Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16656
De la 07 Ianuarie 2003
102000953

Violatorul limbii române şi „spirite mediocre”

  • Ioan Rotundu
  • 5 November 2017, 23:00
Sunt cel puţin patru ani de când nu m-am mai uitat la Antena 3, adică „pe 3” în limbajul ţaţelor din provincie care stau smirnă şi ascultă cu nesat ştirile deformate şi comentariile manipulatorii difuzate de acest post patronat de un mogul penal. Aseară, având ceva treabă în sufragerie, am deschis televizorul şi am dat, din curiozitate, „pe 3”. Mamă, mamă ce manipulare grosolană despre protestele care se derulau în toată ţara!
Moderatorul emisiunii de la orele 20.00 nici măcar nu a încercat cât de cât să mai dreagă busuiocul pentru a nu mai pierde iarăşi din reclama publicitară aşa cum s-a întâmplat de pe urma protestelor din ianuarie – februarie ale acestui an când, tot în mod grosolan, au mistificat mesajele străzii şi au diminuat până la nesimţire numărul protestatarilor, punând unele companii în situaţia de a nu mai difuza reclamă pe acest post.
De exemplu, cameramanii care însoţeau coloana de protestatari din Bucureşti transmiteau cadre strânse să nu se vadă puhoiul de protestatari. Reporterii, doi la număr, susţineau că în stradă sunt doar câteva mii de oameni, în timp ce la alte televiziuni şi site-urile de ştiri anunţau peste 15 mii.
Apoi, reporterii luau micro-interviuri de la persoanele pe care le simţeau că sunt mai puţin pricepute în a răspunde întrebărilor puse vădit tendenţios, trăgând apoi concluzia că protestatarii nu ştiu ce vor şi că amestecă revendicările. Mi-a plăcut o doamnă căreia reportera Matei i-a băgat microfonul sub nas şi care a întrebat-o de la ce televiziune este. Când i s-a spus că este de la Antena 3, doamna a replicat scurt „Mulţumesc, nu am nimic de declarat!”
Când a venit vorba de protestele din oraşele mari ale ţării, numărul protestatarilor era semnificativ redus. Se vorbea de sute pe când la Cluj erau peste 4 mii, alte mii la Sibiu iar despre miile de la Timişoara n-a pomenit nimic. În schimb a făcut mare tam-tam pe seama unui incident de la Galaţi. Un protestatar a fost atenţionat de jandarmi să stea în coloană să nu fie călcat de maşini, susţinea Jandarmeria, declaraţie adânc mediatizată de „pe 3”. În realitate, jandarmii au încercat să oprească coloana de a defila prin oraş dar n-au reuşit. S-au creat îmbrânceli iar jandarmii au cedat pentru a nu escalada conflictul, după care au venit cu comunicatul că n-au fost înţeleşi de protestatari, ei voind de fapt să- ferească de maşinile care circulau pe stradă.
Printre informaţiile transmise de reporterii de teren erau contactaţi oamenii politici. Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, curvar la propriu şi la figurat, a declarat că partidul său nu se va împiedica de 3 mii de rătăciţi în stradă (la atât a apreciat el numărul protestatarilor) şi va adopta modificările la legile justiţiei. Spunea Ştefănescu că PSD-ul vrea să scoată ţara de sub teroarea DNA-ului, s-o elibereze, să-i redea libertatea şi democraţia.
Mai afirma acelaşi Codrin Ştefănescu că el în decembrie 1989 şi-a riscat viaţa în stradă iar acum aceşti tineri, prin protestele lor, umbresc scopul pentru care el a luptat atunci. În spatele protestelor sunt banii lui Soroş şi ai multinaţionalelor care vor să controleze ţara, a mai afirmat Ştefănescu.
Un alt intervievat a fost jurnalistul penalist Sorin Roşca Stănescu. Acesta s-a arătat făţiş de partea PSD-ului în a avea dreptate să modifice legile justiţiei şi că protestele din stradă sunt manipulări ale unor forţe oculte care vor destabilizarea României. A mai spus Stănescu că protestul este nejustificat de vreme ce în Parlament nu s-a votat nimic. Probabil că el ar fi vrut ca protestul să fie pus în faţa faptului împlinit.
A fost sunat şi Ludovic Orban. Omului i se cam împleticea limba. A fost întrebat de ce nu este în stradă şi a spus că are un eveniment important în familie. Bineînţeles că moderatoarea l-a taxat întrebându-l ce estre mai important pentru el: protestul din stradă sau evenimentul din familie? Orban a dat în bâlbâială, apoi a susţinut că liberalii vor ieşi în stradă când vor crede că este momentul oportun.
Cam aproape o noră a durat lecţia de manipulare pe care mi-a servit-o cei de la Antena 3. Terminându-mi treaba, am închis televizorul şi m-am retras în bibliotecă să-mi văd de ale mele. Tocmai la timp ca să dau drumul la aparatul de radio pe Europa FM şi să aflu că ministrul violator al limbii române, Liviu Pop, a scris pe blogul său că „spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depăşeşte înţelegerea” cu referire la protestatari.
Tradus, cei ieşiţi în stradă sunt nişte mediocri, inteligenţii ţării fiind în PSAD şi la guvernare, unii chiar miniştri precum Liviu Pop. Astfel de jigniri aduse poporului sunt specifice celor din PSD pentru că ele fac parte din ideologia socialistă, este un principiu de evaluare valorică a poporului de către socialişti.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Strategia norocului la costumul Evei
Horoscopul zilei de 6.11.2017
Dinamica economiei: Filatura Darabani în impas
„Luminaţia” la moroşeni
Ioan Rotundu
Doina Federovici, dacă nu minte cred că nu poate trăi!
Ioan Rotundu
Astăzi sunt mai răi ca ieri, mâine mai răi ca astăzi
Ioan Rotundu
Moscova: Peste 250 de participanti la un protest impotriva lui Vladimir Putin au fost arestati
Teatrul Bolsoi si alte cladiri publice din Moscova, evacuate in urma unor amenintari cu bomba
Protest la Paris: Oricum nu trimitem noi cat furati voi!
Carles Puigdemont s-a predat politiei belgiene
Pentagon: Singurul mod de a localiza si securiza toate siturile nucleare nord-coreene
ar fi o interventie americana terestra
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Tudora: Noi dezvăluiri despre limbajul porcos al soţilor profesori Vatavu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă