Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8143
De la 07 Ianuarie 2003
122868210

Viktor Orban, prima infrangere majora in fata societatii civile din Ungaria:

  • Budapesta isi retrage candidatura pentru Olimpiada din 2024 dupa o campanie - fulger a unei noi organizatii formata din tineri
  • 23 February 2017, 23:00
Guvernul maghiar si Primaria din Budapesta au renuntat sa mai candideze pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, un obiectiv simbolic major pentru premierul autoritar Viktor Orban, anunta Reuters. Anuntul surprinzator vine dupa succesul urias al unei noi miscari civile, Momentum, formata din tineri, care a strans un sfert de milion de semnaturi intr-o luna impotriva organizarii JO.
Momentum, organizatie a societatii civile, e condusa de avocatul Andras Fekete-Gyor, nascut in 1989, anul in care Ungaria a scapat de comunism. Liderul miscarii spune ca revolutia anti-comunista nu s-a incheiat, pentru ca Ungaria e condusa de Viktor Orban, un lider cu instincte autoritare.
Momentum a colectat 226.000 de semnaturi pentru organizarea unui referendum in Budapesta, referendum in care locuitorii sa spuna daca sunt de acord sau nu cu organizarea Jocurilor Olimpice - un proiect extrem de costisitor, care ar fi putut secatui bugetul capitalei maghiare. Momentum a sesizat perfect ca obictivul simbolic al lui Orban si FIDESC nu este impartasit de cetatenii de rand si a lansat o campanie-fulger, care a speriat practic paartidul de guvernamant, scrie Reuters.
Liderul Momentum a declarat aseara ca Orban si FIDESZ au dat dovada de "lasitate" cand au retras candidatura Budapestei, fara a astepta rezultatul referendumului.
Reuters mai scrie ca, desi Momentum nu e inregistrat ca partid politic, succesul din aceasta campanie si faptul ca e formata din tineri fara pete si fara controverse ar putea transforma miscarea civila intr-o forta politica de temut atat pentru liderul autoritar Viktor Orban, cat si pentru opozita politica, extrem de slaba in acest moment.
De la venirea la putere in 2010, Orban a reusit practic sa captureze statul maghiar, conducand cu mana de fier institutiile, pe care le-a subordonat intereselor de partid. El foloseste o ideologie anti-europeana si anti-occidentala tot mai pronuntata, fiind in paralel un aliat al Rusiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rusia a creat o forta armata pentru operatiuni informationale:
Propaganda trebuie sa fie inteligenta si eficienta
Citu (PNL): Prin infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, PSD isi face casino cu circuit inchis
Cum vrea Guvernul sa tina olimpicii in tara:
Le ofera cate 3.500 euro pe an si inca 5.000 de euro, daca fac echipe de cercetare de cate cinci, cu obligatia de a studia si de a lucra 10 ani in tara
Dragnea, despre proteste: Un conflict sustinut printr-o masinarie de manipulare ultraprofesionista care nu a fost nascuta in Romania.
"Foarte multe asemanari" cu proteste din America si alte tari
Peste un sfert din cei 1300 trimisi in judecata in 2016 au comis abuzuri in serviciu
Iohannis: La inceputul acestui an lupta anticoruptie a fost pusa in mod real la incercare
Bancul zilei: Sinceritate involuntară
Horoscopul zilei de 24.02.2017
Papa Francisc sugereaza ca e mai bine sa fii ateu decat un catolic ipocrit
Un roman a dezvoltat un sistem de transport care circula cu viteza sunetului,
castigator in competitia organizata de Elon Musk
Silvia Mihalcea, "fata lui" Hrebenciuc, este secretar general al Camerei Deputatilor
Ciolos, replica in scandalul corvetelor militare:
Guvernul Grindeanu isi asuma renuntarea la constructia navelor militare in santierele navale din Galati si Constanta unde lucreaza peste 25.000 de romani
Mondene Comentarii ( 0 ) 424 Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Ioan Rotundu
Execuţie în stilul bolşevicilor lui Dej
Ioan Rotundu
Locuințele pentru medici, o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani
Comunicat de presă APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog