Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4554
De la 07 Ianuarie 2003
123138294
pnl

Viitorul unor copii blocat de procedurile legii

  • 17 July 2009, 23:00
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului au anunţat că părinţii care îşi neglijează copiii ar trebui să fie decăzuţi din drepturi mai repede, iar minorii ar trebui să fie declaraţi adoptabili imediat după consilierea mamei, dacă aceasta susţine că nu poate creşte copilul.
Potrivit acestora, în lege nu pot fi prevăzute nişte termene pentru decăderea din drepturile părinteşti sau pentru declararea copilului adoptabil, pentru că acestea diferă foarte mult de la caz la caz, însă ar trebui stabilite nişte reguli astfel încât termenele să poată fi reduse, precizându-se că în prezent procedura prin care un copil poate fi declarat adoptabil este foarte greoaie şi prelungeşte mult procesul de adopţie.
"Dacă nu găsim mama, copilul nu devine adoptabil niciodată. E foarte greu să decazi din drepturi o mamă care îşi părăseşte copilul. Ar trebui să fim mai drastici şi părinţii să fie decăzuţi mai repede din drepturi dacă nu s-au interesat niciodată de copil", a declarat un oficial din sistemul pentru protecţia copilului.
Noul director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Botoşani, Liviu Rădăşanu, a menţionat că are în vedere o serie de propuneri în acest sens, deoarece altfel se menţine situaţia în care copiii care ar putea trăi o viaţă normală, de familie, sunt condamnaţi să rămână în centre de plasament pentru că părinţii lor doar cu numele, fie nu îşi dau acordul la adopţie, fie nu sunt de găsit.
În opinia reprezentanţilor ANPDC, mamele care sunt consiliate pentru a nu-şi părăsi copiii ar trebui determinate, după finalizarea consilierii, să decidă dacă îşi asumă sau nu creşterea copilului "în termeni rezonabili". Şi în cazul părinţilor care îşi trimit copiii la cerşit ar trebui introduse prevederi mai drastice prin care aceştia să poată fi decăzuţi din drepturi mai repede, potrivit celor care conduc sistemul de protecţie a copilului.
Toate aceste idei îşi vor găsi locul în propunerile de modificare a legislaţiei privind protecţia copilului. Noua lege a adopţiilor va păstra etapele existente, dar va clarifica anumite aspecte şi va găsi soluţii pentru a micşora perioada în care un copil este declarat adoptabil. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PCRM nu va avea majoritatea in viitorul parlament
ce instrucţiuni mi-a dat la Bucureşti Traian Băsescu
Bogat şi sărac: Dacă nu fraudează, comuniştii pierd
Porno-pamflet
Europenii ridica tonul la Obama
„Nu mă confundaţi cu un frizer”
O nouă donaţie pentru Biblioteca Orăşenească Flămânzi
Cucoana din tramvai
Anunţ angajare
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 18 iulie
Pregătirea „Zilelor oraşului Flămânzi” a intrat în linie dreaptă
Codreanu dă lecţii de management directorului de la Memorialul Ipoteşti
el uită că sub managementul său IAS Cătămărăşti a ajuns în faliment
Ieri, liberal de frunte, azi, umil social-democrat codaş
ce poate face dorinţa de putere dintr-un om respectabil
Liderul de sindicat de la Protecţia Copilului tratat cu dispreţ
cel care îl desconsideră este un consilier judeţean, fost senator al României
A scăpat copilul de doi ani din braţe, în timpul unui scandal
Evenimente cu...foc!
Contrabanda cu ţigări e în floare
S-a ţăcănit Tokes?
Spor de antenă aducător de ghinion
Constructorii n-au scăpat de amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog