Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10024
De la 07 Ianuarie 2003
122870091

Victor Ponta, discurs in fata Parlamentului despre votul din diapora

  • Legea trebuie schimbata, e depasita de realitatile demografice. / A fost primul scrutin electoral la care nimeni n-a acuzat elemente de frauda
  • 25 November 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat, marti dimineata, intr-un discurs in fata Parlamentului pe tema votului din diaspora, ca legea privind organizarea alegerilor trebuie schimbata, deoarece "este depasita de realitatile demografice". Ponta a propus, la dezbaterea din Parlament, introducerea votului prin corespondenta sau a votului electronic, precum si sa se dea "unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului". Premierul a aratat ca "MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri. (Corlatean si Melescanu - n.red.)."
"Este foarte clar ca Legea 370 trebuie modificata si dvs., reprezentantii Parlamentului Romaniei, sunteti cei indrituiti prin Constitutie sa faceti acest lucru", a spus premierul.
Victor Ponta a afirmat ca "exista doar 500 de mii de cetateni romani care au declarat ca au domiciliul in strainatate", adaugand ca doar 10% din romanii din diaspora au votat si ca autoritatile nu puteau sti unde exista cele mai mari aglomerari de cetateni romani, pentru a organiza mai multe sectii.
"Am platit pretul politic pentru ceea ce s-a intamplat", a mai spus primul ministru.
Ponta a aratat ca solutia este "fie votul prin corespondenta, fie votul electronic". El a adaugat ca cea de-a doua solutie este "de a da unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului. MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri."
Dezbatere pe tema votului din diaspora in Parlament
In plenul Camerei Deputatilor are loc, marti dimineata, o dezbatere pe tema votului din diaspora, solicitata de PNL, la care a fost invitat sa participe si premierul Victor Ponta.
"Dezbaterea politica ceruta de PNL va avea loc marti, la ora 10:00. Cred ca premierul a confirmat ca va fi prezent, oricum e obligat sa vina, conform Regulamentului Camerei, si, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent", a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului permanent de luni, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta si noul ministru de Externe au fost invitati, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, la o dezbatere asupra votului din diaspora.
Potrivit solicitarii inaintate de grupul deputatilor PNL Biroului permanent al Camerei Deputatilor, tema dezbaterii o reprezinta "organizarea deplorabila, de catre Guvernul Romaniei, in sectiile de vot din strainatate a celor doua tururi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei".
"Consideram absolut necesara si urgenta o astfel de dezbatere in contextul in care dreptul constitutional la vot al zecilor de mii de romani din strainatate a fost in mod flagrant incalcat prin faptul ca nu au putut vota, iar imaginea Romaniei in plan international a avut enorm de suferit. Modul defectuos in care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral in strainatate a condus chiar si la aparitia unor situatii in care cetatenii romani care s-au prezentat la vot si nu au putut vota au fost umiliti si bruscati ajungandu-se inclusiv la confruntari cu fortele de ordine locale", se arata in cererea liberalilor.
Agentia de stiri nHotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Africană
Tobă moldovenească afumată
Horoscopul zilei
Sase puncte pentru stimularea cresterii economice pe termen lung in Romania
Cine este Crinuta Dumitrean: Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu", la Restituirea Proprietatilor
Parcursul si proptelele ei
entru ca liberalizarea pietei de gaze e in beneficiul IMM-urilor!
Zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala
Sunt vizati si administratorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti. Prejudiciul depaseste 15 milioane de euro
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Ponta va coopta partidul lui Tariceanu in Guvern
Guvernul va adopta proiectul bugetului pe 10 decembrie
APIA Botosani – Comunicat de presa
Klaus Iohannis, vizita la Chisinau, in ultima zi de campanie din Moldova
Vizita in SUA, inainte de depunerea juramantului
Rares Bogdan il ameninta pe Victor Ponta cu noi dezvaluiri si spune ca premierul are IQ-ul "unui storcator de fructe"
Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, arestata preventiv pentru 30 de zile
Primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan (PSD) a ramas fara mandat dupa ce a fost condamnat pentru abuz in serviciu
Melania Vergu, fost consilier al lui Daniel Funeriu, a fost condamnata la patru ani de inchisoare
Budădimineaţa le-am dat, belea ne-am căpătat!
Ioan Rotundu
„Arena lui Tolontan”, corupţia şi Masoneria
Ioan Rotundu
Botoşani: Este cert, la Flămânzi, PSD-ul a dat bani să fie votat Ponta
Seful IPJ Bistrita-Nasaud si cei doi subordonati, arestati pentru 30 de zile
Directorul general FC Petrolul, fratii Capra - principali actionari si alte patru persoane, retinuti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog