Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25268
De la 07 Ianuarie 2003
122910917

Victor Ponta, despre dosarul Fraudă la referendum

  • dosar sută la sută politic, judecatorii vor infirma acuzaţiile procurorilor
  • 7 October 2013, 23:00
Victor Ponta s-a declarat "convins" ca judecatorii vor infirma rechizitoriul procurorilor in cazul dosarului "Frauda la referendum", in care Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, afirmand din nou ca este vorba de un dosar politic orchestrat de Traian Basescu.
Acesta a sustinut ca a fost "amenintat direct de Traian Basescu: "Ni s-a spus foarte clar ca vom avea dosare politice pentru ca am organizat referendumul". Seful PSD, care detine si functia de prim ministru, a precizat ca "in fata instantei" va prezenta refuzul procurorului care a anchetat cazul (Lucian Papici) de a ne audia pe cei care stiam despre ce este vorba".
Victor Ponta a precizat ca si el, si Crin Antonescu, ca si Liviu Dragnea, au cerut oamenilor sa se prezinte la referendum pentru a-l demite pe Traian Basescu. "Solidaritatea noastra, a PSD, cu cei 7,2 milioane de romani care au votat e totala si sunt convins ca in instanta vom dovedi acest lucru", a avertizat premierul. Ponta crede ca nu a fost chemat de Lucian Papici la audieri, in calitate de martor, deoarece "l-ar fi deranjat sa-i demontez toate acuzatiile strict politice".
"Sunt convins ca judecatorii vor infirma aceste acuzatii suta la suta politice. Traian Basescu mi-a spus mie si cred ca a spus-o si in public veti avea dosare penale, trebuie sa platiti pentru ca ati vrut sa ma suspendati", a continuat el. Primul ministru a precizat ca nu se pune problema revocarii din functie a lui Liviu Dragnea, in conditiile in care presedintele poate suspenda doar ministri care nu sunt membri ai Parlamentului.
"Sunt exact la fel de vinovat ca si Liviu Dragnea ca am vrut sa-l suspendam pe Traian Basescu si ma si mandresc cu asta. E o idee paranoica sa vrei sa bagi in inchisoare jumatate din populatia tarii doar pentru ca a venit la referendum", a continuat el, adaugand:
"Eu chiar stiu perfect ce s-a intamplat anul trecut, sa ma tot refuze ca nu vrea sa ma audieze, ca nu am nicio legatura?! Cum nu am nicio legatura, eram prim ministru, sef al USL. Seamana foarte clar cu procesele staliniste".
Liviu Dragnea: O lovitura destul de tare la temelia democratiei
Liviu Dragnea a declarat, la iesirea din sediul PSD, ca "nu e o mare surpriza" trimiterea sa in judecata si ca nu va demisiona din Guvern.
"Nu e o mare surpriza. Joi am vazut comandata data de Traian Basescu la DNA sa trimita dosarul in judecata", a spus el, mentionand ca aceasta evolutie are si "un lucru bun", respectiv opinia publica va putea vedea care sunt acuzatiile ce i se aduc.
In opinia sa, trimiterea dosarului in judecata reprezinta "o lovitura destul de tare la temelia democratiei" in conditiile in care "oricine face o campanie electorala poate fi considerat infractor si orice partid care organizeaza niste alegeri poate fi considerat organizatie criminala".
"Nu merg in instanta sa-mi probez nevinovatia, astept ca procurorii sa-si probeze aceste acuzatii absurde", a incheiat el.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Semne proaste
Victor Ponta micşorează marea descentralizare
Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale
Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie
Petru Grozavu: Rusia de pe Nistru
Rejudecarea Dosarului Transferurilor amanată pentru 14 octombrie
A apărut Ordonanţa cu privire la insolvenţă şi faliment
Botoşani: Ciurul lui Marcel Georgescu de la Nova Apaserv
Anexă gospodărească incendiată din joacă de un copil
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Tradiţionala tabără de pictură la Moşia Cai de Vis
Paranghelie cu strigături la Şcoala din Chiţoveni - Flămânzi
învăţătorul mincinos este membru PSD
Aşa tânăr, şi Gheorghe?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog