Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9755
De la 07 Ianuarie 2003
122869822

Victor Ponta, nemultumit de sechestrul de la Lukoil

  • Procurorul nu cred ca e foarte interesat ca sunt 3.500 de angajati. Nu fugeau cu conductele in Rusia
  • 6 October 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit de sechestrul impus de procurori in cazul prezumtivei evaziunii de 230 de milioane de euro de la Lukoil, afirmand ca acolo sunt 3.500 de angajati care trebuie sa isi primeasca salariile iar actionarii nu "fugeau cu conductele in Rusia".
El a fost intrebat de ziaristi, la o conferinta de presa, cum comenteaza dosarul Lukoil, in care procurorii ancheteaza o prezumtiva evaziune de 230 milioane euro, in care a fost impus sechestru asigurator stocurilor de materii prime detinute de Lukoil in tank-urile, conductele de transfer si rezervoarele care apartin sau se afla in custodia Oil Terminal SA.
"Totusi aici nu e vorba ca am prins pe cineva furand o masina si indisponibilizam masina, aici sa indisponibilizezi conducte ... banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania", a spus Victor Ponta, inainte de a adauga:
"Dar justitia e independenta, isi face datoria si banuiesc ca daca se intampla ceva rau cei 3.500 de oameni or sa vina la mine ca asa e cu justitia".
Victor Ponta a subliniat in cateva randuri ca el nu comenteaza deciziile justitiei si nu intervine in dosar, in conditiile in care "procurorul este suveran".
Dar "procurorul nici nu cred ca e foarte interesat de faptul ca Lukoil are 3.500 de angajati si de faptul ca, de exemplu, Oltchimul cumpara doar de la Lukoil, si de faptul ca au blocat combustibil pe la Oil Terminal si la Conpet, nu stie procurorul si nici nu cred ca e treaba ... sau ma rog probabil nu e treaba domniei sale", a spus primul ministru.
"Ceea ce noi speram - nu avem niciun drept sa intervenim in ancheta si nici nu ne dorim acest lucru - ne dorim totusi ca vineri sa poata sa plateasca salariile si ne dorim ca activitatea sa continue normal dupa care sigur in urma anchetei normale sa se recupereze prejudiciul si sa fie sanctionati oamenii care au incalcat legea", a continuat seful executivului.
El a sustinut ca nu exista nicio conotatie politica in acest dosar si "nu conteaza ca e vorba de o companie din Rusia sau din alta parte", dar si-a exprimat "speranta ca, fara a interfera in niciun fel in activitatea suverana si independenta a procurorului, sa avem grija ca e vorba de 3.500 de oameni, e vorba despre niste interese economice de functionare a altor companii, extrem de importante si sper doar in intelepciunea si responsabilitatea celor care ancheteaza de a gasi solutia legala".
"Eu doar sper si ne dorim sa se gaseasca solutia legala prin care sa fie sanctionati cei vinovati, sa se recupereze prejudiciul, fara sa aruncam in aer acea chestie cu fiat justita, pereat mundi (sic!, n.r.) eu sper sa fie doar cu fiat justitia, fara sa piara si lumea.
Vreau sa fie foarte clar, fiind vorba de un dosar penal, aflat pe rolul parchetului de pe langa Curtea de Apel Prahova, nu avem niciun fel de compententa si niciun fel de intentie de a interveni in vreun el", a incheiat Victor Ponta.
Potrivit informatiilor oficiale furnizate de Parchetul Curtii de Apel, "o echipa complexa formata din procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, inspectori din cadrul Directiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Directiei Nationale Antifrauda si lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, se afla in desfasurarea unui numar de 23 de perchezitii la sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate in municipiul Ploiesti, strada Mihai Bravu nr. 235, judetul Prahova. Prejudiciul estimat este in cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infractiunii de evaziune fiscala in cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) si 533.598.577 lei (118 milioane euro) din savarsirea infractiunii de spalare de bani.
Activitatile de urmarire penala vizand probarea participatiei penale a suspectilor au fost realizate cu sprijinul informativ si tehnic al Serviciului Roman de Informatii."
Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu din cadrul PCA si de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Prahova.
Rafinaria Petrotel este parte a grupului rus Lukoil. Rafinaria a fost preluata de compania Lukoil in 1998. Grupul Lukoil mai detine in Romania o retea de aproximativ 300 de benzinarii, acoperind circa 20% din piata carburantilor din Romania.
In urma acestei anchete, vineri au aparut informatii potrivit carora rafinaria Lukoil Ploiesti si-a intrerupt activitatea.
Luni, a aparut informatia ca Parchetul a instituit sechestru asigurator asupra stocurilor de materii prime detinute de Lukoil in tank-urile, conductele de transfer si rezervoarele care apartin sau se afla in custodia Oil Terminal SA, pana la concurenta sumei de un miliard de lei, potrivit unui raport transmis de Oil Terminal Bursei Romane de Valori.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Morala… dracului
Horoscopul zilei
Zacusca de vinete
Partidul lui Boiko Borisov a castiga alegerile, dar fara majoritate
Kelemen Hunor: Romania incalca drepturile maghiarilor de pastrare a identitatii nationale
Recent lansatul proiect de autonomie al UDMR este un pas în direcţia buna
Un iranian a fost salvat dupa ce a incercat sa ajunga din Florida pana in Insulele Bermude intr-o minge gonflabila gigantica
Cluj: Un primar, un viceprimar si 9 consilieri locali au trecut de la PNL la PSD
Minciuni, propaganda si solutii pentru Sanatate in programele principalilor candidati la prezidentiale
Vlad Mixich
Asociatia Parakletos va porni o actiune in nume propriu, cerand instantei sa se pronunte cu privire la caracterul abuziv al unor clauze din contractele de credit bancar
Tribunalul Bucuresti a admis fuziunea prin contopire dintre PNL si PDL
,,Decor şi simbol pe ceramic㔠la Muzeul Județean Botoșani
Botoșănenii sunt chemați la teatru
Botoşani: Prefectul Macaleţ recunoaşte că în cazul primarului Timişag a încercat să fenteze legea
Noul PNL – între speranţă şi dezamăgire
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog