Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10183
De la 07 Ianuarie 2003
122870250

Victorie zdrobitoare pentru „Viitorul” Flămânzi, înfrângere a „Gloriei” Frumuşica

  • 4 October 2009, 23:00
O coincidenţă fericită, cel puţin pentru amatorii sportului din Frumuşica, a făcut ca lucrările de modernizare care se execută la Baza Sportivă Flămânzi – şi care au făcut gazonul impracticabil – să „exileze” echipa de fotbal „Viitorul” Flămânzi pe stadionul din localitatea cu nume de cadână cochetă. Şi aşa se face că, în cea de-a şasea etapă a Campionatului Judeţean de Fotbal, Liga a V-a, Seria Sud, echipa „roşie” a antrenorului Aurel Slobodeanu a întâlnit „acasă” la Frumuşica echipa portocaliilor de la „Victoria” Hlipiceni.
Pentru jucătorii din Hlipiceni, stadionul din localitate s-a dovedit o veritabilă piază rea, înfrângerea din etapa trecută, 2-3 cu „Gloria” Frumuşica, fiind dublată de un eşec şi mai usturător, 2-6 cu „Viitorul” Flămânzi, care îşi consolidează astfel poziţia de lider al seriei. Pe o vreme superbă şi în faţa a circa 100 de spectatori, mulţi dintre ei veniţi, ca şi în etapa trecută, din oraşul învecinat, gazdele şi-au demonstrat „rodajul” dobândit în ani şi ani de „galere” fotbalistice, diferenţa dintre cele două echipe fiind vizibilă de la distanţă. Practic, 70% din meci, s-a jucat într-o singură direcţie, spre poarta echipei din Hlipiceni, la care, pe lângă golurile înscrise, s-au ratat cel puţin trei-patru ocazii mari cât roata carului.
Scorul a fost deschis repede, în minutul 9, de către Constantin Ivasuc, acelaşi care, în minutul 44, cel în care a sosit la meci şi primarul Constantin Pitorac, a majorat pentru 2-0, rezultat cu care s-a şi intrat la pauză. După reluare, printr-o zvâcnire de orgoliu, oaspeţii au înscris, în minutul 55, prin Gheorghe Luputoc, dar exact 5 minute mai târziu, în minutul 60, Ciprian Rebenciuc a ridicat avantajul formaţiei din Flămânzi la 3-1, iar peste alte 5 minute a înscris Sebastian Iftode.
N-au mai trecut decât trei minute până când, acelaşi Ciprian Rebenciuc, a stabilit scorul de 5-1, cel care ar fi putut să încheie partida. După atâtea goluri primite, fotbaliştii „Viitorului” Hlipiceni au ieşit la atac cu disperare, încercând să şteargă cât de cât din obrazul pătat şi, în minutul 73, după o bâlbâială în careul „Viitorului” Flămânzi, la care portarul, în rest excelent, a avut partea sa de vină, Mihai Marce a marcat, modificând tabela pentru 5-2. La doar un minut de la repunerea mingii la centrul terenului, „roşii” din Flămânzi au înscris din nou spectaculos, printr-un şut năprasnic al lui Marian Todirenchi de la marginea careului de 16 metri, stabilind scorul final, de 6-2.
Din păcate, efortul fotbalistului s-a soldat cu o întindere musculară, motiv pentru care, imediat după reuşită, a fost înlocuit de Vasile Băltuţă, de 16 ani, care a debutat astfel la echipa din Flămânzi. Un alt debutant a fost Cătălin Hriţcu, de 14 ani, care, după ce l-a înlocuit pe Cozmin Iulian, a încercat să demonstreze că încrederea acordată de antrenorul Auirel Slobodeanu, care, printr-un efort lăudabil, vrea să întinerească lotul formaţiei, nu a fost în zadar.
Finalul sec al partidei, fără prelungiri, fără alte evenimente, nu le-a dat posibilitatea celor doi adolescenţi să se exprime prea mult dar, am văzut totuşi câteva preluări interesante şi mult, mult chef de joc. „A fost primul meci oficial pe care l-am jucat pe acest teren şi pot afirma că am avut ceva probleme, denivelările împiedicându-ne să ne facem jocul nostru obişnuit, de pase. A fost o victorie meritată a fotbaliştilor de la „Viitorul” Flămânzi, fără dubii, cu goluri spectaculoase de o parte şi de alta. Sperăm să ne menţinem pe aceeaşi linie a jocurilor bune şi în acelaşi timp, să staţionăm cât se poate de mult pe primul loc al seriei”, ne-a spus antrenorul Aurel Slobodeanu.
A arbitrat bine brigada alcătuită din Lucian Pontus (centru), Ciprian Bălăuca şi Ionuţ Tanasă. După victoria clară împotriva „Victoriei” Hlipiceni, „Viitorul” Flămânzi se menţine, cu 16 puncte, colectate din 5 victorii şi un egal, în fruntea clasamentului Seriei Sud. Din păcate, a fost ultimul joc din tur pentru excelentul fundaş Constantin Dariciuc care, săptămâna viitoare, pleacă la lucru, în Italia. Este a doua pierdere importantă pentru echipa din Flămânzi care, cu o săptămână în urmă, a rămas fără alt jucător de bază, Doru Sadagurschi, plecat, de asemenea, să lucreze în străinătate.
Din păcate, după victoria, cu emoţii dar meritată, de săptămâna trecută, în faţa foştilor lideri de serie, „Victoria” Hlipiceni, fotbaliştii antrenorului Ştefan Bălăşanu au fost învinşi la scor, cu 6-1, pe terenul echipei C.S. Dante Botoşani. A fost un meci de infarct, în care nu dimensiunile scorului, ci greşelile flagrante de pe teren au făcut ca tabela să înregistreze un scor care nu concordă prea mult cu realitatea.
Motivaţi şi încrezători în forţele lor, deşi nu au decât şase jocuri oficiale de la reînfiinţarea echipei, fotbaliştii de la „Gloria” Frumuşica au ieşit cu curaj la atac şi, la numai 8 minute de la începerea partidei, au înscris prin Decebal Vasilescu. Înainte de a relata desfăşurarea jocului în continuare, trebuie să menţionăm tactica eficientă a antrenorului Bălăşanu vizavi de modul de abordare al începuturilor de meci, formaţia din Frumuşica marcând (şi conducând) în aproape toate debuturile de meci jucate până în prezent, atât acasă cât şi în deplasare.
Dacă acum două etape, jucătorii „Gloriei” au pierdut după ce, la scorul de 2-0, au avut două bare şi un public ostil, de data acesta au luat bătaie pentru că, împotriva lor au jucat …14 jucători: cei 11 de la C.S. „Dante” plus cei trei arbitri!!!
De la antrenorul Ştefan Bălăşanu am aflat că „pe fondul lipsei de pregătire fizică a fotbaliştilor noştri, cei de la „Dantes” au dominat totuşi jocul, dar, din cele şase goluri pe care le-am primit, cel puţin trei au fost marcate cu ajutorul arbitrilor. Am avut pe teren, sau mai bine zis, la margine, un tuşier novice, care habar nu avea când să ridice fanionul, am primit un gol marcat cu mâna, ca pe vremea când juca Maradona, am fost fluieraţi anapoda, ce să mai vorbesc! Cred că un scor de 3-2 pentru oaspeţi ar fi fost echitabil şi ar fi reliefat mai corect realitatea din teren”.
Iată şi numele celor trei „cavaleri” ai …apocalipsului” care, duminică de la ora 11:00, în partida C.S. „Dante” Botoşani – „Gloria” Frumuşica au reuşit să vicieze scorul final şi să se facă de râs: Niţă Cătălin (central), Ţurcanu Ionuţ (tuşier) şi Aghiorghesei Ionuţ (tuşier), toţi teri din Botoşani. RUŞINE! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Dupa 20 de ani"
Beat şi fără permis, combinaţia „ideală”
Suspecţi de viol arestaţi preventiv la propunerea poliţiştilor din Botoşani
Acţiune de proporţii a poliţiştilor din Botoşani
Bani cu pipeta la Protecţia Copilului
Persanele îngroapă suveica războiului
I s-a ridicat şi ultima stavilă
Ioan Rotundu
Program TELE' M BOTOŞANI, luni
Horoscop
Tată la... 15 ani
Secretara vicelui Ghiorghiţă are o problemă
Ţurcanu şi pâinea la control
Mica publicitate
Ada Macovei, hulită chiar din interiorul PDL
Să nu-i plângem!
Azi, grevă! Pentru unii cu chef, pentru alţii a lehamite
Sănătatea a primit şi împărţit banii de la Guvernul Boc
Bijuterii de aur supraponderale
Organele de control cu ifose vor putea fi reclamate telefonic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog