Consumul de vin rosu ar putea ajuta persoanele supraponderale sa arda grasimile mai repde si sa isi imbunatateasca functia hepatica, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani.
Autorii noului studiu au avertizat ca efectele constatate nu incurajeaza consumul exagerat de vin si ca acestea pot fi obtinute si din consumul anumitor struguri rosii.
Dr. Neil Shay, biochimist si biolog molecular la Universitatea de Stat din Oregon, a declarat ca studiul sugereaza ca strugurii tamaiosi ar putea ajuta la o mai buna gestionare a obezitatii si a tulburarilor metabolismului.
Cercetatorii au descoperit ca acidul elagic gasit in struguri a incetinit dramatic cresterea celulelor grase existente, dar si formarea unor noi astfel de celule.
Studiul, care a fost realizat in parteneriat cu Universitatea din Florida si Universitatea din Nebraska, completeaza munca doctorului, care a descoperit ca soareci supraponderali si-au imbunatatit starea de sanatate dupa ce au consumat un extract din strugurii care se folosesc la fabricarea vinului Pinot Noir.
Studiu a aparut in revista Journal of Nutritional Biochemistry.
A.C.