Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21882
De la 07 Ianuarie 2003
79991664
Videoconferinţă cu şefii Poliţiei

Ministrul David vrea să-i apere pe poliţişti de nocivitatea grupărilor mafiote

  • 1 September 2008, 23:00
Vineri, ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David a convocat o videoconferinţă cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Ministrul internelor şi reformei administrative a deschis o serie de teme privind modul de acţiune al Poliţiei şi priorităţile pe care aceasta trebuie să la aibă în vedere în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei stradale şi în special destructurarea grupurilor infracţionale organizate.
La toate aceste teme, ministrul aşteaptă un răspuns rapid şi ferm din partea conducerii Poliţiei Române.
Ministrul internelor şi reformei administrative a transmis vineri şefilor inspectoratelor judeţene de poliţie că indiferent de contextul de joi, când dispozitivul de ordine a prevenit şi evitat posibile conflicte între reprezentanţii grupurilor infracţionale prezente, imaginile au arătat o infracţionalitate potenţială care nu ţine numai de Craiova.
„Unii dintre cei prezenţi acolo erau reprezentanţii unor grupuri infracţionale. Aceste grupuri există, indiferent că le cunoaştem, acceptăm existenţa lor sau nu, iar ele trăiesc prin cămătărie, şantaj, prostituţie, jocuri de noroc etc” a susţinut ministrul Cristian David.
În context, ministrul internelor şi reformei administrative a cerut ca Poliţia să facă diferenţa între ceea ce înseamnă găştile de cartier şi aceste grupuri infracţionale organizate care s-au conturat în timp, pe fondul de nepăsare, toleranţă şi uneori chiar complicitate cu reprezentanţi ai autorităţilor statului. Structurile MIRA au stabilit că joi, la Craiova au fost prezenţi membrii cunoscuţi ai unor grupuri infracţionale organizate din mai multe localităţi ale ţării.
Destructurarea grupurilor infracţionale organizate (GIO), devine o prioritate a Poliţiei
Ministrul Cristian David a anunţat vineri că destructurarea grupurilor infracţionale organizate (GIO), devine o prioritate a Poliţiei.
Ministrul a anunţat că este nevoie de o acţiune conjugată în acest sens, „nu mai poate exista compromis cu legea cu privire la tolerarea acestor grupuri „ a susţinut ministrul.
Acest obiectiv implică pe de o parte îndeplinirea actului de justiţie şi pe de altă parte ruperea oricăror posibile relaţii dintre poliţişti şi membrii grupurilor infracţionale.
Unitate operativă de destructurare a grupurilor infracţionale organizate (GIO) la IGPR
Ministrul Cristian David a cerut ieri conducerii IGPR organizarea unei unităţi operaţionale exclusiv pentru gestionarea grupurilor infracţionale organizate (GIO).
Acest grup va include şi procurori, ministrul de interne având deja în acest sens, unele discuţii cu Procurorul General.
„Vom operaţionaliza o unitate de lucru comună poliţişti-procurori care va lucra pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate. Este nevoie de sporirea activităţii informative şi de valorificarea cât mai bună a acestor informaţii care există la nivelul fiecărui judeţ” a declarat ministrul de interne.
Vor face obiectul acestor activităţi inclusiv poliţiştii despre care vor exista informatii că au legătură cu grupurile infracţionale organizate.
Ministrul a cerut poliţiştilor ca în gestionarea problemei GIO, să aibă în vedere cauzele, referindu-se la activităţile infracţionale desfăşurate de aceste grupuri şi acolo unde este necesar să colaboreze eficient şi cu celelalte instituţii ale statului, printre care şi Garda Financiară.
David: nu accept un compromis cu legea invocând drepturile salariale
În cadrul videoconferinţei susţinută vineri cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, ministrul Cristian David a respins categoric invocarea unor aspecte care ţin de drepturile salariale sau de măsurile legale de protejare a poliţiştilor în îndeplinirea cu fermitate a atribuţiunilor de serviciu.
“Nu accept, din acest punct de vedere, niciun compromis cu legea invocând ca justificare o anumită situaţie privind drepturile salariale” a susţinut ministrul Cristian David.
Ministrul internelor şi reformei administrative a făcut cunoscut poliţiştilor iniţiativele legislative promovate de către MIRA conform cărora de la începutul anului viitor indicatorii de salarizare pentru agenţii de poliţie vor creşte, iar sumele necesare achitării drepturilor de echipament pentru acest an sunt deja aprobate, urmând ca plata acestora să se facă în luna septembrie.
Ministrul Cristian David a amintit şi despre schimbarea cadrului legal care protejează poliţiştii, respectiv asigurările de viaţă şi accident pentru poliţişti, în special pentru cei operativi şi susţinerea pe care conducerea ministerului a declarat-o faţă de creşterea sancţiunilor în cazul infracţiunilor de ultraj.
(Comunicat de presa MIRA)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXX)
(Ioan Rotundu)
Dragostea profesoarei Negri pentru cultură a învins prejudecăţile
Expoziţia pictorului Simidreanu va putea fi pusă în valoare
Negociatorul şi pistolarul din ”Vine poliţia!”
Măsuri întreprinse pentru reluarea plăţilor prin Programul SAPARD
Două medalii şi trei menţiuni la Olimpiada Internaţională de Astrofizică
Poziţia României privind reforma Politicii Agricole Comune
Basarabia rămâne dependentă de relaţiile bilaterale cu Federaţia Rusă
Se pregăteşte să critice blajin Moscova pentru agresiunea din Georgia
Adoptarea limbii de stat şi revenirea la alfabetul latin, primul pas spre independenţă
Basarabia este binecuvântată şi apărată de Patriarhia Română
Durata concediului de maternitate ar putea creşte de la 14 la 18 săptămâni
Învinsă de ţigani la Craiova, Poliţia a atacat în forţă o mie de tineri paşnici
Băncile îşi INTEROGHEAZĂ clienţii români mai rău ca Securitatea
” Nu ne dai fisa medicala ? Nu îţi deschidem cont”
Program Tele'M Botoşani marţi, 2 septembrie
Horoscop
Evreul şi Fiscul
Un festival ce va trebui resuscitat
Ioan Rotundu
Tăriceanu... gol puşcă
Creţu n-a trecut examenul
Se va declanşa lupta împotriva cancerului uterin
Şomerii continuă să refuze locurile de muncă existente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă