Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
855
De la 07 Ianuarie 2003
123124426
pnl

Victor Ponta, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis

  • Deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare pentru bunul mers al Romaniei
  • 27 October 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta, care s-a intalnit marti cu presedintele Klaus Iohannis, a postat un mesaj pe Twitter in care isi exprima "deschiderea totala" pentru dialog si pledeaza pentru "respect reciproc" si colaborare "pentru bunul mers al Romaniei. "Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!", a scris Ponta, pe contul lui de Twitter.
Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!
Potrivit unui comunicat al presedintiei, pe agenda discutiilor s-au aflat situatia gestionarii fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, pozitia Romaniei fata de aceasta problema si stadiul actual al pregatirilor pentru preluarea refugiatilor.
"Totodata, s-a discutat despre intarirea cooperarii dintre statele din regiune si despre eficientizarea schimbului de informatii intre state, astfel incat actiunile noastre sa fie mai bine corelate.
In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au abordat si alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de executia bugetara", potrivit sursei citate.
Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni putin dupa ora 15:30, pentru o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.
Seful statului a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca l-a invitat pe premier la Cotroceni.
'Da, am vorbit la telefon si l-am invitat pentru maine la o discutie', a spus seful statului, intrebat daca a discutat cu premierul Victor Ponta dupa intoarcerea de la Bruxelles.
El a sustinut ca relatia cu Guvernul este 'institutional complexa', in conditiile in care i-a cerut premierului Ponta sa demisioneze, iar pe vicepremierul Gabriel Oprea l-a sfatuit sa faca acelasi lucru.
La randul sau, premierul Victor Ponta a afirmat, intr-o emisiune TV, ca va merge la Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Iohannis pe tema refugiatilor si a explicat ca, potrivit art. 102 din Constitutie, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii sai bulgar si sarb sambata la Sofia.
'Ma duc, sigur. Trebuia sa ma invite inainte. (...) Eu sunt intotdeauna dispus la colaborare. Sunt gata sa ii arat domnului Iohannis tot respectul pe care si domnul Iohannis mi-l arata mie', a spus seful Guvernului.
In acelasi timp, referindu-se la ''sfatul'' presedintelui adresat vicepremierului Oprea de a demisiona, in urma accidentului in care un politist si-a pierdut viata, Ponta a replicat: 'Cum vi s-ar parea daca l-as chema maine la mine pe domnul Dan Mihalache si i-as cere sa-si dea demisia? (...) Probabil ca domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis si domnul Oprea domnului Iohannis: 'Va multumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!' '.
Sambata, la Sofia, la reuniunea trilaterala cu omologii din Bulgaria si Serbia, premierul Victor Ponta a declarat ca, daca sunt tari care isi inchid frontierele si construiesc garduri, Romania, Bulgaria si Serbia au la randul lor dreptul de a se proteja, 'dar aceasta nu este o solutie buna'. Premierul roman a subliniat ca solutia buna este o actiune comuna a intregii Europe in problema migratiei.
Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca premierul Ponta nu s-a consultat cu el in privinta reuniunii trilaterale de la Sofia si ca nu a avut mandat sa angajeze Romania in vreun fel prin declaratiile sustinute acolo
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ruline ţigănească
Reţeta zilei: Pepenaşi verzi muraţi
Horoscopul zilei de 28.10.2015
Botoşani/Vorniceni: Crimă cu autori ştiuţi de tot satul numai de anchetatori nu
Ioan Rotundu
Senatul adopta un proiect de lege prin care creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate
Decizia finala, la deputati
Noi modificari la impozitul pentru microintreprinderi, adoptate de Guvern
Salaj: O femeie a fost ingropata de familie in curtea casei
dupa ce Biserica ortodoxa din localitate a cerut o taxa de 1.000 de lei pentru groapa de la cimitir
Varianta de lucru in PSD pentru codul de conduita
: "Membrii PSD inculpati in dosare de coruptie isi pierd de drept functiile de membru al Guvernului"
Elena Udrea, val de amenintari
Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri
Masina lui Gabriel Oprea a efectuat 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul acestui an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog