Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11824
De la 07 Ianuarie 2003
123789414

Viişoara: Bătaia de joc a celor de la Telekom

  • 28 April 2015, 23:00
În România postdecembristă, principalele serviciu furnizate către populaţie au fost predate pe mâna unor companii străine care acum îşi bat joc de români. Avem ca exemple furnizarea de gaze naturale, energie electrică, servicii de telefonie, distribuţia de combustibili etc.
Cu ani în urmă grecii au pus mâna pe serviciile de telefonie fixă, apărând compania naţională numită Romtelecom. Ne-au stors la greu prin majorarea taxelor de abonament şi tariful pe minut profitând de poziţia dominantă pe piaţă. De investit în reţelele telefonice n-au investit mai nimic.
Când afacerea a început să scârţâie, grecii au vândut acţiunile lor către firma germană Telekom, pe lângă serviciile de telefonie fixă apărând şi servicii de Internet în mediul rural neavând încă o concurenţă puternică. Se pare că grecii n-au vândut nemţilor numai afacerea ci şi prostul lor obicei de a nu investi în reţeaua telefonică. Iar nemţii au constatat repede că în România „se poate şi aşa”, adică se poate scoate profit frumuşel fără a cheltui prea mult şi chiar deloc.
Despre faptul că proaspătul Telekom a lăsat de sărbătorile Crăciunului şi a Anului Nou câteva sute de abonaţi fără ton la telefon şi semnal la Internet noi am scris şi am filmat un reportaj. Abia după ce noi am criticat nepăsarea companiei au remediat şi ei defecţiunea.
Starea tehnică a reţelei de telefonie fixă în judeţul nostru este una dezastruoasă. Stâlpii de telefon abia se mai ţin în cablu. Kilometri întregi de reţea sunt la pământ la propriu. Iar exemple avem peste tot în judeţ. Între satele Mlenăuţi şi Lişna, între Dealu Crucii şi Vorniceni, între Drislea şi Truşeşti etc.
Mai toate primăriile din judeţ sunt abonate cu Internetul la Telekom pentru că nu au altă variantă. Iar tarifele sunt pe măsură, adică exagerat de mari. Ieri, la intrarea în localitatea Viişoara, reţeaua de telefonie era la pământ (foto). Primarul Daniel Hurmuz ne-a declarat că i-a anunţat pe cei de la Telekom dar că n-au apărut în zonă. De obicei vin doar dacă s-a rupt cablul. Şi atunci la interval mare de timp.
Chiar nicio autoritate a statului român nu este în măsură să tragă la răspundere aceste companii? Chiar am ajuns bătaia lor de joc pe banii noştri? A ajuns România ţara în care legea a este doar obiect de decor? Nici un parlamentar botoşănean din cei 12 n-a ţipat în Parlament la ministrul Telecomunicaţiilor că nu-şi face datoria. În schimb votează într-o veselie pentru pensii speciale, pentru majorări de salarii că nu le ajung banii la coafor şi să-şi cumpere în fiecare zi câte o cămaşă de firmă.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Inculpatul şi Moartea
Reţeta zilei: Supă din rasol de vită
Horoscopul zilei
Bataie pe strada: o mama isi loveste fiul care a luat parte la violentele din
Senatorii juristi au adoptat proiectul de lege prin care este eliminata incatusarea
Arestul sever, respins de Comisia Juridica
Ordonanta de Urgenta care defineste bacsisul si suspenda activitatea firmelor a fost publicata in Monitorul Oficial
Statelor membre UE li se cere sa reduca utilizarea pungilor de plastic
Ultimul proiect extravagant gandit pentru Dubai
Arena de tenis construita sub apa
Klaus Iohannis: Conducerea ICR se schimba pe sest; ma ingrijoreaza
Un senator UDMR vrea interzicerea catuselor in spatiul public in cazul arestatilor preventiv
Membri ai Comisiei de licitatie din Metrorex, urmariti penal pentru trucarea licitatiei de achizitie de trenuri noi
Botoşani: Primarul de Viişoara boicotat în activitate de către şefii PNL
Fără zornăit de cătuşe şi prea multă putere
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Clăbucii lui Ponta
Muniţie de război găsită la Ştefăneşti şi Cândeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog