi Biserică

  • am considerat că nu e bine să le vindem pur si simplu, ci să fie folosite de instituţii serioase ale statului
  • 27 December 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a afirmat ca nu a avut in vedere "vacantele presedintelui" Traian Basescu atunci cand a decis trecerea vilei din Covasna de la RA-APPS la Ministerul Apararii, si ca acesta isi poate petrece in continuare vacantele aici, avand in vedere ca este si "seful armatei".
Primul ministru a explicat, intr-o conferinta de presa organizata vineri la Guvern, ca a decis, prin ordonanta de urgenta, trecerea a trei complexe turistice de la RA-APPS la SRI, Ministerul Apararii si Secretariatul de stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei, deoarece nu a dorit ca cele trei unitati sa intre in programul de vanzare a activelor Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.
"Nu am considerat ca cele trei unitati trebuie sa intre in programul de vanzare catre un privat", a spus Ponta, afirmand ca a decis transferarea lor in conditiile in care "stateau goale 362 de zile pe an" si existau solicitari in acest sens de la SRI si MApN: "Am considerat ca nu e bine sa le vindem pur si simplu, ci sa fie folosite de institutii serioase ale statului"
"Cat timp au facut solicitari, decat sa cheltuie bani in alte parti mai bine sa economiseasca si ele bani", a spus acesta, adaugand ca nu a avut "in vedere vacantele presedintelui". "Daca anunta ministerul Apararii Nationale, este seful Armatei, daca nu exista alta activitate, se poate merge", a comentat Victor Ponta.
Acesta a precizat ca RA-APPS va ramane cu un numar "limitat de proprietati", urmand ca "toate celelalte sa fie vandute". Printre exceptiile citate de primul ministru figureaza proprietatile din Neptun, Vilele Lac unu, doi si trei, Vila Dante, care a fost inchiriata, dar si imobilele din Delta si din Predeal.
RA-APPS "nu e agentie de turism" si "cheltuie bani publici pentru a tine vile pe care nu le foloseste nimeni sau le foloseste de cateva ori pe an", a mai argumentat primul ministru. Reamintim ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care Complexul hotelier Bradul din Covasna trece de la RA-APPS la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei, iar Complexul Palat Olanesti trece tot de la RA-APPS la Serviciul Roman de Informatii.
Prin Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial in 24 decembrie se aproba si trecerea de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat la Ministerul Apararii Vila Covasna, o cladire cu subsol, parter si etaj situata in orasul Covasna, str. Zanelor numarul 10, cu o suprafata construita de 1.274 metri patrati si un teren de 17.107 mp. Complexul Palat Olanesti, situat in Olanesti, Aleea Salcamilor nr 2, judetul Valcea, trece la SRI. Complexul este compus din "corp vechi si corp nou, cabana, helioport, parc si terenul aferent in suprafata de 107.687,21 mp".
Episcopia Ortodoxa Romana a Harghitei si Covasnei primeste imobilul "Complex Hotelier Bradul, compus din cladire anexa, bucatarie, restaurant, terasa, corpuri de cazare, mofeta, baza de tratament, spalatorie, rampa, teren de sport, parc amenajat si pasune, in suprafata totala de 22.763 mp" si "casa izvor apa minerala, suprafata 35 mp".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bucuria Crăciunului
Gastronomie: Ciorbă de varză cu costiţă afumată
Prima condamnare pentru plagiat din România
George Stanca, un an de închisoare cu suspendare
Un ONG protestează faţă de "cadourile" făcute de Guvern Bisericii
guvernanţii actuali ignoră criza din sistemul sanitar, pentru a îmbogăţi Biserica
„Moş Tăgârţ㔠s-a plimbat cu trăsura prin Botoşani
Deputatul PC Gheorghe Coman a rămas fără imunitate parlamentară
ipocrizia lui Zgonea: Am demonstrat că Parlamentul nu e scut pentru nimeni care încalcă legea
Elveţia nu va ridica restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari la 1 ianuarie 2014
Potlogarul
Ioan Rotundu
Botoşani, oraşul în care bradul de Crăciun continuă să plângă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă